Antiretroviral terapi (ART) til mennesker med hiv og aids

, Jakarta - Erhvervet immundefektsyndrom (AIDS) er blevet anerkendt som en alvorlig sygdom, der har potentiale til at true livet. Sygdomme forårsaget af human immundefekt virus (HIV) bringer den syges tilstand i fare ved at skade immunsystemet, hvilket gør kroppen mere modtagelig for infektion og sygdom.

Desværre er der ikke noget lægemiddel, der kan helbrede hiv/aids indtil nu. Alligevel er der mange lægemidler, der kan kontrollere HIV og forhindre det i at forårsage komplikationer. Disse lægemidler kaldes antiretroviral terapi (ART), her er en anmeldelse.

Læs også: Mere opmærksom, kend symptomerne til fasen af ​​HIV/AIDS-virussen

Lær antiretroviral terapi at kende

Antiretroviral behandling er den anbefalede behandling til alle mennesker, der er smittet med hiv. KUNST kan ikke helbrede hiv, men hiv-medicin kan hjælpe folk til at leve længere og sundere. ART kan også reducere risikoen for HIV-overførsel.

ART er normalt en kombination af tre eller flere lægemidler fra flere forskellige lægemiddelklasser. Denne tilgang er effektiv til at reducere mængden af ​​HIV i blodet. Der er mange ART-muligheder, der kombinerer tre lægemidler i en pille til at tage en gang om dagen.

Hver klasse af lægemidler blokerer vira på en anden måde. Målet med denne terapi involverer en kombination af lægemidler fra forskellige klasser, nemlig:

  • Tag højde for individuel lægemiddelresistens (viral genotype).
  • Undgå dannelsen af ​​nye lægemiddelresistente HIV-stammer.
  • Maksimerer virusundertrykkelse i fra.

ART bruger normalt to lægemidler fra én klasse plus et tredje lægemiddel fra klasse to.

Anti-HIV-lægemiddelklasser omfatter:

  • Ikke-nukleosid revers transkriptasehæmmere (NNRTI), som dræber et protein, som HIV skal bruge for at lave kopier af sig selv.
  • Nukleosid eller nukleotid revers transkriptase hæmmere (NRTI'er) er forkerte versioner af de byggesten, HIV skal bruge for at lave kopier af sig selv.
  • Proteaseinhibitor (PI) inaktiverer HIV-protease, et andet protein, som HIV har brug for for at reproducere sig selv.
  • Inhibitor integrase virker ved at inaktivere et protein kaldet integrase, som HIV bruger til at indsætte sit genetiske materiale i CD4 T-celler.
  • Inhibitor indtrængen eller fusion, er nyttig til at blokere indtrængen af ​​HIV i CD4 T-celler.

Lær hvordan KUNSTterapi virker

HIV angriber og ødelægger immunsystemets CD4-celler, som er ansvarlige for at bekæmpe infektion. Med CD4-cellers død bliver kroppen sværere at bekæmpe visse HIV-relaterede infektioner og kræftformer.

HIV-medicin virker ved at forhindre HIV i at formere sig eller formere sig, så mængden af ​​HIV i blodet (kaldet ) viral belastning ) kan reduceres. At have mindre HIV i kroppen giver immunsystemet en chance for at komme sig og producere flere CD4-celler.

Selvom der stadig er noget HIV i kroppen, kan immunsystemet blive stærkt nok til at bekæmpe infektioner og kræftformer, som HIV kan forårsage. Ved at reducere mængden af ​​HIV i kroppen, kan risikoen for at overføre virussen også reduceres.

Hovedmålet med HIV-behandling er således at reducere viral belastning syge til uopdagelige niveauer. viral belastning uopdagelig betyder, at niveauet af hiv i blodet er for lavt til at kunne påvises ved test viral belastning . Mennesker, der lever med hiv, der opretholder viral belastning ikke at blive opdaget effektivt udgør ikke en risiko for at overføre virussen til en hiv-negativ partner gennem samleje.

Hvornår skal mennesker med hiv begynde ART-terapi?

Mennesker, der er smittet med hiv, bør begynde at tage hiv-medicin så hurtigt som muligt. Det er meget vigtigt for personer med bekræftet AIDS eller positiv HIV-infektion på et tidligt stadium (en periode på op til 6 måneder efter infektion med virussen) at starte antiretroviral behandling med det samme.

Kvinder med hiv, som er gravide og ikke tager hiv-medicin, bør også begynde at tage hiv-medicin så hurtigt som muligt.

Læs også: 2 tests til at opdage HIV AIDS i kroppen

Tips til brug af kunstterapi

For at antiretroviral behandling skal være effektiv, rådes patienterne til at tage medicin som foreskrevet uden at gå glip af en enkelt dosis. Fortsæt med ART, selvom du allerede har en uopdagelig viral belastning. Det har til formål at hjælpe:

  • Holder dit immunforsvar stærkt.
  • Reducer din risiko for at få en infektion.
  • Reducer dine chancer for at udvikle behandlingsresistent HIV.
  • Reducer dine chancer for at overføre hiv til andre.

Tal med din læge om din risiko for bivirkninger, medicinproblemer og mentale helbreds- eller stofmisbrugsproblemer, der kan gøre det svært for dig at blive på ART.

Det er også vigtigt at besøge din læge regelmæssigt for at overvåge dit helbred og din reaktion på behandlingen. Fortæl din læge med det samme, hvis du har problemer med ART-behandling, så du kan arbejde sammen med din læge for at finde måder at håndtere problemet på.

Læs også: HIV- og AIDS-behandling gyldig for livet, her er forklaringen

Det er en forklaring på antiretroviral behandling, der kan bruges til mennesker med hiv og aids. Du kan også købe den medicin, du skal bruge, ved at bruge applikationen . Så du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent applikationen lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. HIV/AIDS – Diagnose & Treatment.
HIV information. Tilgået i 2021. HIV-behandling