Dette er grunden til, at mavesår hos voksne ofte kommer igen

, Jakarta - Mavesår er en smertelignende brændende fornemmelse i brystet eller lige bag brystbenet. Halsbrand bliver ofte værre efter at have spist for meget sent, eller liggende efter at have spist. Tilbagevendende halsbrand forstyrrer helt sikkert daglige rutiner.

Et sår opstår, når mavesyren vender tilbage, og maden bevæger sig op i spiserøret. Hvis dit sår ofte kommer igen eller ikke forsvinder efter at have taget medicin, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand. Så hvad får sår hos voksne til ofte at gentage sig?

Læs også: Gastritis og mavesår, Kend forskellen

Årsager til sår kommer ofte igen

Triggere for tilbagefald af ulcus kan være forskellige for hver person. Gentagelsen af ​​sår udløses ikke kun af mad. Visse aktiviteter kan også være en årsag til tilbagefald af sår. Følgende er nogle af de faktorer, der får sår til at gentage sig hyppigt, nemlig:

  • Spiser for meget og fedt

Fed mad i store portioner, indtaget lige før sengetid, er årsagen til, at sår hos voksne ofte kommer igen. Fed mad, store portioner og spisning sent om aftenen er de tre vigtigste triggere, der påvirker tilbagefald af sår.

Bemærk venligst, at fed mad ikke anbefales, hvis du har et sår. Fed mad får maven til at producere mere syre og irritere fordøjelsessystemet. Af denne grund bør madportioner reduceres og spises oftere end at spise store portioner ad gangen.

  • Specifik sportsbevægelse

Sport mavebøjninger kræver, at kroppen bøjes eller foldes. Denne bevægelse øger trykket på maven, som kan skubbe mavesyre tilbage i spiserøret. Husk, nogle måder at træne på kan udløse halsbrand. Til det skal du identificere sportsgrene, der bør undgås og udføres.

Læs også: Ikke et sår, dette er et tegn på et mavesår

  • Narkotika

Nogle medikamenter kan udløse eller forværre et sår. Nogle typer blodtryksmedicin kan også forårsage sår. Derfor er det vigtigt at fortælle din læge, at du har et sår, mens du tager visse lægemidler. På den måde vil lægen bestemme et receptpligtigt lægemiddel, der er sikkert til forbrug.

  • Rygevane

Rygning får den nedre spiserørsklap til at slappe af, hvilket kan føre til tilbagefald af sår.

  • Spisevaner

Nogle vaner under eller efter spisning kan også udløse sår, såsom at spise sent om aftenen eller ligge ned umiddelbart efter at have spist.

  • Madmuligheder

Nogle fødevarer irriterer spiserøret og får sår til at gentage sig. Nogle fødevarer og drikkevarer, der udløser mavesår, nemlig:

  • Citrus eller sur frugt.
  • Tomat.
  • Hvidløg og løg.
  • Krydret mad, herunder peber og chili.
  • Pebermynte.
  • Fedtrige fødevarer, såsom ost, nødder og bøf.
  • Alkohol.
  • Koffeinholdige og kulsyreholdige drikke, såsom kaffe, sodavand, energidrikke.

Genkend og undgå tilbagevendende ulcus-triggere

Halsbrand vil begrænse madvalg, forstyrre søvnen og forstyrre andre daglige aktiviteter. At genkende og overvåge, hvilke fødevarer du spiser, og hvornår du spiser dem, hjælper med at bestemme årsagen til dine symptomer. På den måde kan læger diagnosticere og finde måder at forebygge.

Læs også: Ignorer ikke helbredsproblemer på grund af mavesår

At forstå de udløsende faktorer for halsbrand og lære at undgå dem kan hjælpe med at undgå symptomer på halsbrand. Hvis såret ofte kommer igen og føles alvorligt, skal du straks kontakte lægen via ansøgningen . Lægen kan ordinere medicin, og du kan købe medicin gennem appen .

Når lægemidlet indtages, er der behov for yderligere evaluering vedrørende interaktionen mellem såret og lægemidlet. Hjælper lægemidlet virkelig symptomer på mavesår, eller får det såret til at fortsætte og blive værre. Uanset kroppens reaktion, skal du straks underrette lægen for yderligere evaluering.

Reference:
WebMD. Hentet 2021. Almindelige halsbrand-triggere
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Halsbrand