Det er 5 frugter, som gravide bør undgå

”Frugt er kendt som sund mad, der indeholder mange gode næringsstoffer. Derfor anbefales gravide kvinder regelmæssigt at spise frugt. Ud over at give de næringsstoffer, der er nødvendige for fostrets vækst og udvikling, kan frugt opretholde gravide kvinders sundhed. Det er dog ikke alle frugter, der er gode til gravide. Nogle har indhold, der forstyrrer fosterets tilstand, endda forårsager abort."

, Jakarta – Under graviditeten skal mødre spise en række sunde fødevarer for at give fosteret essentielle næringsstoffer for vækst og udvikling. Derudover er nærende mad også nyttig til at hjælpe med at holde moderens krop sund under graviditeten og reducere risikoen for flere sygdomme

Nå, en type sund mad, som mødre skal indtage mere under graviditeten, er frugt. Disse fødevarer kan give et godt indtag af vitaminer, mineraler og fibre for moderens og fosterets sundhed.

Alligevel er ikke alle frugter gode til gravide kvinder. Nogle har indhold, der kan være dårligt for fosteret. Ved, hvilke frugter gravide skal undgå.

Læs også: 4 næringsstoffer gravide kvinder kan få fra frugter

Frugter, der ikke er gode for gravide

Faktisk er der ingen frugt, der bør undgås helt under graviditeten. Der er dog nogle frugter, som mødre skal indtage omhyggeligt, fordi indholdet i dem kan forstyrre fosterets tilstand og endda udløse abort, hvis det indtages i store mængder.

Her er en liste over frugter, som gravide kvinder bør undgå:

  1. Ananas

Ananas rangerer øverst på listen over frugter, som gravide kvinder bør undgå i graviditetens første trimester. Dette skyldes, at denne sure frugt kan forårsage skarpe livmodersammentrækninger, som igen kan føre til abort.

Ananas indeholder bromelain, et enzym, der nedbryder protein. Dette indhold kan blødgøre livmoderhalsen og kan forårsage tidlig fødsel. Derfor rådes gravide kvinder til at undgå at spise ananas under graviditeten.

Læs også: Gravide kvinder spiser ananas, hvad er fordelene og de dårlige virkninger?

  1. Pawpaw

Selvom den er rig på makronæringsstoffer og vitaminer, der er vigtige for kroppen, er papaya en af ​​de frugter, som ikke anbefales til gravide. Årsagen, papaya kan få moderens kropstemperatur til at stige, hvilket ikke er godt under graviditeten.

Derudover er denne frugt også rig på latex, som kan forårsage livmodersammentrækninger, blødninger og endda abort. Disse fødevarer kan også forstyrre fosterudviklingen, så du bør undgå at indtage papaya under graviditeten. Undgå at spise moden eller umoden papaya.

  1. Tamarind

Trang til noget surt er almindeligt under graviditeten. Måske, tænkte mor straks på tamarind. Indtagelse af tamarind under graviditeten giver dog mere skade end gavn.

Faktisk har tamarind længe været brugt som modgift morgen kvalme og kvalme. Disse sure fødevarer skal dog indtages i begrænsede mængder. Tamarind indeholder højt C-vitamin, som kan undertrykke produktionen af ​​progesteron i moderens krop, hvis det indtages i overskud.

Lave niveauer af progesteron kan forårsage abort, for tidlig fødsel og endda forårsage celleskade på fosteret. Så gravide kvinder bør ikke indtage for meget tamarind, især under graviditetens første trimester.

  1. Banan

Du kan blive overrasket over at se denne enkle frugt på din liste over frugter, du skal undgå under graviditeten. Selvom det anses for sikkert at spise bananer under graviditeten, bør denne sunde mad i visse tilfælde undgås. Kvinder, der har allergi og kvinder, der har diabetes eller svangerskabsdiabetes, frarådes at spise bananer.

Denne frugt med sødt smag indeholder kitinase, et latexlignende stof kendt som et allergen. Bananer kan også øge moderens kropsvarme. Så gravide kvinder, der er allergiske over for kitinase, bør undgå bananer.

Udover det har bananer også et ret højt sukkerindhold i sig, så diabetikere bør for enhver pris undgå bananer.

  1. Vandmelon

Generelt er vandmelon godt for den menneskelige krop, da den tillader kroppen at skylle alle giftstoffer ud af kroppen, mens den opretholder hydreringen. At spise vandmelon under graviditeten kan dog udsætte barnet for forskellige toksiner, der frigives af denne frugt.

Vandmelon er normalt godt for gravide kvinders helbred, men det kan også have uønskede virkninger. Hvis det indtages for meget, kan sukkerindholdet i det øge moderens blodsukkerniveau.

Nogle gange kan vandmelonens vanddrivende egenskaber endda skylle essentielle næringsstoffer ud sammen med toksiner fra moderens krop. Derudover er denne frugt en kold trigger mad. Derfor rådes mødre til at undgå det under graviditeten.

Læs også: 7 typer frugt, der er gode til gravide

Det er de frugter, som gravide kvinder skal undgå. Hvis der stadig er noget du vil spørge om yderligere, så tøv ikke med at kontakte lægen via ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak, gravide kvinder kan spørge hvad som helst til lægen og bede om sundhedsråd. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Forældres første græd. Tilgået i 2021. 8 frugter, du ikke bør spise under graviditeten