Kend den type undersøgelse, der udføres under lægetjek

"Alle skal lave et lægetjek for at overvåge den medicinske tilstand, de oplever, og som en indsats for at forebygge sygdom i fremtiden. De typer undersøgelser, der kan foretages under et lægetjek, omfatter hjertetjek, blodsukker, leverfunktion, nyrefunktion og andre."

, Jakarta - Sundhedscheck er et omfattende sundhedstjek. Målet er at sikre helbredsforhold, samt forudse helbredsproblemer, der kan udvikle sig til sygdomme. Denne helbredsundersøgelse anbefales generelt til personer, der har visse indikationer, og undersøgelsestypen vil blive skræddersyet til deres behov.

Normalt udføres denne undersøgelse for at evaluere sundheden hos medarbejdere, personer med kroniske sygdomme som hypertension og ukontrolleret diabetes, forberedelse til operation eller undersøgelser for ældre. Udover det, sundhedscheck også udført som særlige krav såsom forsikring og screeningstest for uddannelse og arbejdsniveau.

Nå, alligevel skal sunde mennesker stadig gøre det sundhedscheck at forebygge alvorlige sygdomme i fremtiden.

Læs også: Feber under lægetjek, hvad er virkningerne?

Typer af undersøgelse i lægetjek

Faktisk er der ingen standardsekvens i proceduren sundhedscheck . Det starter dog normalt med at tjekke dit BMI eller kropsmasseindeks ved at måle og relatere din højde og vægt. Nå, nogle af de andre checks inkluderet i sundhedscheck blandt andre:

1. Tjek hjertefunktionen med EKG

Ekkokardiografi er en test, der bruger et specielt instrument til at observere alle forhold i hjertet, inklusive dets struktur og funktion. Enheden fungerer ved at udsende ultralydslydbølger, hvilket resulterer i et billede (ekkokardiogram), der viser hjertets tilstand.

Gennem denne test kan hjertets funktion og struktur vurderes direkte og præcist. Faktisk kan du finde ud af hjerteklappernes bevægelse, hjertets vægge, og hvor godt blodet flyder i hjertekamrene.

2. Radiologisk Undersøgelse

Denne type undersøgelse bruger røntgenstråler eller radioaktive stråler til at give information om en sygdom gennem fotos / billeder / billeddannelse .

Nogle tilstande, der er kendt gennem radiologiske undersøgelser, er kræft, tumorer, hjertesygdomme, slag , lungelidelser, lidelser i knogler eller led. Denne undersøgelse kan også bestemme tilstanden af ​​blodkar, lever, nyrer, skjoldbruskkirtel, lymfeknuder, fordøjelseskanalen og forplantningskanalen.

Læs også: Har du brug for at vide, disse er trin til røntgenundersøgelse

3. Laboratorieundersøgelse

Ved laboratorieundersøgelsen får du følgende undersøgelsesmuligheder:

  • Hæmatologisk undersøgelse udføres for at bestemme kvaliteten og mængden af ​​røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader og forskellige ting om celler og bloddannende organer.
  • Urinundersøgelse består af undersøgelse af farve, pH, protein/albumin, sukker, bilirubin, blod.
  • Afføringsundersøgelse består af undersøgelse af farve og konsistens

4. Kolesterolkontrol

Kolesterolkontrol er også inkluderet i serien sundhedscheck vigtig ting at gøre. Vanen med at spise fødevarer rig på fedt kan øge kolesterolniveauet i blodet. Vær forsigtig, denne tilstand kan udløse sundhedsproblemer såsom hjerteanfald og slagtilfælde.

Kolesterolniveauer siges at være normale, hvis de er under 200 mg/dL. Sørg desuden for, at blodtrykket er på et normalt niveau, som er på 120/80, så det er langt fra truslen om hypertension og hypotension.

5. Blodsukkertjek

Udover at tjekke kolesteroltallet er det også vigtigt at tjekke blodsukkeret for at undgå diabetes. Før du udfører denne undersøgelse, bliver du dog normalt bedt om at faste i mindst 8 timer i forvejen.

Normalt blodsukker ligger på et niveau på 70-100 mg/dL, mens man siges at have prædiabetes, hvis man har blodsukker på et niveau på 100-125 mg/dL. I mellemtiden er du erklæret for at have diabetes, hvis dit sukkerniveau er på et niveau på mere end 126 mg/dL.

6. Tjek leverfunktion

Leverfunktionstest udføres ved at kontrollere niveauet af enzymer og proteiner i en blodprøve. Formålet med leverfunktionstests er at opdage og overvåge udviklingen af ​​leversygdomme, vurdere effektiviteten og overvåge bivirkninger af behandlingen og kontrollere, hvor alvorlig skaden er på leveren.

Denne test anbefales generelt til en person, der er afhængig af alkohol, har anæmi, er overvægtig, har galdeblæresygdom eller tager medicin, der risikerer at beskadige leveren.

7. Kontrol af nyrefunktion

Der er fire typer undersøgelser for at kontrollere nyrefunktion, urinstof, urinprøver, glomerulær filtrationshastighed , og kreatinin i blodet. Her er de fire funktioner for hver eksamen:

  • Urinstof eller blodurinstofnitrogen (BUN) . Denne test bruges til at bestemme niveauet af urinstofnitrogen i blodet, som er en rest af proteinmetabolisme.
  • Urinprøve. Indholdet af protein og blod i urinen kan indikere et fald i nyrefunktionen. Tja, urinprøver kan bruges til at påvise protein og blod.
  • Glomerulær filtrationshastighed. Formålet med denne undersøgelse er at se nyrernes evne til at frafiltrere metabolisk affald i kroppen.
  • Kreatinin i blodet. Mens kreatinintesten tjener til at bestemme niveauet af kreatinin i blodet. Kreatinin er et affaldsprodukt fra muskelnedbrydning, som vil blive udskilt gennem nyrerne. Høje kreatininniveauer i blodet kan være tegn på nyreproblemer.

Læs også: Bør vide, børn har også brug for lægetjek

Planlægger at lave M sundhedscheck ? Nu, yde bookingservice sundhedscheck, som du kan gøre på hospitalet, derhjemme eller Kør igennem. Følgende er trinene til bestilling af vaccinationstjenester i applikationen: :

  1. Åbn appen og klik derefter på "Bestil lægeaftale" på hjemmesiden.
  2. Klik på "Alle tjenester", og vælg "Medicinsk kontrol".
  3. Klik på filter for at vælge tjeneste sundhedscheck "Hjemmepleje", "Drive Thru" eller direkte vælg typen sundhedscheck hvad du har brug for.
  4. Når du vælger en service Kør igennem eller hospital, vælg først praksisstedet.
  5. Vælg dato og klokkeslæt, og klik derefter på knappen "Aftal aftale".
  6. Vælg en patientprofil, og klik på "Fortsæt".
  7. Upload et billede af dit ID-kort og klik på "Fortsæt".
  8. Vælg en betalingsmetode og tryk derefter på "Betal".

Meget nemt og praktisk, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
emedicinsundhed. Tilgået i 2021. Tjekliste for generel lægetjek, hvornår og hvor ofte.
MedlinePlus. Tilgået i 2021. Sundhedstjek.