5 fakta om kvindelig omskæring

, Jakarta – Omskæring, i den medicinske verden kendt som omskæring, er handlingen med at fjerne en del af eller hele huden, der dækker forsiden af ​​kønsorganerne. Denne procedure udføres mere almindeligt på drenge, men i nogle kulturer og traditioner udføres omskæring også på piger.

Men i modsætning til mandlig omskæring, som er gavnligt, er kvindelig omskæring ikke nødvendig og kan endda være skadelig. Derfor er denne procedure stadig kontroversiel i mange lande. Find ud af fakta om pigeomskæring her.

Læs også: Skal kvinder også omskæres?

  1. Der findes forskellige former for kvindelig omskæring

Hvis omskæring hos drenge udføres ved at fjerne huden, der dækker den forreste del af penis eller også kendt som forhuden, udføres omskæring hos piger normalt ved at skære eller skade en lille hudbelægning (forhuden) af klitoris.

Kvindelig omskæring kan inddeles i 4 typer, nemlig:

  • Type 1: dette er fjernelse af en del af eller hele klitoris glans (den synlige ydre del af klitoris) og/eller klitoris hud (hudfolden, der omgiver klitoris glans).
  • Type 2: dette er delvis eller fuldstændig fjernelse af glans klitoris og labia minora (indre folder i vulva), med eller uden fjernelse af labia majora (ydre hudfolder i vulva).
  • Type 3: Også kendt som infibulation, dette er handlingen med at indsnævre skedeåbningen ved at skabe en tætning. Forseglingen dannes ved at skære eller genplacere labia minora eller labia majora, nogle gange gennem suturer, med eller uden fjernelse af klitoris forhud og glans.
  • Type 4: Dette inkluderer andre skadelige procedurer på de kvindelige kønsorganer, der involverer piercing, skrabning, skæring eller brænding af kønsområdet.
  1. Udøvelsen af ​​kvindelig omskæring udføres i mange lande

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er mere end 200 millioner piger og kvinder, der lever i dag, blevet omskåret. Pigeomskæring praktiseres i 30 lande, oftest i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Omskæring udføres normalt på kvinder, når de er spædbørn op til 15 år, og nogle gange på voksne kvinder.

  1. Ingen fordel, kun fare

Mandlig omskæring har mange sundhedsmæssige fordele. Udover at holde kønsorganerne rene, kan omskæring mindske risikoen for, at mænd får forskellige sygdomme. Startende fra infektioner i urinvejene, seksuelt overførte sygdomme (gonoré, syfilis og genital herpes) til peniskræft.

Det er dog ikke tilfældet med kvindelig omskæring. Denne handling med at fjerne og ødelægge sundt og normalt kønsvæv er kendt for ikke at give nogen fordel for kvinder, men bringer kun deres sundhed og sikkerhed i fare.

På tidspunktet for proceduren kan omskæring forårsage umiddelbare komplikationer hos kvinder i form af:

  • Store smerter.
  • Overdreven blødning.
  • Hævelse af kønsvævet.
  • Feber.
  • Infektioner, fx stivkrampe.
  • Urinproblemer.
  • Problemer med sårheling.
  • Chok.
  • Død.

Mens de langsigtede komplikationer af kvindelig omskæring omfatter:

  • Urinproblemer, såsom smerter ved vandladning eller en urinvejsinfektion.
  • Vaginale problemer, såsom udflåd fra skeden, kløe, bakteriel vaginose og andre infektioner.
  • Menstruationsproblemer.
  • Seksuelle problemer.
  • Øget risiko for fødselskomplikationer.

Læs også: Dette er forskellen mellem omskårne og uomskårne mænd med hensyn til sundhed

  1. Omskæring forårsager seksuelle problemer

Omskæring kan få kvinder til at opleve vanskeligheder eller smerter under sex. Det kan også resultere i nedsat seksuel lyst og mangel på behagelige fornemmelser under seksuel aktivitet.

Men i nogle tilfælde kan en kirurgisk procedure kaldet deinfibulation anbefales af din læge for at hjælpe med at lindre og forbedre nogle af disse seksuelle symptomer.

  1. Indvirkning af omskæring på graviditet

Nogle kvinder, der er omskåret, kan have svært ved at blive gravide, og de, der bliver gravide, kan have problemer med at føde.

Denne procedure giver ingen fordel og kan endda være livstruende, WHO er imod denne form for kvindelig omskæring og modsætter sig, at sundhedsudbydere udfører proceduren. Kvindelig omskæring er også internationalt anerkendt som en krænkelse af kvinders og kvinders rettigheder.

Det er nogle fakta om kvindelig omskæring. Hvis du stadig har spørgsmål til visse medicinske procedurer, skal du blot kontakte lægen via appen . igennem Video/taleopkald og Snak, kan du spørge alt om sundhed til en betroet læge på . Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2021. Kønslemlæstelse af kvinder.
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået i 2021. Kønslemlæstelse af kvinder (FGM).