Er der effektive måder at lindre Keratosis Pilaris på?

Jakarta - Har du nogensinde oplevet hud, der føles ru, kløende, og acne-lignende pletter vises på balder, kinder, lår og overarme? Måske oplever du et hudproblem kaldet keratosis pilaris eller kendt som kyllingehudsygdom. Hvis du rører ved den, føles den del af huden, der er ramt af denne sygdom, som om du holder sandpapir.

Faktisk er de knopper på huden, der ser ud som bumser, ikke smertefulde, men kløen kan nogle gange være irriterende. Under nogle forhold kan udseendet af disse lyse klumper efterfølges af rødme af huden og hævelse. Dette hudproblem er faktisk ikke smitsomt. Desværre kan ankomsten af ​​denne sygdom ikke forudsiges alias kommer uden at blive forhindret.

Læs også: Øger fedme risikoen for Keratosis Pilaris?

Hvad er egentlig årsagerne til og symptomerne på Keratosis Pilaris?

Det viser sig, at den akkumulerede keratin er hovedårsagen til keratosis pilaris. Keratin er en type hårdt protein, der spiller en rolle i at yde beskyttelse til huden mod infektion eller eksponering for skadelige stoffer. Når der er en opbygning, vil der dannes en klump, som gør det svært for hårsækkene at åbne sig.

Læs også: Ting, der kan få Keratosis Pilaris til at ske

Alligevel vides det endnu ikke, hvad der forårsager opbygningen af ​​keratin, der resulterer i forekomsten af ​​keratosis pilaris. Nå, selve symptomet er overfladen af ​​huden, der bliver mere ru, med forekomsten af ​​pletter som akne og kløe. Denne tørre hudtilstand bliver værre i den tørre sæson eller ved lav luftfugtighed. Hvis du holder den, føles huden som sandpapir eller som om du får gåsehud.

Ud over håndflader og såler kan der opstå klumper overalt på kroppen. Men keratosis pilaris, der opstår hos børn, har en tendens til at fremstå klumper på kinder, forside lår og overarme. Mens det hos unge og voksne forekommer små pletter oftere på balderne, quads og overarme. Ikke sjældent forsvinder disse symptomer, når børn kommer ind i slutningen af ​​puberteten, mens symptomerne hos teenagere kan aftage sidst i 20'erne. Denne keratosis pilaris kan dog vare længere.

Læs også: Idap Keratosis Pilaris, din krop vil opleve dette

Hvis du føler, at symptomerne på keratosis pilaris er generende, skal du straks søge lægehjælp og søge lægehjælp. Det er bedst at bestille tid hos lægen først, så du ikke længere skal stå i kø på hospitalet. Brug appen så det er nemmere for dig at bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus.

Så er der en effektiv måde at lindre keratosis pilaris på?

Brug af en fugtighedscreme kan hjælpe mod tør hud og irriterende kløe. Normalt indeholder den fugtgivende creme, der bruges til behandling af keratosis pilaris, mælkesyre og urinstof. Lægen vil anbefale at bruge en creme, der virker til at fjerne døde hudceller og forhindre tilstopning af folliklerne. Du kan også behandle denne sygdom med en laser.

I mellemtiden er hjemmemidler, som du kan prøve, at tage et varmt brusebad, bruge en luftfugter eller kokosolie, bruge en luftfugter og undgå at bære for stramt tøj. Undgå at bruge sæbeprodukter, der kan udtørre huden. Hvis du har en, kan du tage et brusebad og forsigtigt skrubbe din hud med en pimpsten for at hjælpe med at fjerne døde hudceller.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Keratosis Pilaris.
Healthline. Tilgået 2020. Keratosis PIlaris (kyllingeskind).
WebMD. Tilgået 2020. Keratosis Pilaris.