Bevægelse for at overvinde sædebabyens position

"Normalt er barnets hoved gået ind i bækkenet, når det nærmer sig tidspunktet for fødslen. Babyer i sædeposition har dog en større risiko, hvis de fødes vaginalt. Der er flere bevægelser, som gravide kvinder kan gøre for at ændre barnets sædeposition. Starter med at vippe bækkenet, brystet til knæene eller løfte bækkenet."

, Jakarta - At føde barnet på en normal måde er bestemt et ønske for enhver mor. Ud over billigere omkostninger kræver normal fødsel ikke lang helingstid sammenlignet med kejsersnit. Mødre skal vide, at en normal fødsel kan gennemføres, hvis moderen er fysisk i topform, graviditeten forløber uden risiko for komplikationer, og barnet er i normal stilling med hovedet nedad.

Hvad så, hvis barnets position er sæde, eller hovedet stadig er oppe, når det nærmer sig tidspunktet for fødslen? Hvis fosterets stilling ikke har ændret sig ved det tidspunkt, han blev født, tager lægerne normalt andre foranstaltninger ved at udføre et kejsersnit. I nogle tilfælde af graviditet vil barnets stilling ikke dreje med hovedet nedad, når det er tid til fødslen.

Læs også: 3 ting, mødre kan gøre, når baby er sæde

Bevægelse for at overvinde sædebabyens position

Risikoen for komplikationer hos sædebørn født ved kejsersnit er angiveligt lavere sammenlignet med normale fødsler. Risikoen for komplikationer hos mødre med sædefødsel er dog den samme, både vaginal fødsel og kejsersnit. Så er der en måde at overvinde denne tværgående babystilling?

Tilsyneladende er der bevægelser i gymnastik eller yoga for at hjælpe med at rotere babyens tværstilling tilbage til en normal stilling. Tidligere ville lægerne have tjekket fosterets stilling først ved 30 ugers svangerskab. Hvis barnet er i sædeposition, kan følgende bevægelser være med til at ændre fosterets stilling, nemlig:

  • Vipning af bækkenet. Denne stilling begynder med at ligge på ryggen og løfte bækkenet lidt. Læg derefter en pude under dine hofter efterfulgt af at bøje dine knæ. Hold denne stilling i cirka 10 minutter, helst før du spiser, og barnet er aktivt. For maksimale resultater skal du gøre det mindst tre gange om dagen.
  • Bryst til knæ. Begynd bevægelsen ved at knæle på måtten, og løft dine balder op. Placer dit hoved, skuldre og bryst mod måtten. Åbn dine ben bredt, prøv at holde dine lår fra at klæbe til din mave. Hold denne position i cirka 15 minutter.
  • Løft af hofter. Begynd denne bevægelse ved at ligge ned, placer dine knæ bøjet opad. Sæt derefter begge hænder i en parallel position på siderne af kroppen. Tag en dyb indånding, og løft langsomt maven. Hold et par øjeblikke, og sænk derefter maven, mens du puster ud. Gør denne bevægelse op til 10 gange på en dag.

Læs også: Sædebarnets stilling, kan moderen føde normalt?

Ikke kun det, yoga, pilates, svømning, til gåture kan også hjælpe med at forbedre positionen af ​​sædebabyen tilbage til normal. Gør det maksimalt 150 minutter på en uge.

Typer og årsager til sædeposition

Babyens sædeposition er også opdelt i flere typer. Her er de typer ridebukser, som gravide kvinder har brug for at kende:

  • Komplet ridebukse. Denne stilling er kendetegnet ved, at barnets bund peger nedad med foldede ben ved knæene og fødderne nær balderne.
  • Frank Breech . Mens denne stilling er kendetegnet ved barnets balder, der fører til fødselskanalen med ben forlænget lige foran kroppen og fødderne nær hovedet.
  • Footling ridebukse . I denne stilling peger det ene eller begge af barnets ben nedad og vil komme ud før resten af ​​kroppen.

Lancering fra amerikansk graviditet, Den nøjagtige årsag til sædet kendes ikke på nuværende tidspunkt. Data tyder dog på, at sædefødsler er mere almindelige:

  • i næste graviditet.
  • Ved tvillingegraviditeter.
  • Der er en historie med præmatur fødsel.
  • Livmoderen har for meget eller for lidt fostervand.
  • En unormalt formet livmoder eller livmoder med unormale vækster, såsom fibromer.
  • Gravide kvinder har placenta previa.

Læs også: Hvad mødre har brug for at vide om sædefødsel

Mødre er dog stadig nødt til at spørge lægen, før de indtager bestemte holdninger for at overvinde sædet, fordi enhver gravid kvindes behov ikke er de samme og afhænger af graviditetens tilstand og moderens helbred. Mødre kan direkte spørge fødselslægen når som helst og hvor som helst gennem applikationen . Du kan spørge lægen direkte når som helst og hvor som helst. Det er nemt, ikke?

Reference:
Baby Center UK. Tilgået 2019. Hvordan kan jeg vende min ridebuksebaby naturligt?
American Pregnancy Association. Tilgået 2019. Sædefødsler.
Familielæge. Tilgået i 2019. Motion under graviditeten.