Forskellige måder at overvinde svampehudinfektioner på

, Jakarta - Svampehudinfektioner er almindelige i menneskekroppen. Som de fleste mikrober er der gavnlige og skadelige svampe. Når skadelige svampe invaderer kroppen, kan de være svære at helbrede. Fordi svampen kan overleve i miljøet og gen-inficere mennesker, der forsøger at komme sig.

Selvom der er millioner af svampearter, forårsager kun omkring 300 af dem faktisk infektioner i menneskelig hud. Svampe kan leve på jord, planter, husoverflader og på menneskelig hud. Nogle gange forårsager svampen udslæt eller bump. Hvordan kan svampeinfektioner i huden behandles?

Læs også: Hjemmebehandlinger til behandling af mindre hudinfektioner

Overvinde svampehudinfektioner

Disse mikroskopiske organismer eller svampe på huden giver normalt ingen problemer, medmindre de formerer sig hurtigere end normalt. Svampe, der formerer sig hurtigere, kan trænge ind i huden gennem sår eller læsioner. Fordi skimmelsvamp trives i varme, fugtige omgivelser og ikke meget luftgennemstrømning. Såsom ben, lyske og hudfolder.

Antifungale lægemidler kan bruges til at behandle svampeinfektioner. Lægemidlet kan dræbe svampen direkte eller forhindre den i at vokse og vokse. Anti-svampemidler kan findes på apoteker og i håndkøb, tilgængelige i forskellige former, herunder:

  • Creme eller salve;
  • Pille;
  • Pulver;
  • Spray;
  • Sæbe.

Hvis du har en svampeinfektion i huden, kan du bruge et håndkøbsprodukt for at se, om det hjælper på tilstanden. Hvis tilstanden er mere vedvarende eller alvorlig, skal du straks kontakte lægen via appen . Din læge skal muligvis ordinere en stærkere svampedræbende medicin for at hjælpe med at behandle din svampeinfektion i huden.

Udover at tage håndkøbsmedicin eller receptpligtig svampedræbende medicin fra din læge, er der flere ting, der skal gøres for at hjælpe med at slippe af med svampeinfektioner i huden, nemlig:

  • Hold det berørte område rent og tørt.
  • Bær løst tøj eller sko, der lader huden ånde.

Normalt opstår en svampeinfektion i huden med udseendet af et skællende udslæt eller misfarvning af huden ledsaget af kløe. Nogle svampehudinfektioner er almindelige. Selvom infektionen kan være generende og ubehagelig, er den normalt ikke alvorlig.

Læs også: Kend de 4 typer hudinfektioner forårsaget af bakterier

Genkend typerne af svampehudinfektioner

Der er flere almindelige typer af svampehudinfektioner, herunder:

1.Tinea Pedis

Tinea pedis eller fodsvamp er en svampeinfektion, der angriber fødderne. Denne tilstand er relateret til sport og atleter, fordi svampen trives i varme og fugtige omgivelser, såsom sokker og sko, sportsudstyr og omklædningsrum. Men faktisk kan enhver opleve tinea pedis.

2. Vaginal gærinfektion

Dette er en almindelig tilstand, der opstår hos kvinder, normalt forårsaget af Candida albicans. Vaginale gærinfektioner forstyrrer den normale balance mellem bakterier og svampe i skeden. Denne bakterielle ubalance kan være forårsaget af antibiotika, stress og hormonelle ubalancer eller dårlige spisevaner.

3.Tinea Cruris

Denne svampeinfektion, der vokser på huden i lysken, er også kendt som jock itch. Svampe kan lide varme, fugtige områder, såsom lysken, balderne og inderlårene. Tinea cruris kan være mere almindelig om sommeren eller i varme, fugtige områder.

Læs også: Her er, hvordan du behandler hudinfektioner baseret på årsagen

4. Ringorm

Ringorm eller tinea corporis er en hudinfektion forårsaget af en svamp, der lever i dødt væv, såsom hud, hår og negle. Ringorm er en svamp, der forårsager kløe i lysken og fodsvamp. Når det vises i andre områder af kroppen, kaldes infektionen ringorm.

Svampe hudinfektioner er almindelige, næsten alle har oplevet det. Selvom det ikke er en alvorlig tilstand, kan denne infektion forårsage ubehag og irritation på grund af kløende eller rød, skællende hud. Hvis det ikke behandles med det samme, kan udslættet spredes eller blive irriteret.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad du skal vide om svampeinfektioner
Healthline. Tilgået 2020. Typer af svampehudinfektioner og behandlingsmuligheder
WebMD. Tilgået 2020. Svampeinfektioner i huden