5 gigtafholdende fødevarer, der skal undgås

, Jakarta - Ifølge sundhedsdata udgivet af Arthritis Foundation, er det oplyst, at kosten i høj grad kan påvirke tilstanden af ​​ledbetændelse på grund af gigt. Derfor rådes folk med gigt kraftigt til at spise frugt, grøntsager, fuldkorn og behandle fødevarer med olivenolie.

Samme forskning bekræfter også, at den rette balance mellem ernæring vil placere mennesker med gigt i en reduceret risiko for gentagelse af gigt, endda komplikationer. At kende de typer fødevarer, der ikke bør indtages, er lige så vigtigt som at kende den rigtige kost for optimal behandling af gigt. Tjek diskussionen herunder.

Omega 3 fedtsyrer er gode mod gigt

Fødevarer, der indeholder omega-3 fedtsyrer, kan sænke inflammation og reducere dårligt kolesterol og LDL-triglycerider. Høje niveauer af LDL-kolesterol og triglycerider (fedtstoffer i blodet) udsætter dig ikke kun for risiko for gigt, men også andre sygdomme, herunder hjertesygdomme.

Læs også: Lær flere typer af gigt at kende

Ønsker du mere information om hjertesygdomme og gigt, så spørg bare på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket er blot at downloade applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Så hvilke typer mad er tabu for mennesker med gigt? Her er forklaringen.

  1. Indvolde

Slagtaffald er indersiden af ​​et dyr, der forarbejdes til mad, og man kender det normalt som forarbejdede tarme, lever, kråse, hjerte, hjerne og andre. Indmad er virkelig velsmagende og lækker, lækker suppe, stegt, grillet eller kogt med kokosmælk.

Indmad er dog tabubelagt for mennesker med gigt. At spise disse typer fødevarer kan udløse tilbagefald og smerter i den berørte del. Udover at kunne udløse gigt forårsager indmad også andre sygdomme, såsom hjertesygdomme, hypertension, fedme og komplikationer til andre sygdomme.

  1. Kokoscreme

En anden gigttabubelagt mad, der bør undgås, er kokosmælk. Faktisk vil tilsætning af kokosmælk i forarbejdede fødevarer give en lækker og velsmagende smag. Kokosmælk indeholder dog purinstoffer, der kan udløse ledsmerter for mennesker med gigt og desuden øge urinsyren.

  1. Fisk og skaldyr

Hvem kan ikke lide god middag skaldyr? Rejer, blæksprutte, krabber, som lige har kogt det smagte som en tunge. Desværre for mennesker med gigtsygdomme, skaldyr kan udløse fremkomsten af ​​gigtsymptomer og give tilbagefald. Ifølge resultaterne af forskning udført af American College of Rheumatology, spise rødt kød og skaldyr kan sætte en person i fare for gigtsygdomme.

  1. Visse typer grøntsager

Grøntsager er meget sunde for kroppen, i grøntsager er der mange typer vitaminer og mineraler, som er gode til at indtage af kroppen. Vidste du, at visse typer grøntsager er tabu for mennesker med gigt?

Dette skyldes, at visse typer grøntsager indeholder høje niveauer af puriner. Nogle typer grøntsager er spinat, svampe, blomkål, grønkål og sennepsgrønt.

5. Gedekød

Gedekød har en appetitstimulerende aroma, selv når det bare er grillet med et skvæt lime og et drys salt. Men bag fornemmelsen af ​​at nyde bidet af fårekød er denne type kød et tabu for mennesker med gigt.

Læs også: Kend årsagerne til gigt i en ung alder

Gigtsygdomme kan faktisk ikke helbredes øjeblikkeligt. Der er brug for intens behandling og behandling, så gigt kan heles. Og en måde at behandle gigt på er gennem en sund livsstil, herunder at vedligeholde mad.

For dig, der har gigtsygdomme, anbefales det at tilsætte ingefær i hvert madlavningskrydderi for at neutralisere stoffer, der kan øge gentagelsen af ​​gigt. Sikker frugt, såsom æbler og ananas anbefales også.

Reference:
Gigtfond. Tilgået 2020. Bedste krydderier til gigt.
WebMD. Tilgået 2020. De bedste og værste fødevarer til leddegigt (RA).