4 frugter indtaget for at forhindre denguefeber

"Papaya, appelsiner, granatæbler og kokosnødder er frugttyper, der anbefales for at forhindre denguefeber. Ikke kun forebyggende, denne type frugt er også god til indtagelse til behandling af denguefeber, så den kommer sig hurtigere."

, Jakarta – Bortset fra COVID-19 er denguefeber en tilstand, der skal holdes øje med lige nu. Rapportering fra et nationalt medie var flere punkter i Indonesien, der oplevede en stigning i dengue-tilfælde i 2021, Bekasi og Bali.

Sundhedsfaciliteter, der i øjeblikket fokuserer på COVID-19 tilfælde, er deres opmærksomhed delt på grund af tilfælde af dengue. Derfor er det så vigtigt at forebygge før man behandler. En af dem er at spise fødevarer rig på antioxidanter for at styrke kroppens immunforsvar. Så hvilke frugter anbefales at indtage til? forebygge denguefeber?

1. Papaya

Papayakød er kendt for at være rigt på fibre og rig på vitamin A. Vitamin A bevarer ikke kun øjensundheden, men styrker også immunforsvaret og reducerer risikoen for kroniske sygdomme.

Ud over papayakød er papayablade også et godt valg til at bevare sundheden. Hvordan man spiser det, knus papayablade og pres for at tage saften. Ekstraktet kan øge antallet af blodplader. Alternativt kan du også koge papayablade i vand og drikke opløsningen. Det er det bedste hjemmemiddel til behandling og forebyggelse af denguefeber.

Læs også: Bemærk, disse er 6 vigtige fakta om denguefeber

2. Granatæble

Granatæbler er rige på essentielle næringsstoffer og mineraler, der giver kroppen den energi, den har brug for. Indtagelse af granatæble reducerer træthed og sløvhed. Granatæble er en rig kilde til jern, så det er meget gavnligt for blodproduktionen. Det er derfor, granatæble hjælper med at opretholde et normalt blodpladetal, hvilket er meget vigtigt i forbindelse med denguefeber.

3. Orange

Frugter, der er rige på C-vitamin, kan opbygge et stærkt og modstandsdygtigt immunsystem. Hvorfor det? C-vitamin hjælper med at øge produktionen af ​​hvide blodlegemer, som er kroppens celler, der spiller en rolle i kampen mod sygdom. Derfor anbefales det at tage C-vitamin, når du er syg.

Fordi C-vitamin er fyldt med antioxidanter, der beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler. Appelsiner er en af ​​de frugter, der er rige på vitamin C. Regelmæssig indtagelse af citrusfrugter kan hjælpe med at forhindre sygdom, herunder denguefeber.

Læs også: Faren ved DHF i pandemiperioden, her er forebyggelsen

4. Kokosnød

En af de ting, der gør, at denguefeber kan have alvorlige komplikationer, er dehydrering. Derfor er det meget vigtigt at holde kroppen hydreret hele tiden. Drikkevand er fantastisk, men kokosvand har flere næringsstoffer, elektrolytter, så det hjælper med at skylle toksiner ud og regulere væskebalancen i kroppen. Kort sagt kan hovedvand hjælpe med at genoprette kroppen.

Andre sundhedsstøttende fødevarer

Udover de ovennævnte frugter anbefales det også at spise spinat. Spinat er rig på C-vitamin, antioxidanter og beta-caroten. Disse grønne bladgrøntsager kan booste dit immunforsvar og forbedre din fordøjelse.

Som et alternativ til spinat kan du spise broccoli. Broccoli er en fremragende kilde til vitamin K, som hjælper med at regenerere blodplader. Hvis der er et kraftigt fald i antallet af blodplader, skal broccoli inkluderes i den daglige kost. Broccoli er rig på antioxidanter og mineraler, der effektivt er nyttige til at forebygge og reparere skader på kroppens celler.

Læs også: Regelmæssigt indtag af ingefær, her er 8 fordele, du kan få

Beskadigede kropsceller kan gøre kroppen mere modtagelig for sygdomme, hvoraf en er denguefeber. Ingefær er også en immunforstærkende fødevare. Ingefær kan hjælpe med at behandle ondt i halsen, betændelse, kvalme, som er andre symptomer på denguefeber.

Det er information om frugten, der indtages for at forebygge og behandle denguefeber. Hvis du har brug for mere detaljeret information om håndtering af denguefeber under en pandemi som nu, så spørg direkte til . Du kan også bestille tid til lægekonsultation via appen !

Reference:
Suara.com. Tilgået i 2021. Bekasi City bliver regionen med de højeste DHF-sager i hele 2021.
Indiens tider. Fået adgang i 2021. Mad at spise og undgå i Dengue!
NDTV.com. Tilgået i 2021. Forebyggelse af denguefeber: 7 immunitetsfremmende fødevarer, der kan hjælpe dig med at forhindre denguefeber.
Columbia Asia Hospitaler. Fået adgang i 2021. Forebyggelse af denguefeber: Hvad skal man spise og hvad man skal undgå