Hudsygdomme, der kan angribe kønsorganerne

, Jakarta – Forskellige typer hudsygdomme, lige fra milde til de mest alvorlige, kan true dit liv. Mange faktorer forårsager hudsygdomme, lige fra miljøfaktorer til genetiske faktorer.

Læs også: 5 kønssygdomme, der ofte angriber kvinder

Hvis du har en historie med hudsygdomme, så hold din hud ren, så du ikke bliver inficeret med andre hudsygdomme. Især i dine intime organer, for det viser sig, at der er hudsygdomme, som kan angribe kønsorganerne, nemlig:

1. Lichen Sclerosus

Lichen sclerosus er en hudsygdom, der er ret almindelig, især hos kvinder. Lichen sclerosus påvirker generelt huden på kønsorganerne og anus. Kvinder, der har denne sygdom, finder normalt symptomer i form af hvide pletter på vulva eller vaginallæber. Selvom det forekommer meget hos kvinder, er det muligt, at mænd også kan få denne sygdom.

2. Eksem

Eksem er en hudsygdom karakteriseret ved betændelse, hævelse, rødme og kløe. Selvom eksem ikke er smitsomt, kan det få de syge til at føle sig utilpas, især hvis man får eksem omkring kønsorganerne. Brug af sæbe eller genital rengøringsmidler kan give eksem på kønsorganerne, hvis din hud ikke matcher de brugte rengøringsmidler.

Eksem omkring kønsorganerne er normalt karakteriseret ved udslæt og kløe omkring kønsorganerne. For at forhindre denne tilstand skal du holde renheden omkring kønsorganerne.

3. Herpes

En af de hudsygdomme, der inficerer kønsorganerne, er herpes. Normalt, hvis herpes angriber kønsorganerne, er det bedre kendt som genital herpes. Genital herpes er en hudsygdom forårsaget af herpes simplex-virus, der kan forekomme hos kvinder og mænd på grund af samleje.

Læs også: 5 seksuelle sygdomme, der almindeligvis rammer unge mennesker

Normalt kan genital herpes genkendes på flere symptomer, der opstår, såsom blærer som rødme, smerter omkring kønsområdet, smerter ved vandladning og røde eller hvide knopper.

4. Syfilis

I de første stadier af syfilisinfektion kan der opstå åbne sår på kønsorganerne. Disse sår eller udslæt er ofte smertefri, men hvis de ikke behandles, kan sygdommen udvikle sig til et senere stadium.

Hvis du finder åbne sår i kønsområdet, skal du straks gå til hospitalet for at forhindre syfilis i at gå videre til næste stadium. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos en læge via appen .

igennem , kan du finde ud af det estimerede tidspunkt for din tur ind, så du ikke skal sidde længe på hospitalet. Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

5. Condyloma Akuminata

Condyloma acuminata eller kønsvorter er en type kønssygdom, som kvinder skal være opmærksomme på. To typer af HPV-virus, nemlig HPV 16 og HPV 18 forårsager mange tilfælde af kønsvorter. Kønsvorter forårsaget af HPV er normalt karakteriseret ved rødme, kløe og smerte. Virussen spredes ved hudkontakt, ofte seksuelt.

6. Molluscum contagiosum

Lanceret fra Healthline, molluscum contagiosum er forårsaget af en virus og er karakteriseret ved vortelignende vækster på kønsorganerne eller andre steder. Væksten er muligvis ikke smertefuld. Denne sygdom kan forårsage symptomer som kløe, smerte og hævelse. Molluscum contagiosum kan overføres seksuelt, gennem hud-mod-hud kontakt eller gennem inficerede genstande.

Læs også: 5 tegn, du ikke bør ignorere, når du har en seksuelt overført sygdom

Nå, der er ikke noget galt med at vide mere om hudsygdomme eller kønssygdomme. At holde din krop og omkring dine kønsdele rene er også en af ​​måderne, du kan undgå hudsygdomme på. Hvis du har klager, kan du kontakte lægen gennem ansøgningen .

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2019. En oversigt over genitale udslæt.
Healthline. Hentet 2019. Hvad forårsager lyskeudslæt og hvordan behandles det?.