Forkølelse går ikke væk, pas på med vasomotorisk rhinitis

Jakarta – Normalt vil den kulde, du oplever, aftage og forsvinde, når du passer på og får nok hvile. Men faktisk er der tilstande, hvor du har en løbende næse og nys, som ikke går væk. Du bør være opmærksom på sundhed og være opmærksom på helbredsproblemer, der kan opstå.

Læs også: Pas på, luftforurening kan forårsage vasomotorisk rhinitis

Et af de helbredsproblemer, der er karakteriseret ved en forkølelse, der ikke går væk, er vasomotorisk rhinitis. Vasomotorisk rhinitis er også kendt som ikke-allergisk rhinitis. Vasomotorisk rhinitis kan opstå, når der er betændelse på indersiden af ​​næsen. Betændelse, der opstår, er normalt forårsaget af hævede blodkar og en ophobning af væske i næsen.

Kom nu, lær vasomotorisk rhinitis at kende!

Rhinitis sygdom er opdelt i to typer, allergisk rhinitis og ikke-allergisk rhinitis ellers kendt som vasomotorisk rhinitis. Denne tilstand opstår, når karrene i næsen udvider sig. Udvidelse af blodkar kan forårsage hævelse og ophobning af væske i næsen. Denne tilstand gør, at næsen altid er tilstoppet.

Der er flere faktorer, der øger den inflammatoriske tilstand i den indre næse som en udløser for vasomotorisk rhinitis, såsom:

  • Miljøbetingelser

Miljøforhold, der er meget udsat for cigaretrøg, luftforurening og støv øger en persons oplevelse af vasomotorisk rhinitis.

  • Narkotika

Brugen af ​​lægemidler til behandling af visse sygdomme øger en persons risiko for at udvikle vasomotorisk rhinitis. Lægemidler, der indeholder aspirin, ibuprofen, p-piller, hypertensionsmedicin og nogle beroligende midler kan faktisk øge risikoen for vasomotorisk rhinitis.

  • Typer af mad og drikkevarer

Hvis du er forkølet, der ikke går over, så undgå at indtage krydret mad og drikkevarer, der indeholder for meget alkohol. Denne type mad og drikke kan gøre vasomotorisk rhinitis værre.

  • Ændringer i vejret

Drastiske ændringer i vejret kan udløse tilstanden af ​​vasomotorisk rhinitis. Du bør stadig være opmærksom på sundheden, når du går ind i den skiftende vejrsæson.

Læs også: Her er undersøgelsestesten til påvisning af vasomotorisk rhinitis

I modsætning til allergisk rhinitis forårsager vasomotorisk rhinitis ikke en kløende næse, rindende øjne og kløende hals. Vasomotorisk rhinitis får patienter til at opleve flere symptomer, såsom vedvarende næseflåd, tilstoppet næse, nysen, irritation, ubehag på indersiden af ​​næsen og svækket lugt. Symptomer på vasomotorisk rhinitis ligner dem ved andre sygdomme, såsom bihulebetændelse og influenza.

De oplevede symptomer opstår gentagne gange, hvis denne tilstand ikke behandles. Du bør dog foretage en undersøgelse på det nærmeste hospital for at fastslå årsagen til de oplevede symptomer. Nu kan du bestille tid online hos en læge på det sygehus, du har valgt, gennem ansøgningen .

En fysisk undersøgelse og allergitest kan udføres for at bestemme årsagen til de symptomer, du oplever. Derudover udfører lægen også en endoskopisk undersøgelse for at sikre næsens helbredstilstand. Hvis undersøgelsen er udført, kan lægen bekræfte årsagen til vasomotorisk rhinitis eller ej.

Overvind vasomotorisk rhinitis på denne måde

Bare rolig, vasomotorisk rhinitis kan behandles på flere måder. En af dem er ved at undgå forskellige faktorer, der får dig til at opleve vasomotorisk rhinitis. Ikke nok med det, du kan overvinde problemet med en tilstoppet næse ved at bruge en bunke puder, så den er i en højere position, når du sover.

Læs også: 4 typer næsespray til behandling af vasomotorisk rhinitis

Symptomer på rhinitis kan også reduceres ved brug af medicin såsom spray og dekongestanter. Men vær stadig opmærksom på brugen af ​​lægemidler, så de indtages i overensstemmelse med lægens anbefalinger og råd, så sundhedsforholdene kan blive bedre.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Vasomotorisk rhinitis
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Nonallergic Rhinitis