E-vitamin nyttigt for fertilitet, virkelig?

, Jakarta – De fleste ægtepar ønsker at få børn hurtigt. Vil du hurtigt blive gravid, er en af ​​nøglerne, at både mænd og kvinder skal indtage en række gode næringsstoffer, såsom vitaminer og mineraler. Nå, en type vitamin, der menes at være gavnlig for fertiliteten, er vitamin E. Indtil videre er E-vitamin bedre kendt som et godt næringsstof til hudens skønhed. Men tilsyneladende er E-vitamin også nyttigt for fertiliteten, du ved.

Vitamin E menes at give gode fordele for fertiliteten på grund af dets funktion, der er i stand til at understøtte ydeevnen af ​​mange organer i kroppen. Derudover indeholder dette stof også antioxidanter, der er nyttige til at bremse celler fra skade. Men fordelene ved E-vitamin for fertilitet kræver stadig yderligere forskning.

1. Gør væggene i en kvindes livmoder tykkere

Den tynde livmodervæg er et problem, som nogle kvinder oplever, og som kan hindre befrugtningsprocessen. Nå, ifølge en undersøgelse udført af et team af eksperter fra Tyrkiet, kan E-vitamintilskud udløse fortykkelsen af ​​livmodervæggen, så det kan overvinde problemet med kvindelig fertilitet. Fordelene ved E-vitamin understøttes også af forskning rapporteret af et hold af eksperter fra Japan. I undersøgelsen gav eksperter E-vitamin indtag til kvinder, der havde en livmodervægtykkelse på mindre end otte millimeter. Som et resultat steg tykkelsen af ​​kvindens livmodervæg gradvist.

At have en ideel livmodervægtykkelse er vigtig for graviditet. Det skyldes, at embryonet skal være solidt fastgjort til livmodervæggen for at udvikle sig til et foster. Hvis livmodervæggen er for tynd, vil det gøre det svært for fosteret at udvikle sig til et foster i livmoderen.

Antioxidantindholdet i vitamin E er også i stand til at beskytte det kvindelige reproduktionssystem mod frie radikaler eller celleskader, der kan forårsage udtynding af livmodervæggen.

Derudover virker E-vitamin også som et naturligt antikoagulant, fordi det kan hjælpe med tynde blodpropper i bækken- og livmoderområdet hos kvinder. Således bliver blodcirkulationen i livmoderen jævn. Jævn blodcirkulation kan hjælpe med at øge tykkelsen af ​​livmodervæggen.

2. Overvinde mandlige fertilitetsproblemer

Ikke kun er det nyttigt til at håndtere kvindelige fertilitetsproblemer, men E-vitamin menes også at være i stand til at overvinde mandlige fertilitetsproblemer. Dette er takket være antioxidantindholdet i vitamin E, som er nyttigt til at forbedre kvaliteten af ​​sædceller beskadiget af frie radikaler. En undersøgelse viser også, at indtagelse af næringsstoffer, såsom selen, E-vitamin og C-vitamin, kan forbedre kvaliteten og bevægelsen af ​​sædceller.

Ud over at forbedre mandlig fertilitetsproblemer kan kombinationen af ​​E-vitamin og selen også øge den mandlige fertilitet. Dette er blevet bevist af en undersøgelse, som viste, at så mange som 10,8 procent af de adspurgte, der indtog disse to næringsstoffer, formåede at blive gravide.

Tips til at indtage E-vitamin for fertilitet

Så hvis du gerne vil blive gravid hurtigt, så øg dit forbrug af E-vitamin. Du bør dog forsøge at få E-vitamin indtaget fra naturlige kilder, såsom æggeblommer, tofu, solsikkefrøolie, mandler, spinat, græskar, mango, og avocado.

Hvis du ønsker at tage E-vitamintilskud, skal du først tale med din læge. Undgå at tage E-vitamintilskud uforsigtigt uden tilsyn af en læge. Dette skyldes, at nogle kosttilskud kan indeholde ingredienser, der ikke anbefales til personer, der forsøger at blive gravide.

Du frarådes også at tage for meget E-vitamin. Årsagen til, at E-vitamin indtaget for meget kan forårsage forgiftning. Dårlige virkninger, som du vil opleve, omfatter diarré, mavekramper, kvalme, træthed, hovedpine, udslæt, blå mærker og blødninger. Så tag E-vitamintilskud i henhold til den anbefalede dosis. Den anbefalede daglige dosis af vitamin E, som er 22,4 IE (for alderen 14 år og derover).

Køb E-vitamintilskud på lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din tillægsbestilling vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 5 fordele ved vitamin E for sundheden
  • 7 dårlige virkninger af overskydende vitamin E
  • 6 fødevarer, der øger fertiliteten