Vær opmærksom, disse er 6 symptomer på et svækket immunsystem

, Jakarta - Når kroppens immunsystem svækkes, er kroppen ude af stand til at bekæmpe infektion og sygdom. Denne tilstand gør det lettere for dig at fange vira og bakterielle infektioner. Især under denne COVID-19-pandemi skal du være opmærksom på dit helbred ved at holde din krop sund.

Sundhed skal være en prioritet. Immunsystemet er et element i kroppen, der spiller en rolle i at opretholde en sund krop. Til det skal kroppens immunforsvar vedligeholdes. Hvis immunsystemet er svækket, så er kroppen mere modtagelig for vira, bakterier og forskellige andre patogener. Du skal også være følsom over for symptomer, når dit immunsystem er svagt, så du kan håndtere dem med det samme. Hvad er symptomerne at være opmærksom på?

Læs også: Myte eller fakta, sprøjtende kyllingeblod kan være vorter

Hovedpine

Det er ikke tilfældigt, at når dit immunforsvar er svækket, bliver du hurtigere stresset af forskellige årsager. Husk på, at langvarig stress kan svække kroppens immunsystemrespons.

Dette skyldes, at stress sænker niveauet af lymfocytter, hvilket øger risikoen for infektion. Nå, nogle af de symptomer, der kan opstå, når du oplever høj stress, er hovedpine, brystsmerter og lavt blodtryk.

Let at få influenza

Faktisk er det normalt, at voksne nyser eller bliver forkølede hvert år. De fleste mennesker kommer sig på syv til 10 dage. I løbet af den tid har kroppens immunsystem brug for tre til fire dage for at udvikle antistoffer og bekæmpe de skadelige bakterier.

Men hvis du nemt bliver forkølet eller har en forkølelse, der ikke forsvinder, er det et tegn på, at dit immunsystem forsøger at kæmpe tilbage.

Har mavesygdomme

Hvis du ofte oplever diarré, oppustethed eller forstoppelse, kan det være et tegn på, at dit immunsystem er kompromitteret. Du skal vide, at næsten 70 procent af immunsystemet er placeret i fordøjelseskanalen.

I fordøjelseskanalen er der gode bakterier og mikroorganismer, som beskytter tarmene mod bakterier og understøtter immunforsvaret. Hvis de gode bakterier i tarmen reduceres, så er du i risiko for kronisk betændelse, modtagelig for virus og oplever autoimmune lidelser.

Læs også: Kan vorter helbredes med specielle lægemidler?

Gamle sår heler

Huden skal gennemgå en helingsfase efter at være blevet brændt, skåret eller ridset. Kroppen arbejder på at beskytte såret ved at levere næringsrigt blod til såret for at hjælpe med at regenerere ny hud.

Denne helingsproces afhænger af sunde immunceller. Hvis immunforsvaret er svagt, kan huden ikke regenerere. Sår, der bliver hængende, vil være svære at hele.

Let at få infektion

Hvis du er tilbøjelig til infektioner, er chancerne for, at dit immunsystem er i fare. Symptomer på et muligt svækket immunsystem omfatter:

  • Har mere end fire øreinfektioner på et år.
  • Fik lungebetændelse to gange i løbet af året.
  • Havde kronisk bihulebetændelse inden for et år.

Let at føle sig træt

Hvis du har fået nok søvn, men stadig føler dig træt, er det muligt, at dit immunsystem er svækket. Når immunforsvaret i kroppen er svagt, bliver energiniveauet også svagt. Det skyldes, at kroppen forsøger at spare energi for at genoplade immunsystemet, så den kan bekæmpe vira og bakterier.

Læs også:5 typer vorter du bør kende

Immunsystemet er et komplekst system af blodceller og organer, der beskytter kroppen mod skadelige bakterier, der kan forårsage sygdom. Hvis nogen har hyppige infektioner, er chancerne for, at du har et svækket immunsystem.

Hvis der opstår et svagt immunsystem i din krop, skal du straks tage skridt til at bevare sundheden og maksimere immunfunktionen. Hvis det stadig er svært, så er det tid til at tjekke med en læge gennem ansøgningen . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning også!

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Primær immundefekt
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Sådan forbliver du sund med et svagt immunsystem
Healthline. Tilgået 2020. Immundefektforstyrrelser