Årsager til, at gravide kvinder ikke kan spise ananas

Jakarta - Hendes navn er også gravide kvinder, det er kun naturligt, at de har lyst til en række forskellige fødevarer. Startende fra fødevarer, der er nemme at finde, til de sværeste at finde. Så hvad nu hvis gravide kvinder tørster efter ananas? Hmm, kærlighed eller ej, hva?

Har du nogensinde hørt om vinstokken eller myten om, at ananas kan forårsage abort? Disse rygter gør ofte gravide kvinder eller ægtemænd bekymrede, bange for at bringe graviditet og deres babyer i fare.

Så spørgsmålet er, hvorfor skal gravide undgå at indtage ananas under graviditeten?

Kan udløse præmaturitet og abort

Faktisk er der indtil nu ingen videnskabelige beviser for, at ananas er farligt for graviditet. Der er dog påstande om bromelain-enzymer i ananas, der kan udløse graviditetsproblemer. Hvorfor?

Dette bromelainenzym er proteolytisk, hvilket betyder, at det kan nedbryde proteiner i kroppen. Derudover udløser bromelain sammentrækninger, som frygtes at forårsage blødninger, ja endda abort.

Det, der skal understreges, er, at mængden af ​​bromelain i ananas er meget lille. Ifølge undersøgelser rapporteret af Babycentret skal gravide kvinder spise otte ananas for at udløse sammentrækninger eller blødgøre livmoderhalsen. Med andre ord er det usandsynligt, at indtagelse af ananas i små eller moderate mængder forårsager blødning eller abort.

Læs også: Gravide kvinder, der har lyst til sushi, er det okay?

2. Fordøjelsesforstyrrelser

Den sure smag af ananas kan få gravide til at mærke halsbrand eller refluks (øget mavesyre). Derfor anbefales gravide kvinder, der lider af mavesår, ikke at spise ananas. Derudover kan ananas i nogle tilfælde forårsage fordøjelsesbesvær og udløse diarré. Nå, for at undgå disse bivirkninger, prøv at indtage ananas i moderate eller rimelige mængder.

Læs også: Trang til gravide kvinders indvolde, vær opmærksom på dette

3. Allergier

Gravide kvinder, der sjældent eller aldrig har spist ananas, ser ud til, at de skal være forsigtige, når de vil spise denne frugt. For der er mulighed for, at moderen er allergisk over for ananas. Symptomer på allergi, der opstår, kan omfatte kløe eller hævelse i munden, astma, tilstoppet eller løbende næse, vejrtrækningsproblemer, rødme eller kløe i huden.

Hvis moderen oplever ovenstående symptomer, skal du straks søge eller spørge en læge til råds og passende behandling. Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen.

4. Dårlig indvirkning på babys hud

Indtagelse af ananas hos gravide menes at udløse problemer på babyens hud. At spise ananas serveret varm kan have en dårlig indvirkning på babys hud eller endda udløse allergier. Årsagen til, at ananas serveret varm kan frigive toksiner, der udløser disse to tilstande

Afslutningsvis må gravide kvinder spise ananas, så længe det er i en rimelig dosis. Hmm, hvor mange portioner ananas kan gravide kvinder så indtage?

Læs også: 4 myter om gravide unge mødre at kende

Vær ikke original, vær opmærksom på størrelsen

Som forklaret ovenfor kan høje niveauer af enzymet bromelain forårsage blødning og udløse sammentrækninger. Der skal cirka mere end 7-10 ananas til i et måltid, for at få dette stof til at blive til noget, der er skadeligt for gravide.

Det er dog en anden historie, når det indtages korrekt. Misforstå mig ikke, ananas opbevarer mange næringsstoffer, der er gode for gravide, lige fra C-vitamin, folat, jern, magnesium til B6-vitamin.

Vil du vide fordelene ved ananas til gravide kvinder? Kald det at lette fødselsprocessen, reducere den angst, mødre oplever, forskønne huden og give vigtige næringsstoffer, som gravide kvinder har brug for. Dog skal portionen endnu en gang huskes. Kort sagt, overdriv det ikke.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Baby Center Storbritannien. Hentet november 2019. Kan spise ananas give fødsel?
Healthline. Hentet november 2019. Bør du undgå ananas under graviditeten?