10 Disse sygdomme forårsager ondt i halsen ved synkning

"Ondt i halsen er en almindelig klage, som folk ofte oplever. Denne tilstand er sjældent et tegn på alvorlig sygdom. En halsbetændelse, der ikke går væk, kan dog være et tegn på en sygdom."

, Jakarta – Ondt i halsen kan ske for alle. Denne tilstand får patienter til at føle smerte, når de sluger mad eller drikke. En halsbetændelse er karakteriseret ved smerte, irritation eller tørhed og kan være forårsaget af en viral eller bakteriel infektion. Ud over infektion kan ondt i halsen også være et symptom på visse sygdomme.

Generelt opstår ondt i halsen på grund af en virusinfektion, som normalt bliver bedre af sig selv inden for få dage. Men hvis der opstår ondt i halsen på grund af en bakteriel bakteriel infektion, skal behandlingen udføres med det samme. Derudover skal en halsbetændelse, der opstår som et symptom på sygdommen, også have øjeblikkelig lægehjælp for at undgå farlige komplikationer.

Læs også: Kend 6 almindelige årsager til ondt i halsen

Sygdomme karakteriseret ved halsbetændelse symptomer

Smerter i halsen, som normalt er ledsaget af smerter ved indtagelse af mad og drikke, kan være et tegn på visse sygdomme. Følgende er nogle typer sygdomme, der ofte er karakteriseret ved ondt i halsen ved synkning:

1. Tonsillitis

En af de sygdomme, der er karakteriseret ved smerter i halsen og synkebesvær, er tonsillitis, også kaldet betændelse i halsen. I denne tilstand er mandlerne betændt eller betændt. Denne tilstand rammer ofte børn, men kan også forekomme hos voksne.

2. Pharyngitis

Halsbetændelse eller pharyngitis kan også udløse ondt i halsen, når man sluger mad og drikke. Denne tilstand opstår på grund af betændelse i røret, der forbinder næsen eller munden med spiserøret (spiserøret) eller stemmebåndskanalen (strubehovedet).

3. Laryngitis

Laryngitis er en sygdom, der opstår på grund af betændelse i strubehovedet, som er stemmebåndsboksen i halsen. Denne sygdom har symptomer i form af ondt i halsen, hoste, feber og hæshed eller helt tab af stemme.

Læs også: 5 risikofaktorer for larynxkræft

4. Infektiøs mononukleose

I nogle tilstande kan ondt i halsen også være forårsaget af en mere alvorlig sygdom, såsom infektiøs mononukleose. Denne sygdom opstår på grund af infektion med Epstein Barr-virus. Denne infektion er karakteriseret ved forstørrede lymfeknuder, feber og ondt i halsen og besvær med at synke mad og drikke.

5. Epiglottitis

Denne sygdom opstår, fordi der er betændelse i ventilen, der adskiller luftvejene og fordøjelseskanalen. Betændelse i dette område er ofte karakteriseret ved smerter i halsen.

6. Peritonsillær byld

Ondt i halsen, der opstår på længere sigt, bør ikke tages let på. Fordi denne tilstand kan skyldes en alvorlig sygdom, såsom en peritonsillær byld. Denne sygdom opstår, fordi der er en purulent hævelse mellem taget af halsen og bagsiden af ​​mandlerne.

7. GERD

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) opstår, når syre fra maven stiger tilbage op i spiserøret. Denne sure opløsning kan få din hals og hals til at gøre ondt og føles som om de brænder. Ud over en brændende fornemmelse forårsager GERD også symptomer som halsbrand omkring brystet.

8. Tumor

Denne ene årsag til ondt i halsen kan være mindre almindelig. Normalt er ondt i halsen forårsaget af en tumor ledsaget af andre symptomer såsom stemmeændringer, synkebesvær, klumper og vægttab.

9. Allergier

Når immunsystemet reagerer på allergitriggere såsom pollen, græs og kæledyrsskæl, forsøger det at uddrive allergenet. Denne tilstand vil udløse symptomer såsom tilstoppet næse, rindende øjne, nysen og ondt i halsen.

10. HIV-infektion

Ondt i halsen og andre influenzalignende symptomer opstår nogle gange tidligt efter, at en person er smittet med HIV. En person, der er inficeret med HIV, kan opleve kronisk eller tilbagevendende ondt i halsen på grund af en gærinfektion eller infektion med en virus kaldet cytomegalovirus (CMV).

Hvornår skal en halsbetændelse gå til læge?

Ikke alle ondt i halsen er et tegn på en alvorlig sygdom. Ved en halsbetændelse, der er mild og normalt opstår på grund af en virus, kan behandlingen foregå på en enkel måde derhjemme. Halsbetændelse kan behandles ved at drikke masser af vand og hvile nok, og undgå at spise mad, der kan forværre tilstanden.

Læs også: Hvordan man skelner mandler og ondt i halsen

En ondt i halsen, der bliver værre og ledsaget af andre symptomer, bør ikke ignoreres. Hvis du oplever dette, skal du straks kontakte en læge. Hvis du planlægger at se en læge, så lav en tid på hospitalet via appen Lad os først gøre det mere praktisk. Hent appen lige nu!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Eftermiddagshals.
Healthline. Tilgået 2019. Afternoon Throat 101: Symptomer, årsager og behandling.
WebMD. Hentet 2019. Laryngitis - Emneoversigt.