Kend funktionen og hvordan man behandler hudens epidermisvæv

”Som hudens yderste lag har epidermis forskellige vigtige funktioner for kroppen. Startende fra at beskytte kroppen mod indtrængen af ​​skadelige mikroorganismer, regenerere hudceller, bestemme hudfarve, modstå UV-stråling, til at danne D-vitamin. Derfor skal epidermalt væv bestemt plejes ordentligt, så dets funktion altid kører optimalt.”

, Jakarta – Huden er et af organerne i den menneskelige krop med en vigtig funktion. Selve huden består af tre hovedlag, nemlig epidermis, dermis og hypodermis. Nå, epidermis er det yderste lag af menneskelig hud, som består af millioner af hudceller bundet af lipider. Epidermislaget består også af fire celler, nemlig keratinocytter, melanin, Langerhans og Merkel.

Men hvert lag af huden på kroppen har bestemt en anden funktion, uden undtagelse epidermis. Derudover er der brug for ordentlig hudpleje, så hudens overordnede funktion kan opretholdes. Så hvad er funktionerne af epidermis, og hvordan tager du dig af det? Tjek info her!

Vigtige funktioner i epidermis

Følgende er nogle af de vigtige funktioner i epidermis for kroppen, herunder:

  1. Beskyt kroppen

Det epidermale vævs hovedfunktion er at forhindre indtrængen af ​​bakterier, bakterier, svampe, parasitter eller skadelige stoffer i kroppen. Fordi disse ting kan forårsage forskellige sundhedsproblemer. Derudover fungerer epidermisvævet også til at reducere fordampning af vand gennem huden, så kroppen kan undgå dehydrering.

  1. Udskiftning af døde hudceller

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dagHver dag kan mennesker frigive omkring 500 millioner hudceller. Faktisk består den yderste del af epidermis af 20-30 lag af døde celler. Epidermis laver hele tiden nye celler i laget under sig. I løbet af cirka fire uger vil disse celler overflade, hærde og erstatte de afskårne døde celler.

  1. Bestemmelse af hudfarve

En persons hudfarve påvirkes af en række pigmenter, herunder melanin, caroten og hæmoglobin. Melanin produceres af celler kaldet melanocytter. Disse melanocytter findes i hele stratum basale af epidermis. Senere vil melanin, der er blevet dannet, blive strømmet til keratinocytterne gennem cellulære organeller kaldet melanosomer.

Hudens lyshed vil afhænge af, hvor meget pigment der er indeholdt i hudens melanocytceller. Jo højere pigmentindhold, jo mørkere bliver huden. Denne tilstand kan dog også være påvirket af arv, soleksponering og så videre.

Læs også: Forkert hudpleje kan udløse irritation og allergier

  1. Tåler eksponering for ultraviolet lys

En af de vigtige roller for melanocytter i epidermis er at blokere ultraviolet (UV) eksponering fra solen. UV-stråling er i sig selv en af ​​hovedårsagerne til hudkræft. Derudover kan UV-stråling forårsage for tidlig aldring, samt rynker på huden, især ansigtet.

  1. Dannelse af D-vitamin

Epidermis består af flere celler, hvoraf den ene er en celle kaldet en keratinocyt. Disse celler fungerer til at producere D-vitamin, når kroppen udsættes for morgensolen. Derudover har keratinocytter også enzymer til yderligere at behandle D-vitamin til dets aktive form. D-vitamin er i sig selv et af de vigtige næringsstoffer, der udover mineralet calcium spiller en vigtig rolle for sunde knogler og tænder.

Læs også: Vær forsigtig, disse ting kan forårsage kontakteksem

Enkle måder at tage sig af epidermalt væv på

Behandling af hudens epidermis-lag bør ske tidligt og regelmæssigt. Dette er for at epidermisvævet ikke er modtageligt for forskellige hudproblemer og kan udføre sine funktioner optimalt. Her er nogle enkle måder, du kan tage dig af dem på, herunder:

  • Tag et brusebad. Brug varmt vand og mild sæbe og rengør forsigtigt huden uden at gnide for at undgå hudirritation.
  • Undgå soleksponering. Brug solcreme hver gang du går ud og tag tøj på, der dækker det meste af din krop.
  • Undgå tør hud. Drik så meget vand som muligt, og brug en fugtighedscreme eller hudcreme for at holde din hud hydreret.
  • Håndter stress godt. Høje niveauer af stress kan øge risikoen for for tidlig aldring og andre sundhedsproblemer. Så lav positive aktiviteter såsom sport for at klare det.
  • Nok søvn. Sov omkring 7-8 timer hver nat for voksne. For udover at opretholde det generelle helbred kan tilstrækkelig søvn også reducere stress.

Så det er en forklaring på nogle af de vigtige funktioner i epidermis for kroppen. Starter fra at beskytte kroppen, udskifte døde hudceller, bestemme hudfarve, modstå udsættelse for ultraviolet lys, til at danne D-vitamin. Hold altid huden ren, så dens sundhed altid bevares, så dens vigtige funktioner kan køre optimalt.

Læs også: 4 Hudsundhedsproblemer, der betragtes som trivielle, men farlige

Hvis du mærker plager som tør og kløende hud, eller afskallet hud, der ikke bliver bedre, er det en god idé straks at søge læge. For det kan være, at de klager, du føler, er tegn på hudsygdomme som fnat eller psoriasis.

Nå, gennem ansøgningen , kan du kontakte en hudlæge for at fortælle de klager, du føler. Gennem funktioner chat/videoopkald tilgængelig, direkte i applikationen. Hvis en fysisk undersøgelse er påkrævet, kan du også bestille tid hos en hudlæge på det sygehus, du vælger. Selvfølgelig uden behov for at stå i kø eller vente længe. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:

Healthline. Tilgået i 2021. Epidermisfunktion: Lær din hud at kende
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hud: Sådan virker det
NIH. Fået adgang i 2021. Hold din hud sund, og beskyt dit ydre selv
NCBI. Tilgået i 2021. D-vitamin og huden: Fysiologi og patofysiologi
Lumenkurser: Anatomi og fysiologi. Tilgået i 2021. Pigmentering