Risikofyldt graviditet Undgå at køre på motorcykel, her er grunden

Jakarta - Gravide kvinder er meget bekymrede, hvis de skal rejse på motorcykel. Faktisk er det relativt sikkert at køre på motorcykel, mens hun er gravid, hvis moderen ved, at graviditet ikke er risikabelt. Derudover skal du sørge for, at det ikke er muligt at køre på motorcykel for en tur, der er for langt. Dette kan udløse træthed i kroppen hos gravide kvinder, såvel som mavekramper. Denne form for risikabel graviditet bør undgå at køre på motorcykel.

Læs også: Er der en medicinsk forklaring på stemningen hos gravide kvinder i første trimester?

Risikofyldte graviditetstyper bør undgå at køre på motorcykel

Det er okay, hvis du vil køre eller køre på motorcykel, mens du er gravid. Det anbefales dog efter indtræden i andet trimester af graviditeten. Dette gøres også med en note, nemlig moderens og fosterets tilstand er sund og der er ingen som helst risici. Andet trimester af graviditeten anses for at være ret sikkert, fordi fosteret er begyndt at udvikle sig.

Derudover anses mødre også for at være mere komfortable med deres kropstilstand, fordi de har passeret deres menstruation morgen kvalme . Selvom det er relativt sikkert, er her nogle risikable graviditetstilstande, som du bør undgå at køre på motorcykel:

  • Mor har en krop, der føles svag.
  • Mor har en svag cervikal tilstand.
  • Mødre har en høj risiko for at føde for tidligt fødte børn.
  • Moderen har en lavtliggende placenta eller placenta previa.
  • Mor har en rygsygdom.
  • Mor har erfaring med blødning.

Gravide kvinder vil også føle sig bange for at køre på motorcykel, når de skal gennem beskadigede veje, fordi det forårsager stød, der kan have en negativ indvirkning på graviditeten. Du behøver dog ikke bekymre dig, okay? Hvis du ikke har en række risikable graviditetstilstande, skal du undgå at køre på motorcykel, moderen kan stadig køre på den.

Mødre behøver ikke at bekymre sig for meget, for i livmoderen er fosteret godt beskyttet af fostervandet, der omslutter det, samt beskyttelse mod livmoder-, mave- og bækkenmuskler. Hvis du har et andet køretøj end en motorcykel, kan du bruge det til at forhindre uønskede ting i at ske.

Læs også: Disse 10 tegn på kvalme Gravide kvinder er gået ind i alarmfasen

Tips til sikker motorcykelkørsel under graviditet

At køre på motorcykel er nogle gange hurtigere end at køre i bil. Men når man er gravid som ung, bliver tilstanden mere sårbar end at køre i bil. Hvis du skal køre på motorcykel, er her nogle sikre tips til at køre på motorcykel under graviditeten:

1. Sørg for, at indholdet er sundt og sikkert. Vi anbefaler, at moderen, inden den rejser på motorcykel, først spørger lægen om fosterets tilstand. Hvis der er grønt lys, kan du gøre det, men du skal stadig være forsigtig, okay?

2. Sid i en behagelig stilling. Sid ikke sidelæns, fordi fosteret i maven vil blive deprimeret. Siddende sidelæns er i en ujævn stilling, så moderen er mere tilbøjelig til at opleve ømhed.

3. Vær opmærksom på rejsens varighed. At køre på motorcykel, mens du er gravid, gælder kun ture, der ikke er for langt væk, så det gør ikke kroppen træt og får mavekramper. Den korte varighed vil ikke forstyrre moderens og fosterets sundhed.

4. Brug beskyttelsesudstyr. Ud over at bære hjelm, rådes mødre også til at bruge en jakke, maske, handsker, sokker og sko. Alt komplet udstyr bruges til at forhindre forurening i at trænge ind i kroppen og skade det udviklende foster.

Læs også: Årsager til at folinsyre er vigtigt at blive indtaget i tidlig graviditet

At køre på motorcykel under graviditet er ikke forbudt, men sørg for, at moderen kører sikkert og behageligt, så mors og foster ikke forstyrres. Er du i tvivl, kan du spørge lægen i ansøgningen før du beslutter dig for at rejse, ja.

Reference:
Indian Baby Center. Tilgået 2021. Er det sikkert at rejse med en to- eller trehjulet bil under graviditet?
Indian Baby Center. Tilgået 2021. Er det rigtigt, at en ujævn tur kan medføre arbejde?
Forældre. Fået adgang i 2021. Er det okay at cykle mens du er gravid?