Sådan renser du navlen sikkert

, Jakarta - Navlen er en del af kroppen, som vi sjældent er opmærksomme på renlighed. Faktisk betragter nogle mennesker at rense navlen som en ubehagelig aktivitet. Så ikke få lader snavset samle sig og bliver hvidt. Faktisk kan det forårsage lugt, endda infektion, hvis du efterlader navlen snavset.

Rengøring af navlen kan nogle gange forårsage ubehag, endda smerte. Derfor, hvordan renser du egentlig navlen sikkert? Svaret er enkelt, du bør rense navlen ved ikke at gnide den for hårdt. For ved at gnide vil det faktisk få navlen til at blive blærer. Følgende er nogle måder at rengøre navlen sikkert og effektivt på.

Læs også: Kend 5 årsager til bylder og hvordan man behandler dem, pas på, du ikke kommer!

  1. Brug bomuld

En sikker måde at rengøre navlen på er at bruge en bomuldsklud. Du skal blot væde det med vand eller sæbevand, og derefter gnide det langsomt på navlen. Udover vand eller sæbe kan du også bruge alkohol el babyolie at fugte bomuldskluden. Sørg også for ikke at fugte kluden for våd, så navlen er nemmere at rengøre.

Det næste trin til rengøring af navlen er at starte på ydersiden. Tør forsigtigt udvendigt af for ikke at ridse. Derefter kan du begynde at rense indersiden af ​​navlen. Glem ikke at rense det langsomt også, for hvis det er for hårdt, kan det forårsage infektion. Glem ikke altid at sikre renheden af ​​den klud, du bruger.

  1. Brug varm kokosolie

Når navlesnavset er tykt og svært at fjerne, vil det ikke være effektivt at rengøre det med en fugtig klud. For at løse dette kan du bruge opvarmet kokosolie. Brugen af ​​kokosolie er effektiv til at fjerne genstridigt snavs.

Det er også nemt at bruge varm kokosolie til at fjerne genstridigt snavs i navlen. Du skal blot påføre varm olie på navlen. Gnid derefter forsigtigt i urets retning. Derefter gnides du også i den modsatte retning.

Hvad sker der, hvis navlens renhed ikke opretholdes

Selvom det ser simpelt ud, men hvis du forsømmer at holde renligheden, kan din navle blive en yngleplads for bakterier. Som rapporteret af et medie, fastslår en undersøgelse, at der er 65 typer mikrobakterier, der vil sætte sig fast i navlen, hvis de ikke holdes rene. Derudover vil forskellige typer af bakterier og snavs sidde fast i navlen, såsom støv, svedrester, døde hudceller og sæberester.

Udover at være en rede af bakterier, kan navlen også blive inficeret, hvis den ikke renses regelmæssigt. Som tidligere nævnt kan navlen være grobund for bakterier. Så hvis det efterlades alene, kan det forårsage infektion. Denne infektion kan angribe alle, det være sig kvinder, mænd, børn eller voksne. Men især for gravide kan faren for svampeinfektioner mærkes af fosteret i livmoderen.

Doven rengøring af navlen kan også få navlen til at blive kløende, ildelugtende og udslæt. Som med infektioner er disse ting også forårsaget af ophobning af bakterier og snavs i navlen. Hvis det sker for dig, er det en god idé at håndtere dette problem med det samme, fordi det kan føre til mere alvorlige problemer.

Glem ikke at rense navlen på den måde, der er beskrevet tidligere. For hvis du renser din navle på en uhensigtsmæssig måde, kan det faktisk få din navle til at blive gnavet og tør. Hvis dette problem ikke kontrolleres, kan det gøre din navle alvorligt såret.

Læs også: Sig NEJ på mørke armhuler på den naturlige måde. Sikker på at du ved det?

Vil du vide mere om sundhed? Du kan kontakte en betroet læge gennem ansøgningen . Ved at bruge denne applikation kan du også spørge lægen, hvordan man rengør navlen sikkert via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald. Derudover kan du også købe helseprodukter og kosttilskud hos uden at forlade huset. Ordrer vil ankomme inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!