Grunden til at passive rygere er farligere end aktive

, Jakarta - Alle ved, at rygning er en dårlig vane for helbredet. Godt for rygerens krop og dem omkring ham. Derfor er der et begreb 'aktiv ryger' og 'passiv ryger'. Aktive rygere er folk, der ryger, mens passive rygere er folk, der ikke ryger, men indånder røgen fra andres cigaretter. Hvad er så farerne, der lurer passive rygere?

Når nogen ryger, frigives det meste af røgen til luften, så røgen kan indåndes af passive rygere. Selvom du ikke ryger direkte, kan passiv rygning også have en negativ indvirkning. Jo oftere de udsættes for cigaretrøg, desto højere er risikoen for sundhedsproblemer, som passive rygere kan opleve.

Læs også: Genkend luftvejsinfektioner på grund af luftforurening

Sundhedspåvirkningen af ​​rygning er et globalt problem. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at mere end 7 millioner dødsfald sker på grund af sygdomme forårsaget af cigaretrøg hvert år. Omkring 890.000 tilfælde af disse dødsfald forekommer hos passive rygere verden over.

Når det udåndes af rygere, forsvinder cigaretrøg ikke bare. Cigaretrøg kan blive i luften i op til 2,5 timer. Cigaretrøg vil stadig eksistere, selvom den ikke registreres af lugtesansen eller synssansen. Det gælder også på et lukket sted, der ikke er bredt, som fx i en bil. Faktisk kan cigaretrøg stadig være til stede i store mængder, selv efter at personen er holdt op med at ryge.

Dette er faren ved at være passiv ryger

Tobaksrøg indeholder omkring 4.000 kemikalier, og mere end 50 af dem er blevet sat i forbindelse med kræft. Indånding af passiv rygning kan have negative virkninger, både midlertidige og langsigtede. Udsættelse for cigaretrøg kan forårsage symptomer som irriterede øjne, hovedpine, hoste, ondt i halsen og svimmelhed.

Læs også: Det er 7 personer, der potentielt er ramt af ARI

I det mindste indeholdt cigaretrøg flere typer kemikalier, såsom hydrogencyanid (en meget giftig gas, der bruges i kemiske våben og skadedyrsbekæmpelse), benzen, som også findes i benzin, formaldehyd (et konserveringsmiddel, der bruges til at balsamere lig) og kulstof monoxid (en giftig gas fundet i bilers udstødning).

Hyppig passiv indånding af passiv rygning kan øge en persons risiko for at udvikle lungekræft med så meget som 25 procent. Derudover øger passiv rygning også risikoen for koronar hjertesygdom. Koronar hjertesygdom kan forårsage et hjerteanfald, brystsmerter og hjertesvigt.

Indåndet cigaretrøg kan også forårsage hærdning af arterierne, eller hvad der er kendt som åreforkalkning. Dette kan være forårsaget af fedt, kolesterol og andre stoffer (såsom kemikalier i cigaretter), der ophobes i arterievæggene. Hærdning af arterierne kan forårsage forsnævring af arterierne og blokere blodgennemstrømningen. I mellemtiden har gravide kvinder, der er udsat for cigaretrøg under deres graviditet, større risiko for komplikationer som abort, dødfødsel og babyer med vægt under gennemsnittet.

Læs også: Forebyggelse, der kan udføres hos mennesker med blodkoagulationsforstyrrelser

Det er en lille forklaring på farerne ved at være passiv ryger. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!