Hævet ansigt, her er 6 årsager

Jakarta - Dybest set er hævelse i kroppen resultatet af væskeoverførsel fra blodkar til hudvæv. Det sker hurtigt, så kroppen ikke når at optage det igen. Nå, selve hævelsen kan forekomme forskellige steder på kroppen, hvoraf den ene er i ansigtet.

Så hvilke forhold kan forårsage hævelse af ansigtet?

1. Fåresyge

Fåresyge er en tilstand, der kan udløse hævelse af ansigtet. Fåresyge er en hævelse af ørespytkirtlen på grund af en virusinfektion. Parotiskirtlen er en kirtel, hvis funktion er at producere spyt. Den er placeret lige under øret.

Symptomer på fåresyge vil normalt vise sig 14-25 dage efter virusinfektionen opstår. Symptomer er karakteriseret ved hævelse af ørespytkirtlen, som får siderne af ansigtet til at se hævede ud.

Spredningen af ​​sygdomsvirussen, som oftest opleves af børn, kan ske gennem sprøjt af spyt fra den syge. For eksempel når man hoster og nyser. Raske mennesker kan få fåresyge, hvis sprøjtet kommer ind i deres næse eller mund, enten direkte eller gennem en mellemmand.

Læs også: 4 årsager til hævet ansigt, når du vågner

Fåresyge i sig selv kan spredes inden for få dage. Derfor er det meget vigtigt at lave forebyggende indsats så tidligt som muligt. En måde er at undgå direkte kontakt med den syge. Derudover kan det også være gennem immunisering, især for børn over et år.

2. Kronisk bihulebetændelse

Kronisk bihulebetændelse kan normalt vare mere end 12 uger, eller du har haft denne sygdom mange gange. Denne tilstand er normalt forårsaget af infektion, næsepolypper eller knogleabnormiteter i næsehulen.

Som ved akut bihulebetændelse kan du også opleve besvær med at trække vejret gennem næsen og opleve smerter i ansigt og hoved. Andre symptomer på kronisk bihulebetændelse, såsom smerte, følsomhed eller hævelse omkring øjne, kinder og næse eller pande. Normalt vil hævelse af ansigtet på grund af kronisk bihulebetændelse forekomme, når tilstanden er meget alvorlig.

3. Steroider og Cushings syndrom

Hævelse af ansigtet kan nogle gange også være forårsaget af brug af høje doser af steroidmedicin. Desuden folk der har Cushings syndrom kan også opleve den samme tilstand, når du bruger dette lægemiddel.

Dette syndrom opstår, når for meget kortisol produceres af binyrerne. I stedet for at hjælpe med at regulere blodtrykket, vil for høje cortisolniveauer forårsage blå mærker, tyk hårvækst og hævelse af ansigtet.

Læs også: 6 enkle måder at overvinde fåresyge

4. Skjoldbruskkirtelproblemer

Skjoldbruskkirtlen er en kirtel, der pumper hormoner ud, der er ansvarlige for at regulere stofskiftet og kropstemperaturen. Tja, hvis resultatet er for lidt, så kan metaboliske ændringer få det subkutane væv til at blive større. Nå, denne tilstand kan senere forårsage hævelse.

5. Allergier

Allergiske reaktioner, der opstår efter eksponering for allergener, såsom pollen, mider, støv, for at spise noget, kan også forårsage hævelse. Denne hævelse opstår normalt i øjnene, næsen eller andre områder af ansigtet. Denne hævelse opstår, når kroppen genkender allergenet som et skadeligt stof. Nå, denne tilstand kan forårsage betændelse i form af hævelse.

Læs også: Undervurder ikke allergier, vær opmærksom på symptomerne

6. Tandbyld

Hvis du lader hulrum være i fred, kan de blive grobund for bakterier, hvilket får pus til at dræne. I den medicinske verden omtales denne tilstand som en tandbyld. Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan tandkødet hæve, hvilket får kinderne til at se forstørrede ud.

Vil du vide, hvordan man behandler hævelse i ansigtet eller har andre medicinske klager? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!