Den rigtige alder for drenge til omskæring

, Jakarta - Der er mindst to grunde til, at drenge skal omskæres. Først selvfølgelig af religiøse eller kulturelle årsager. For eksempel er omskæring en forpligtelse, som skal udføres af muslimer (mænd). For det andet af medicinske årsager, nemlig at forebygge forskellige sygdomme, der kan angribe kønsorganerne.

Traditionerne for nogle skikke og kulturer tyder på, at drenge bør omskæres, før de kommer i teenageårene, eller endda småbørn. Forældre er dog normalt forvirrede over, hvornår det er det rigtige tidspunkt for drenge at blive omskåret.

Nå, spørgsmålet er, hvornår er den rigtige alder for mandlig omskæring?

Læs også: 5 fakta om omskæring du skal vide

Anbefalet alder for omskæring

I Vesten er der en vis debat om, hvorvidt omskæring er medicinsk nødvendig, og giver omskæring nogen sundhedsmæssige fordele? Men den generelle enighed blandt sundhedsudbydere er, at fordelene ved omskæring opvejer risiciene ved proceduren. Hvornår er den rigtige alder for mandlig omskæring?

Der er en interessant undersøgelse, som vi kan se om dette. Undersøgelsen er indlæst Iransk Røde Halvmåne Medical Journal, titel "I hvilken aldersgruppe skal børn omskæres?".

Det kliniske forsøgsstudie blev udført på det tilknyttede hospital ved Erzincan University of Medical Sciences, Tyrkiet, i 2014. Omskårne børn blev evalueret i 3 grupper, nemlig mindre end et år (gruppe 1), 1-7 år (gruppe 2) og >7 år (gruppe 3).

Hvad blev så resultatet? Den korteste efterbedøvelsesvarighed efter kirurgisk indgreb og tiden til hospitalsudskrivning, de laveste omkostninger og de færreste anæstetiske komplikationer, alle henvist til gruppe 1, som er gruppen af ​​børn under et år.

Selvom næsten alle børn under et år kan bedøves med midazolam alene, kræver de fleste børn ældre end et år ketamin eller generel anæstesi.

Ifølge undersøgelsen ovenfor kan udførelse af omskæring, når et barn er mindre end et år gammelt, reducere risikoen for komplikationer fra anæstesi. Interessant nok kan det også reducere omkostningerne sammenlignet med at udføre proceduren på ældre børn.

Det skal understreges, omskæring hos nyfødte anbefales ikke. American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler ikke rutinemæssig omskæring til alle nyfødte drenge. AAP overlader beslutningen om omskæring til forældrene og støtter brugen af ​​anæstesi til spædbørn, der gennemgår proceduren.

Læs også: Dette er forskellen mellem omskårne og uomskårne mænd med hensyn til sundhed

Fordele ved omskæring for drenge

Mange af fordelene ved omskæring, der kan mærkes af børn, især når barnet er kommet i voksenlivet. Her er fordelene ved omskæring, som mænd vil føle:

  1. Ved at lave omskæring vil drenge have lettere ved at rense deres kønsorganer, når de er voksne. Dette vil holde barnets intime organer rene og vil undgå forskellige kønssygdomme.
  2. Forhindre forekomsten af ​​sygdomme i penis. For eksempel kaldes smerter i hovedet eller forhuden af ​​penis phimosis.
  3. Reducer risikoen for peniskræft og livmoderhalskræft hos partnere.
  4. Gør penis sundhed mere vågen, fordi en omskåret penis er nemmere at rengøre.
  5. Omskæring kan også forhindre drenge i at få urinvejsinfektioner. Dette skyldes, at forhuden på penis er fjernet. Normalt vil bakterier sætte sig i forhuden på en uomskåret penis.
  6. Børn, der er blevet omskåret, vil undgå forskellige problemer med penissygdomme, såsom infektion eller betændelse. Faktisk fastslår flere undersøgelser også, at omskæring kan øge kroppens modstandsdygtighed over for seksuelt overførte sygdomme som HIV eller AIDS.

Læs også: Børn, der har svært ved at urinere, vær forsigtig Phimosis

Vil du vide mere om ovenstående? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået i 2021. I hvilken aldersgruppe skal børn omskæres?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Tests & procedurer. Omskæring (mand)
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2021. Omskæring.
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. Omskæring hos drenge