Hepatitis kan overføres gennem kysse, virkelig?

Jakarta – Indtil nu er hepatitis stadig en farlig sygdom og skal behandles med det samme. Der er mange symptomer, der opleves af mennesker med hepatitis, såsom feber, konstant træthed, appetitløshed, kvalme, opkastning og gulsot.

Læs også: Fakta om hepatitis

Det er dog ikke al hepatitis, der forårsager symptomer. Hepatitis er en sygdom forårsaget af betændelse i leveren på grund af bakteriel, viral eller parasitisk infektion. Hepatitis er en sygdom, der let overføres. Hvordan kan overførsel af hepatitis så ske? Var en af ​​dem på grund af et kys? Dette er anmeldelsen.

Er det rigtigt, at hepatitis overføres gennem kys?

Der er forskellige typer af hepatitis med forskellig transmission. Hepatitis A og E kan overføres, når en person indtager mad, der har været udsat for bakterier, vira eller parasitter, der forårsager hepatitis.

Mens hepatitis B er en type hepatitis, der for det meste overføres gennem seksuel aktivitet. Faktisk, sammenlignet med spredningen af ​​HIV, er hepatitis B mere overført, fordi hepatitis B kan overføres gennem kontakt med blod, vaginale væsker, sæd og kys.

Et kys, der er så tæt på, kan få en person til at opleve sår i området omkring munden eller læberne. Denne tilstand øger risikoen for, at den virus, der forårsager, at hepatitis kommer ind i kroppen på en anden sund person. Ikke kun sår fra kysser, kræftsår eller sår på grund af bøjler er også i risiko for at overføre eller pådrage sig hepatitis.

Ikke kun hepatitis B, hepatitis C kan også overføres af mennesker med hepatitis til raske mennesker gennem blodkontakt, herunder kysser så tæt.

Bare rolig, gør dette, hvis din partner har hepatitis

Udover at være let smitsom, er hepatitis en af ​​de mest dødelige sygdomme. Men bare rolig, hvis du har en partner med hepatitis. Der er flere måder, der kan gøres for at forhindre overførsel af hepatitis, såsom:

1. Lav rutinemæssigt blodtjek

Vi anbefaler, at du jævnligt tager blodprøver hos din partner, så du og din partners helbred er godt vedligeholdt. Der er intet galt i at vaccinere mod hepatitis for at holde spredningen af ​​hepatitis hos partnere.

2. Brug præventionsmidler under sex

Hvis din partner er indiceret til at have hepatitis, skal du bruge præventionsmidler i form af kondomer, når du har sex. Brug af kondomer kan stoppe overførslen af ​​hepatitis hos partnere. Der er intet galt i at bruge et smøremiddel for at undgå skader på skeden under penetration.

3. Undgå risikable seksuelle aktiviteter

Undgå at have sex, når din partner har et sår eller har menstruation. Denne tilstand har en høj risiko for at overføre hepatitis til partneren.

God motion for hepatitispatienter

Det er bedst ikke at isolere en partner, der har hepatitis. Der er ikke noget galt i regelmæssigt at invitere din partner til at dyrke sport. Motion er også ret vigtigt for mennesker med hepatitis. Der er forskellige fordele, der kan mærkes ved at dyrke sport, såsom at øge muskelmassen.

Motion kan også hjælpe folk med hepatitis til at øge antistoffer for at beskytte kroppen mod forskellige virale eksponeringer. Ikke nok med det, så styrker regelmæssig motion også kropsdele for mennesker med hepatitis. Du kan også bruge appen og spørg lægen direkte om leverbetændelse.

Læs også: 10 tegn på hepatitis, du ikke bør ignorere

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2019. Kan kys give dig hepatitis?
WebMD. Tilgået i 2019. Hepatitis og Sex