Feberangreb, spis disse 4 typer mad

, Jakarta – Når feber rammer, opstår der ofte bekymringer og får en person til at gøre alt for at lindre den. Der er mange måder, der ofte gøres for at reducere feber, lige fra at gå på hospitalet, tage medicin, kompresser, til at spise visse fødevarer og drikkevarer.

Faktisk er der flere typer fødevarer, der kan hjælpe med at overvinde en feber, der rammer. Feber er en tilstand, der får kropstemperaturen til at stige. For at finde ud af dette kan det gøres ved at måle kropstemperaturen ved hjælp af et værktøj kaldet et termometer.

En person siges at have feber, hvis kropstemperaturen overstiger 37,5 grader Celsius. Der er flere faktorer, der kan forårsage feber, hvoraf to er virus- og bakterieinfektioner.

Læs også: Dette er hvad man skal gøre, når et barn har feber

Vira og bakterier, der forårsager feber, er mere modtagelige for at angribe en person, der har et lavt immunsystem. Selvom du skal passe på det, er feber faktisk et tegn på, at kroppen kæmper mod en virus, der forårsager sygdom, såsom en forkølelse, influenza eller anden form for sygdom. Feber kan også udløses af øreinfektioner, lungebetændelse og urinvejsinfektioner. Hvis feberen, der opstår, ikke forbedres, og endda bliver værre, skal du straks gå på hospitalet for at finde ud af årsagen.

Feber, der stadig er mild, kan overvindes med selvmedicinering derhjemme, hvoraf den ene er indtagelse af visse typer mad. Hvad er den bedste mad at spise, når du har feber?

1. Frisk frugt

Når du har feber, mister din krop mere væske, så du er tilbøjelig til at blive dehydreret, også kaldet mangel på væske. Nå, en type mad, der anbefales at indtage i denne tilstand, er frisk frugt.

Ud over at indeholde masser af væske, der kan hjælpe med at fugte kroppen, indeholder nogle frugttyper også mange næringsstoffer, som kroppen har brug for under feber. Du kan vælge den type frugt, der indeholder meget C-vitamin, E-vitamin og A-vitamin (beta-caroten).

Disse næringsstoffer indeholder antioxidanter, der kan styrke immunsystemet til at bekæmpe sygdom. Nogle typer frugt, der er gode til at spise, når du har feber, er bananer, appelsiner, jordbær, ananas, kiwi, vandmelon og cantaloupe.

Læs også: Feber tegn på tænder, myte eller fakta?

2. Fødevarekilder til protein

Kroppen har brug for proteinindtag under feber, fordi disse næringsstoffer kan levere energi, der spiller en rolle i at hjælpe immunsystemet med at bekæmpe infektioner. Derfor kan det at spise proteinrige fødevarer, når du har feber, hjælpe med at fremskynde restitutionen og reducere forhøjet kropstemperatur. Nogle typer mad, der er en kilde til protein, er kylling, fisk, tofu, kød, tempeh, mælk, æg og ost.

3. Probiotika

Fødevarer, der indeholder gode bakterier, er probiotika også gode til indtagelse, når du har feber. Probiotika er en type gode bakterier, der kan hjælpe med at opretholde balancen mellem bakterier i tarmen. Indtagelse af fødevarer, der indeholder probiotika, kan styrke immunforsvaret. Nogle typer fødevarer, der indeholder probiotika, er yoghurt og tempeh.

4. Vand

Glem ikke at imødekomme indtaget af væsker i kroppen ved at indtage vand. Vandindtag er meget vigtigt for at fremskynde febernedsættelsen. Derudover kan det at drikke masser af vand også hjælpe med at hydrere kroppen og dermed undgå dehydrering.

Læs også: Hyppig høj feber og kulderystelser? Pas på ARI-symptomer

Hvis feberen ikke aftager, skal du straks foretage en undersøgelse på hospitalet. Fordi det kan være, at feber er et tegn på visse sygdomme. Du kan vælge det nærmeste sygehus, du har brug for, gennem ansøgningen . Du kan også bestille tid hos en læge gennem samme ansøgning. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!