Hvordan overvinder man vanskeligt KAPITEL under graviditeten?

, Jakarta - Forstoppelse er et almindeligt symptom, som mange kvinder klager over under graviditeten. Nogle kvinder vil opleve det i de tidlige stadier af graviditeten, men der er også kvinder, der slet ikke oplever det.

Forstoppelse er en betegnelse for en tilstand, hvor en person oplever mavesmerter eller ubehag. Hyppigheden af ​​afføring blev reduceret ledsaget af hård afføring. Forstoppelse kan påvirke omkring halvdelen af ​​alle gravide kvinder på et tidspunkt under graviditeten.

Læs også: Bør du tage afføringsmidler under forstoppelse?

Hvad forårsager forstoppelse under graviditet?

Forstoppelse kan opstå som en bivirkning af stigningen i hormonet progesteron under graviditeten. Dette hormon forårsager afslapning af kroppens muskler, herunder tarmene. Som et resultat, bevæger tarmene sig langsomt, hvilket betyder, at fordøjelsen også bliver langsommere. Denne tilstand forårsager i sidste ende forstoppelse.

Når maden bevæger sig langsomt, medfører dette desuden, at en større mængde vand bliver absorberet af tarmene. Derfor bliver afføringen hård og gør den mere tæt og svær at passere.

Indtagelse af vitaminer fyldt med jern og mineraler kan også forårsage forstoppelse og hård afføring. Ikke nok med det, trykket fra livmoderen, der fortsætter med at opstå, mens fosteret vokser, kan også lægge pres på tarmene. Som følge heraf bliver det sværere for mad at bevæge sig gennem tarmene.

Forstoppelse kan forårsage ubehag under graviditeten. Hvis du føler dig angst, skal du straks gå på hospitalet. Bestil tid hos en læge via appen at være mere praktisk og udføre den behandling, lægen har anvist.

Læs også: Forstoppelse kan være et symptom på disse 2 sygdomme

Tricks til at overvinde forstoppelse under graviditet

Derudover er der trin til at overvinde forstoppelse, som kan gøres derhjemme. Lancering fra Medicinske nyheder i dag , måder der kan gøres, nemlig:

  • Fiberforbrug. Du kan spise mere fiberholdig mad såsom frugt, grøntsager og fuldkorn. På den måde vil det øge mængden af ​​afføring og være med til at give et boost i tarmene. Voksne bør spise mellem 28 og 34 gram fibre dagligt.

  • Drik mere væske. Drikkevand er også ret vigtigt, så afføring er blødere og lettere at passere. Hvis du opdager, at vand ikke hjælper, kan du prøve at tilføje klare supper, teer og naturligt syrnede frugt- eller grøntsagsjuice til din kost.

  • Øg aktiviteten. At være aktiv hjælper også afføringen med at bevæge sig gennem tarmene. At få regelmæssig motion, med din læges godkendelse, kan hjælpe med at lindre forstoppelse. Hvis træning ikke er en prioritet eller det er svært at gøre, så prøv at tilpasse dig en daglig rask gåtur.

  • Indtagelse af probiotika. Millioner af sunde bakterier lever i tarmene og hjælper dem med at fungere korrekt. Probiotika hjælper også med at genopbygge tarmbakterier med sunde stammer, der tilskynder en person til at have normal, regelmæssig afføring. Fødevarer med højt indhold af probiotika omfatter yoghurt og kimchi.

  • Begræns calciumindtaget. For meget calcium kan også forårsage forstoppelse, og det findes oftest i mejeriprodukter. Så begræns indtagelsen af ​​mælk eller ost for ikke at forværre symptomerne på forstoppelse, der mærkes under graviditeten.

Læs også: Symptomer på inflammatorisk tarmsygdom

Det rigtige tidspunkt at besøge lægen

Det er meget vigtigt for gravide kvinder at tale med deres læge, før de tager nogen form for medicin, herunder afføringsmidler eller anden forstoppelsesmedicin.

De rådes også til straks at søge læge, hvis der er yderligere symptomer som kvalme, mavesmerter, opkastning, forstoppelse, der varer i mere end 1-2 uger, blødning fra endetarmen, ingen effekt selv efter indtagelse af afføringsmidler.

Reference:

American Pregnancy Association. Tilgået i 2020. Graviditet og forstoppelse

Healthline. Tilgået 2020. Sikre midler mod forstoppelse under graviditet

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Forstoppelse og graviditet: Hvad skal du vide