5 typer terapi, der bruges til at behandle personlighedsforstyrrelser

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om personlighedsforstyrrelser? Personlighedsforstyrrelse er en tilstand, hvor den ramte har usunde tanke- og adfærdsmønstre og anses også for at være anderledes end andre mennesker. Personlighedsforstyrrelser er en af ​​de psykiske lidelser, der ofte giver sociale problemer. Denne tilstand gør en person ude af stand til at forstå og har svært ved at interagere med omgivelserne.

Læs også: Kan lide at søge overdreven opmærksomhed, symptomer på personlighedsforstyrrelser?

Forskellige typer af personlighedsforstyrrelser kan opleves af en person med næsten de samme generelle symptomer, nemlig at undgå sociale interaktioner oftere, have dårlige tanker og opleve angstlidelser. Selvom det ikke kan overvindes fuldstændigt, kan behandlingen ske ved at lave terapi, så den syge kan kontrollere de følelser, han føler. Der er intet galt i at kende nogle typer terapi, der kan udføres af mennesker med følgende personlighedsforstyrrelser.

Typer af personlighedsforstyrrelser

Symptomer på personlighedsforstyrrelser er meget almindelige fra ungdomsårene til voksenalderen. Der er flere faktorer, der menes at øge risikoen for personlighedsforstyrrelser, såsom strukturelle abnormiteter i hjernen, familiehistorie med personlighedsforstyrrelser, barndomstraumer, lavt uddannelsesniveau og vanskelige økonomiske forhold.

De oplevede symptomer vil faktisk også være forskellige for hver person med en personlighedsforstyrrelse. Dette skyldes de forskellige typer af personlighedsforstyrrelser. Lancering Mayo Clinic Der er 3 typer af personlighedsforstyrrelser, nemlig:

  1. Personlighedsforstyrrelser, der har mærkelig adfærd og tanker, såsom skizotypiske, skizoide og også paranoide.
  2. Personlighedsforstyrrelser, der har uforudsigelige tanke- og adfærdsmønstre og overdrevne følelser, såsom borderline, narcissistiske og histrioniske personlighedsforstyrrelser.
  3. Personlighedsforstyrrelser, der altid får patienter til at opleve én ting til fælles, nemlig overdreven angst og frygt, såsom afhængig personlighedsforstyrrelse og tvangslidelse.

Læs også: Bliver ligeglad med andre menneskers følelser antisociale tegn?

Overvind personlighedsforstyrrelser med terapi

Tøv ikke med straks at lave en undersøgelse på det nærmeste sygehus, når du oplever nogle symptomer, der refererer til en personlighedsforstyrrelse. Der er flere ting, du skal gøre for at opdage en personlighedsforstyrrelse, såsom en fysisk undersøgelse og også en psykologisk evaluering.

Den personlighedsforstyrrelse, du oplever, kan overvindes ved at tage forskellige behandlinger, hvoraf en er terapi. Terapi udføres for at personer med personlighedsforstyrrelser kan forbedre deres evne til at kontrollere deres egne følelser og tanker. Lancering sind Der er flere terapier, der kan udføres for at reducere risikoen for symptomer på personlighedsforstyrrelser, såsom:

1.Dialektisk adfærdsterapi

Denne terapi vil hjælpe mennesker med personlighedsforstyrrelser til at blive dygtigere til at håndtere følelser. Denne terapi kan udføres individuelt eller i grupper.

2. Mentaliseringsbaseret terapi

Denne terapi vil blive gennemført, så personer med personlighedsforstyrrelser kan genkende og forstå deres egen psykiske tilstand.

3.Kognitiv adfærdsterapi

Denne terapi bruges til at hjælpe patienter med at forstå de tanker, der kan påvirke følelser og adfærd.

4. Psykodynamisk terapi

Denne terapi vil blive gennemført sammen med behandleren, således at relationen mellem den syge og behandler opbygges ordentligt. Derefter vil terapeuten hjælpe den syge med at rette op på de triggerfaktorer, der er opstået tidligere.

5. Interpersonel terapi

Terapeuten vil hjælpe de syge med at overvinde de forstyrrelser, der opstår, når de interagerer med sociale. Faktisk kan sociale relationer påvirke en persons mentale sundhed.

Ud over at udføre terapi kan personlighedsforstyrrelser faktisk overvindes ved brug af stoffer. Lancering UK National Health Service , vil behandling med stoffer blive givet til personer med personlighedsforstyrrelser, som oplever angstlidelser, depression, hallucinationer, vrangforestillinger og tanker, der forstyrrer daglige aktiviteter.

Læs også: Sker sjældent, tilfælde af flere personligheder med 9 tegn

At opretholde mental sundhed er lige så vigtigt som at opretholde fysisk sundhed. Optimal mental sundhed og fysisk sundhed kan faktisk gøre en persons liv mere kvalitet.

Reference:
UK National Health Service. Tilgået 2020. Personlighedsforstyrrelse.
sind. Tilgået 2020. Personlighedsforstyrrelse.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Personlighedsforstyrrelse.