Dette er førstehjælpen mod tandpine derhjemme

Jakarta – Tandpine er ikke et trivielt problem, fordi denne sygdom forårsager ubehag, der forstyrrer den syges aktiviteter. Tandpine er karakteriseret ved tyggesmerter, dårlig lugt i munden, hævet tandkød, synkebesvær, øresmerter, smerter ved åbning af munden, til åndenød.

Læs også: Andre årsager til tandpine end huller i tænderne og hvordan man overvinder dem

Tandpine er tilbøjelig til at komme pludseligt. Du skal dog vide, at tandpine skyldes mange faktorer. Disse omfatter huller i tænderne, problemer med tænder (brudte eller manglende), tand- eller tandkødsinfektioner, hævede tandkød, huller i tænderne, problemer med bøjler, bruxisme, til unormal visdomstænders vækst. En person risikerer at udvikle tandpine, hvis han ryger, har diabetes eller HIV/AIDS og tager visse medikamenter såsom phenytoin eller immunsuppressive lægemidler.

Ved, hvordan man diagnosticerer tandpine

Lægen starter diagnosticeringen af ​​årsagen til tandpinen ved at spørge, hvor smerten er, symptomernes sværhedsgrad, og hvornår smerten viser sig. Derefter etablerer lægen en diagnose gennem undersøgelse af tænder, tandkød, tunge, bihuler, næse, svælg og nakke.

Undersøgelse kan udføres ved at stimulere tænderne ved at bruge kolde temperaturer, bide eller tygge i overensstemmelse hermed, og vanen med at trykke på tænderne med fingrene. Ved behov vil lægen udføre tandrøntgen og CT-skanninger som en understøttende undersøgelse.

Læs også: Myter eller fakta Guavablade kan behandle tandpine

Tandpinebehandling i hjemmet

Der er flere muligheder for at behandle tandpine, afhængigt af årsagen. Tandfyldninger udføres, hvis tandpine er forårsaget af huller i tænderne. Rodbehandling udføres, hvis tandroden er inficeret. Tandudtrækning foretages, hvis tandpine er forårsaget af unormal visdomstandsvækst. Antibiotika gives, hvis tandpinen er forårsaget af en bakteriel infektion.

Ud over behandling hos tandlægen er her nogle ting, du kan gøre derhjemme for at behandle tandpine:

1. Gurgle saltvand

Du skal blot opløse 1/2 tsk salt i en kop varmt vand. Gurgle i munden i et par øjeblikke, med fokus på det område af tanden, der gør ondt. Smid derefter vandet, der blev brugt til at skylle, væk. Det anvendte salt absorberer fugt i munden og er derved med til at dræbe de bakterier, der forårsager tandpine.

Saltvand hjælper også med at reducere inflammation forårsaget af bakterielle infektioner. Før gurgle, kan du gøre tandtråd aka trække madrester mellem tænderne ved hjælp af tandtråd. Udover saltvand kan du også behandle tandpine ved at gurgle med varmt vand eller antiseptisk mundskyl, der sælges bredt på markedet.

2. Iskompress

Kom isen i en plastikpose og pak den ind i ostelærred. Placer kompressen på det ømme kindområde i mindst 15 minutter. Is bedøver tændernes nerver, så smerten aftager eller endda forsvinder.

3. Tag smertestillende medicin

Smerter på grund af tandpine kan overvindes ved at tage anti-inflammatoriske lægemidler som paracetamol og ibuprofen. Det er bedre at tale med din læge, før du tager stoffet.

Læs også: Brug disse 4 ting til at overvinde tandpine

Det er førstehjælp, når en tandpine derhjemme. Hvis metoderne ovenfor ikke har haft succes med at behandle din tandpine, så tøv ikke med at tale med din læge . Du kan bruge funktionerne Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!