Skal du vide, disse er 5 rigtige måder at tage sig af angorakatte på

, Jakarta - Kender du allerede Angora-kattens historie? Denne søde kat menes at komme fra Tartar-regionen, byen Ankara, Tyrkiet. For længe siden skænkede sultanerne i Tyrkiet denne dyrebare kat som en gave til europæiske aristokrater i det 16. århundrede. Siden 1917 har Ankara Zoo imidlertid opretholdt et avlsprogram for at beskytte og bevare denne katterace.

Angora kat har en række unikke. Ud over deres elegante pels er Angora-katten ret intelligent og trives med at lære kommandoer og tricks. De hilser med glæde velkommen til andre kæledyr, inklusive hunde. Interessant ikke?

Det, du skal huske, er at passe en Angora-kat ikke let, fordi der er forskellige ting, som ejeren skal være opmærksom på. Så hvordan tager du dig af en Angora-kat, så dens pels forbliver elegant, attraktiv, og dens krop altid forbliver sund?

Læs også: Vær forsigtig med farerne ved kattehår på helbredet

1. Rutinemæssig kæmning af hendes pels

En måde at pleje en Angora-kat på er at børste dens pels regelmæssigt. Pas på din Angora kats pels ved at børste eller kæmme den mindst en eller to gange om ugen.

Brug en fintandet kam ( fintandet kam ) eller en glat kam eller børste ( glattere børste ) for at fjerne overskydende hår og forhindre krus.

2. Vær opmærksom på vejret

Hvis vejret er ret varmt (i den tørre eller varme sæson), børst pelsen oftere for at forhindre, at dette sker hårbold (hårbold). Hårbold er en kugle af pels eller hår, der tilstopper kattens fordøjelseskanal.

Dette sker på grund af kattens vane med at slikke sin egen pels. Børst derfor din kats pels oftere, så pelsen vedligeholdes og ikke falder ud, og derved mindskes risikoen for at indtage pelsen i fordøjelseskanalen.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

3. Sørg for kvalitetsfødevarer

Ligesom mennesker har katte brug for en række forskellige næringsstoffer og næringsstoffer for at holde kroppen sund. Kvalitets kattefoder holder også pelsen sund og reducerer udskillelse.

For dem af jer, der stadig er i tvivl om at vælge det rigtige mad eller fødevareprodukt, så spørg din dyrlæge om produktet.

4. Regelmæssig trimning af hans negle

Udover at være opmærksom på pelsens sundhed og renlighed, skal du også løbende sørge for renligheden af ​​kattens negle. Prøv at trimme din Angora-kats negle regelmæssigt, mindst en gang et par uger eller en gang om måneden.

Gør denne aktivitet så behagelig som muligt. Klip for eksempel dine negle, mens du langsomt holder din kat. Men tøver du med at klippe det selv, så gør det hos den nærmeste dyrlæge eller dyrlægesalon.

Læs også: Tips til at holde katte under graviditeten

5.Vær opmærksom på renheden af ​​ørerne

Hvordan man plejer en Angora-kat, bør selvfølgelig ikke glemme renheden af ​​dens ører. Rens Angora-katteører hver anden uge. Katte kan fjerne deres ørevoks på egen hånd, men nogle gange har de også brug for hjælp til at rense den.

Det at bemærke, når du lugter en ubehagelig lugt eller ser et udflåd i kattens øreområde, skal du straks kontakte en dyrlæge.

Så hvordan renser man Angora-katteører? Det er nemt, brug en vatrondel eller en ren fugtig klud og tør forsigtigt øret af. Forsøg dog aldrig at rense øregangen.

Du kan også bruge en speciel flydende ørerenser til katte. Denne væske hjælper med at nedbryde voksen i det indre øre.

6. Bad hende regelmæssigt

Dybest set kan katte rense sig selv ved at slikke deres kroppe. Alligevel rådes du stadig til at bade denne kat regelmæssigt mindst hver anden måned.

Det er bedst ikke at bade Angora-katten for ofte, fordi Angora-kattens pels er skrøbelig og udsat for hårtab, hvis den bades for ofte.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge dyrlægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
VCA Dyrehospitaler: Dyrlæger og akutdyrlæger. Tilgået 2020. Tyrkiske angoratræk
Hill's foder til kæledyr. Tilgået 2020. Tyrkisk Angora Cat Information og personlighedstræk