Hævede hænder efter infusion, hvad forårsager det?

, Jakarta - Når du er indlagt, vil behandlingen generelt blive givet gennem en IV eller intravenøs infusion . Ligesom andre behandlinger kan infunderes faktisk øge risikoen for forskellige bivirkninger på helbredet, hvoraf den ene er hævelse i området eller hånden, der infunderes.

Læs også : Jern infusion i hånden, her er fordelene

Infusionsprocessen sker ved at indsætte et infusionskateter, der føres ind i venen. Dette kateter vil fungere som et sted for administration af lægemidler med passende doser, så det medicinske team ikke behøver at gentagne gange injicere den medicin, der skal gives.

Men hvorfor får denne infusion ofte hænderne til at opleve hævelse? Se hele anmeldelsen i denne artikel!

Årsager til hævede hænder efter infusion

Infusionsprocessen gives for at fremskynde lægemiddeladministrationsprocessen, især for personer, der har nødsituationer. For eksempel, når nogen oplever opkastning, hjerteanfald, slagtilfælde, til forgiftning.

For mennesker med denne sygdom anses det for at tage piller som ret tidskrævende, indtil lægemidlet endelig reagerer. I mellemtiden, med infusionsprocessen, vil lægemidlet gå direkte ind i blodbanen og behandle den nødvendige behandling hurtigere. Med andre ord vil lægemidlet være mere effektivt, hvis det gives gennem infusionsprocessen.

Så hvorfor hæver hænderne eller andre kropsdele ofte, når de infunderes? For at fastgøre infusionen, vil en nål normalt blive indsat i en vene i hånden, albuen eller bagsiden af ​​hånden. Når nålen er på plads, vil kateteret blive skubbet gennem nålen. Derefter fjernes nålen, og kateteret forbliver i venen.

Det er dog ikke så let at placere et kateter i et blodkar. I nogle tilstande skal det medicinske team udføre indsættelsen af ​​nåle gentagne gange for at få de rigtige blodkar. Hvis dette sker, kan blodkarrene naturligvis opleve hævelse ledsaget af hævelse af infusionsstedet.

Læs også : Her er fordelene ved paracetamolinfusion

Ikke nok med det, infusionsprocessen kan også forårsage bivirkninger, såsom infektion. Infektion kan forekomme på injektionsstedet. Du skal være opmærksom på symptomerne på infektion ved infusionsinjektionsområdet i form af hævelse af den infunderede hånd, smerter og rødme. Mere alvorlige symptomer kan variere fra feber til kulderystelser.

Hævelse ved infusionsområdet kan også være forårsaget af andre årsager. Såsom skader på blodkar. Venerne kan blive beskadiget under brugen af ​​infusionen.

Når dette sker, kan lægemidlet lække ind i vævene tættest på blodkarrene. Denne tilstand kan udløse skader på netværket. Ring straks til din læge, hvis du oplever hævelse ledsaget af smerte og varme på injektionsstedet.

Men bare rolig, normalt vil lægeteamet tage passende forholdsregler, så denne tilstand ikke opstår. Infusionsprocessen skal udføres omhyggeligt og sterilt, så denne tilstand kan undgås.

Andre virkninger af at bruge infusion

Ud over hævelse af hænder, der får intravenøse injektioner, er der flere andre bivirkninger, der kan opleves ved brug af infusioner, såsom:

1. Luftemboli

Luftemboli kan også opstå fra en tom sprøjte eller IV-pose. Hvis IV-posen tørrer op, er det muligt for luftbobler at trænge ind i venen.

2. Blodprop

Ud over luftemboli kan behandling gennem en IV også forårsage blodpropper. Ubehandlede blodpropper kan blokere blodkar og forårsage andre sundhedsproblemer.

Læs også : Paracetamol infusion, hvordan er det forskelligt fra det almindelige?

Generelt er bivirkninger på grund af infusion dog meget sjældne. For det, glem ikke altid at kommunikere din helbredstilstand til lægen, såsom en historie med allergier, før du installerer infusionen.

Vil du vide mere om korrekt pleje, når hænder infunderes? Du kan bruge og spørg direkte til den bedste læge, så du kan få den rigtige behandling. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Administration af intravenøs medicin: Hvad skal man vide.
stoffer. Tilgået i 2021. Intravenøs væske.