Ikke kun brystsmerter, det er 13 andre symptomer på et hjerteanfald

Jakarta - I de seneste årtier er hjertesygdomme ofte forbundet med alder. Men faktum er, at nu er der ikke få mennesker i produktiv alder, der skal håndtere dette sundhedsproblem. Tror du ikke på det?

Se bare, hvad der skete med den tidligere Real Madrid-stjerne Iker Casillas, politikeren Adjie Massaid og berømte sangere som Mike Mohede. Alle tre havde fået et hjerteanfald. Iker er stadig heldig, hans liv er stadig reddet, nej, ligesom Adjie og Mike.

Så hvad er symptomerne på et hjerteanfald at passe på?

Læs også: 5 typer af sygdomme forbundet med hjertet

Ikke kun om brystsmerter

Husk, et hjerteanfald er en medicinsk nødsituation, der skal behandles med det samme. En person, der har et hjerteanfald, klager normalt over en tilstand, der ligner en forkølelse.

For eksempel svimmelhed, kvalme eller opkastning, koldsved, hjertebanken, svie i brystet, tryk eller tyngde. Derudover kan der også være smerter i brystet og spredning til nakke, kæbe og ryg.

Faktisk det faktum, at forkølelse ikke er kendt i den medicinske verden. Så hvad er de andre symptomer på et hjerteanfald? Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlus, nyheder om hjerteanfaldssymptomer, der generelt opleves af syge.

  1. Brystsmerter, det mest almindelige symptom på et hjerteanfald.

  2. Smerter, der kan stråle fra brystet til arme, skuldre, nakke, tænder, kæbe, maveområde eller ryg.

Smerten kan være svær eller mild, såsom:

  1. Bryst som bundet stramt reb.

  2. Dårlig fordøjelsesbesvær.
  1. Brystet, som om det var optaget af noget tungt.

Smerten fra dette hjerteanfaldssymptom varer oftest mere end 20 minutter. Måske kan smerten fra hjerteanfaldssymptomer håndteres med medicin eller hvile. Symptomerne kan dog dukke op igen.

Derudover er der andre symptomer på et hjerteanfald, man skal være opmærksom på. For eksempel:

  1. Angst
  2. Hoste.
  3. Svag.
  4. Stivhed og svimmelhed.
  5. Kvalme og opkast.
  6. Hjertebanken (hjertet slår for hurtigt eller uregelmæssigt).
  7. Svært at trække vejret.
  8. Sved meget.

Læs også: Forkølelse, siddende vind og hjerteanfald, hvad er forskellen?

Nogle mennesker, især midaldrende mennesker (40 år og derover), personer med diabetes og kvinder, kan opleve lidt eller ingen brystsmerter.

I nogle tilfælde kan de opleve usædvanlige symptomer. For eksempel åndenød, træthed og svaghed. Denne tilstand kan beskrives som stille hjerteanfald, aka et hjerteanfald uden symptomer.

Den ting, der skal understreges, skal du straks søge læge eller nødtelefonnummer, når du oplever symptomerne på et hjerteanfald ovenfor. Husk, vent ikke, indtil symptomerne på et hjerteanfald udvikler sig.

Så hvilke forhold kan forårsage et hjerteanfald? Kom nu, se anmeldelsen nedenfor.

På grund af CHD og andre risikofaktorer

Ignorer aldrig et hjerteanfald, hvis du ikke ønsker, at det ender med døden. Årsagen til, at komplikationer fra et hjerteanfald kan udløse hjertesvigt. Denne tilstand kan gøre hjertet ineffektivt til at pumpe blod gennem hele kroppen. Nå, denne tilstand kan i sidste ende føre til døden.

Så hvilke forhold kan udløse et hjerteanfald?

Koronar hjertesygdom (CHD) er hovedårsagen til hjerteanfald. Vil du dog vide mere om andre udløsende faktorer? Kald det højt kolesteroltal, rygevaner, sjældent motion, hypertension, diabetes, fedme, til stress.

Læs også: 3 typer hjerteanfald at passe på

I nogle tilfælde er risikoen for hjerteanfald højere hos dem med autoimmune sygdomme og gravide kvinder med præeklampsi.

Kort sagt kan ovenstående faktorer forårsage forstyrrelse af blodkræfterne til hjertemusklen og dermed udløse et hjerteanfald.

Vil du vide mere om symptomerne på et hjerteanfald, og hvordan man forebygger det? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus Tilgået i 2020. Hjerteanfald.
NHS UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Hjerteanfald.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Hjerteanfald.