Her er den korrekte måde at gøre vulva hygiejne på

"Det anbefales stærkt at lave vulvahygiejne, så kønsorganerne altid er rene. Hvis det er rent, kan forplantningsorganerne konstateres at have et godt helbred. Uanset hvor gammel du er, er skedehygiejne noget, du skal fortsætte med. Så hvad er den rigtige måde at udføre vulvahygiejne på?"

Jakarta - Selvom det sjældent diskuteres, er det en vigtig ting at gøre at opretholde vaginal sundhed. Hvis du ignorerer det, kan skedehygiejnen forringes og føre til en række komplikationer senere i livet. Startende fra et fald i seksuel lyst til fertilitetsproblemer i kvindelige reproduktive organer. Hver kvinde er fuldt ud ansvarlig for renligheden af ​​hendes reproduktive organer. Sådan gør du vulva hygiejne for at beskytte de kvindelige organer:

Læs også: 9 forskellige former for frøken V

1. Hold undertøj tørt

Vandladning kan få dit undertøj til at blive vådt. Hvis det ikke kontrolleres, er det ikke kun den ubehagelige lugt, der opstår, du er også i fare for vaginale infektioner. For at forhindre dette i at ske, anbefales det at tørre det kvindelige område med en klud eller en blød klud.

2. Skift hygiejnebind hver 4.-6. time

Hvis blødningen er normal, anbefales det at skifte puden hver 4.-6. time. Men hvis flowet er meget kraftigt, anbefales det at skifte puden hver 3-4 time. Glem ikke at rense det feminine område efter vandladning.

3. Rengør skeden efter sex

Væn dig til at rense skeden efter samleje for at undgå risikoen for skedeinfektioner. Desuden rutinemæssigt udføre vulva hygiejne Efter sex kan reducere risikoen for urinvejsinfektioner (UVI).

4. Undgå at bruge sæbe, når du vasker skeden

Undgå at bruge sæbe til at rense skeden. Brugen af ​​sæbe kan påvirke balancen mellem sunde bakterier i skeden. Derudover kan sæbe ændre pH i skedeområdet og derved udløse irritation og forårsage vækst af usunde bakterier.

5. Undgå udskylning

douche er en enhed, der udskiller vand, der normalt bruges til at rense skedesekret. I brug, udskylning kan forstyrre pH-balancen i skeden på grund af brugen af ​​visse kemikalier. Hvis det er tilfældet, vil de normale vaginale bakterier blive forstyrret.

Læs også: Kend forholdet mellem vaginal lugt og sundhed

6. Brug ikke duftende rengøringsprodukter

Tips til at gøre vulva hygiejne Dette kan yderligere gøres ved at undgå brugen af ​​duftende rengøringsprodukter, såsom duftservietter, deodoranter eller vaginal scrubs. I stedet for at rense vil nogle af disse produkter gøre dig sårbar over for infektion på grund af deres forskellige pH-indhold.

7. Øv Sikker Intimitet

At have sex uden at bruge kondom øger risikoen for seksuelt overførte infektioner (STI'er), såsom klamydia, gonoré, herpes, vorter, syfilis og human immundefektvirus (HIV). Derfor er brug af beskyttelse såsom kondomer, hver gang du har sex, et af de enkleste og mest effektive trin til at forhindre kønssygdomme og vaginale infektioner.

8. Undgå at bruge stramt undertøj

Det anbefales at bruge undertøj lavet af svedabsorberende materialer som bomuld. Hvis undertøjet er lavet af syntetisk stof, kan det få området til at svede på grund af dårlig luftcirkulation. Overdreven sved og fugt kan udløse væksten af ​​bakterier og gær, som er årsagerne til vaginale infektioner.

9. Vask i den rigtige retning

Gør vulva hygiejne kan så gøres ved at vaske det. Den korrekte måde at rense skeden på er at vaske den forfra og bagfra, det vil sige fra skeden til anus, ikke omvendt. Hvis du gør det modsatte, så kan der højst sandsynligt komme skadelige bakterier fra anus ind i skeden.

10. Barber ikke kønshår

Nogle kvinder foretrækker at barbere deres kønshår for at få det til at se rent ud. Faktisk fungerer kønsbehåringen som et sikkerhedsnet, der beskytter vulva (den ydre del af de kvindelige kønsorganer, der omgiver skedeåbningen) mod bakteriel infektion. Hvis du ønsker at forkorte dit hår, anbefales det kun at bruge saks, lad være med at barbere det rent.

Læs også: 4 fakta om vulvaen, som kvinder bør forstå

Det sidste og vigtigste trin er, ignorer ikke tegn og symptomer på vaginal infektion. Hvis skedeområdet har en ubehagelig lugt, overdreven udflåd fra skeden eller farvet udflåd fra skeden, skal du straks kontakte en læge. Ignorer det ikke, hvis din vagina oplever kløe eller smerte, fordi disse tilstande kan være et tegn på et helbredsproblem.

Reference:

Healthline. Fået adgang i 2021. Sådan renser du din vagina og vulva.

Indiens tider. Fået adgang i 2021. Top 12 vaginal hygiejnetips, som enhver kvinde bør kende.