Behov for at vide, forskellige symptomer på strækmærker hos teenagere

Strækmærker er en tilstand, der opstår, når huden strækkes for meget. Denne tilstand kan opleves af teenagere, der oplever hurtig vækst og vægtøgning i puberteten. Symptomer på strækmærker hos teenagere kan variere afhængigt af årsag, varighed, placering og hudtype.

, Jakarta – Når et barn går ind i ungdomsårene, vil det stå over for mange forandringer. Udover kropsændringer, nyt ansvar og tilpasninger til det sociale liv, oplever teenagere også ofte hudproblemer. En af de uønskede forandringer i huden, der kan opstå, er strækmærker.

Strækmærker el striae opstår, når huden er overspændt på grund af hurtig vækst eller vægtøgning. Det er naturligt for teenagepiger og -drenge at have alt for strakt hud, da de oplever betydelig vækst i puberteten. Denne hudtilstand er også harmløs og smertefuld. Så hvad er symptomerne på strækmærker, der kan opleves af teenagere? Her er anmeldelsen.

Læs også: Mænd kan også få strækmærker, dette er årsagen

Hvad forårsager strækmærker hos teenagere?

Huden på den menneskelige krop er normalt i stand til at strække sig godt, men når den strækning, der opstår i huden, er stor nok, kan den normale produktion af kollagen (hovedproteinet, der danner væv i huden) blive forstyrret. Som et resultat vises strækmærker.

Bortset fra puberteten, hurtig muskelvækst og vægtøgning, er andre faktorer, der også kan få teenagere til at udvikle strækmærker, genetiske faktorer eller en familiehistorie med denne hudsygdom, graviditet, overvægt eller fedme eller indtagelse af alkohol.cortisol medicin.

Tegn og symptomer, der kan opstå

Strækmærker vises normalt på mave, hofter, lår, ben og bryst. Denne hudtilstand kan dog også opstå, hvor huden kan strække sig. Når udstrækningen af ​​huden er ekstrem, kan der opstå lilla eller røde ar som følge af ændringer i bindevævet og kollagenfibre i huden.

Udseendet af strækmærker kan variere afhængigt af årsag, varighed, placering og hudtype. Følgende er variationer af udseendet af almindelige strækmærker på huden:

  • Indrykkede linjer eller kanter med zigzag linjer.
  • Lige linjer på huden.
  • Lys eller falmet farve.
  • Dækker det meste af huden.
  • Pink, rød eller lilla.
  • Sort eller blå.

Med tiden kan de mørkere striber falme til lysere farver.

Læs også: Ofte forveksles med det samme, dette er forskellen mellem cellulite og strækmærker

Valg af, hvordan man slipper af med strækmærker hos teenagere

Medicinsk er der flere måder, der kan gøres for at behandle strækmærker, herunder:

  • Retinoid creme. Denne creme hjælper med at genopbygge kollagen i huden, som kan hjælpe med at få arvæv til at se glattere ud og forbedre forekomsten af ​​strækmærker.
  • Lys- og laserterapi. Denne metode hjælper med at stimulere væksten af ​​kollagen eller elastin i huden.
  • Mikrodermabrasion. Dette er en håndholdt enhed, der blæser krystaller ind i huden og udglatter hudens lag, så den ser normal ud igen.

Læger anbefaler dog normalt ikke ovenstående metoder til teenagere, fordi de stadig er i deres vorden. Så strækmærker kan stadig falme over tid.

I stedet for at bruge medicinske procedurer kan teenagere muligvis reducere forekomsten af ​​strækmærker på naturlige måder. For eksempel ved at bruge hudplejeprodukter, der indeholder kakao smør, vitamin E, og glykolsyre, som hævdes at få strækmærker til at falme. Selvom det måske ikke giver signifikante resultater, er disse naturlige produkter harmløse, så det skader ikke at prøve.

Læs også: Behandlinger, der kan udføres på skønhedsklinikken

Det er symptomerne på strækmærker hos teenagere, som du har brug for at kende. Hvis din teenagedatter har strækmærker, der er kraftige nok, så hun beslutter sig for at behandle dem medicinsk, kan du opsøge en hudlæge på det sygehus, du vælger, ved at bestille tid via applikationen. . Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Teens Health fra Nemours. Tilgået i 2021. Strækmærker.
Mom Junction. Tilgået 2021. 5 måder at behandle strækmærker hos teenagere.
Mayo Clinic Health System. Tilgået i 2021. Er strækmærker normale for teenagere?