Anbefalet sport i henhold til kropsform

, Jakarta – Genetik spiller en stor faktor i, hvordan kroppen reagerer på træning. De, der anses for at være "højt fit", vil have en række forskellige kropsformer og reaktionsmønstre på træning for at opbygge muskler, forbrænde fedt og forbedre konditionen.

At dyrke den samme type motion som andre mennesker, gør dig ikke nødvendigvis i stand til at danne din drømmekrop. For at nå dine træningsmål anbefales det, at du dyrker sport, der passer til din kropstype. Så hvilken slags motion anbefales til at forme kroppen?

Genkender kropsformen

i bogen, Bedre kropstræning for kvinder , forklarede, at der er tre kropstyper og træningsanbefalingerne forbundet med hver for at skabe et effektivt træningsprogram.

Kropsform er generelt opdelt i tre kategorier, nemlig: mesomorf , ektomorf , eller endomorf . Hver af dem har sine fordele og ulemper, når det kommer til sundhed og fitness, og ved at forstå dem kan du vide, hvilken effektiv træning der passer til din kropsform.

1. Mesomorf

Fysiske karakteristika for kategorien mesomorfe inkluderer brede skuldre, smal talje og hofter, god muskeltonus, lavt kropsfedt og et ret hurtigt stofskifte. Den mesomorfe kropstype reagerer godt på de fleste typer træning, især modstands- og kropsbygningsøvelser, så de kan opretholde lave niveauer af kropsfedt.

Svagheder ved mesomorf er for veltrænet, så personer med denne kropstype bør inkludere hyppigere hviletid og et let træningsprogram. Følgende er anbefalinger til træningstyper for: mesomorf :

- Kombiner større og mindre muskelgruppeøvelser som en træningsrutine.

- Brug supersæt træning for at maksimere kraften under træningstiden.

- Øg træningen regelmæssigt og varieret.

- Yoga, pilates og lette kredsløbsøvelser med høje reps anbefales for at udvikle længere og slankere muskler.

- Hvis du prøver at maksimere muskelarbejdet, skal du tillade tilstrækkelig hviletid mellem øvelser og sæt og mellem vægttræningssessioner. Dette muliggør energiregenerering i første fase og muskeltilpasning i anden fase.

2. Ectomorph

Karakteristika for kategorien ectomorph kropsform er smalle skuldre og hofter, lange og slanke ben og arme, lille knoglestruktur og meget lidt kropsfedt. kropstype ektomorf let at tabe sig og holde det væk.

De reagerer godt på kardiorespiratorisk træning og er perfekte til denne type træning på grund af deres lette ramme og lave kropsvægt. Imidlertid, ektomorf har svært ved at opbygge muskler og opbygge krop, er tilbøjelige til at blive skadet på grund af en skrøbelig ramme og er i risiko for usunde niveauer af kropsfedttab.

Her er sportsanbefalinger for ektomorfer:

- Brug splits, som kun involverer en eller to kropsdele med styrketræning pr. session. Denne form for træning har til formål at træne alle dele af kroppen intenst.

- Tilstrækkelig hvile mellem styrketræningsøvelserne for at give mulighed for muskelrestitution og for optimal reparation og tilpasning (48 til 72 timer).

- Brug tunge basale styrkebevægelser, der retter sig mod dybt muskelvæv.

- Lav 5 til 10 gentagelser og lav 3 eller 4 sæt for hver øvelse.

- Hold kardiorespiratorisk træning på et minimum (maksimalt tre gange om ugen), hvis målet er at opbygge og udvikle flere muskler.

- Sørg for et godt indtag af protein og kulhydrater.

3. Endomorph

Fysiske egenskaber endomorf herunder brede hofter og smalle skuldre, der danner en pærelignende krop. Mennesker med denne kropstype har færre muskler, en ujævn fordeling af fedt (hvoraf det meste samler sig i overarme, balder og lår), en bredere knoglestruktur og et langsommere stofskifte end andre kropstyper.

Mennesker med denne kropsformskategori tager nemt på i vægt og har svært ved at tabe fedt. Musklerne har også en tendens til at blive skjult af fedt. Den endomorfe kropstype reagerer godt på styrketræning.

Hvis musklerne trænes og udvikles, kan hastigheden af ​​stofskiftet og fedtforbrændingen øges effektivt. Minus ved endomorfens kropsform er, at dens kropsform er nem at se stor ud med for meget vægttræning og også svær at forbrænde fedt.

Hvilke typer øvelser er velegnede til personer med en endomorf kropsform?

- Inkluder moderat intensitet, lav-effekt kardiorespiratorisk træning såsom cykling og rask gang.

- Lav en kombination af øvelser, hold dig ikke kun til én type øvelse.

- Spis regelmæssigt og reducer stivelsesbaserede kulhydrater og sukker.

Hvis du har brug for mere detaljeret information om træning til kropsformning, kan du direkte spørge din læge på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Info Fit.ca. Tilgået 2020. Kropstype til sportsudvalg.
Menneskelig kinetik. Tilgået 2020. HVORFOR SKAL KVINDER TRÆNE FOR DERES KROPSTYPE.