Fordelene ved kogt mangostanhud for sundheden

Jakarta - Mangosteen er en tropisk frugt, der har mange fordele. Fra barken kan kviste og træbark bruges som medicin. Den del af mangostanfrugten, der er berømt for sine fordele, er mangostanens skind.

Mangostan peeling er almindeligvis brugt til at behandle diarré, urinvejsinfektioner (UTI), gonoré, kræftsår, tuberkulose, menstruationsforstyrrelser, kræft, slidgigt og en tarminfektion kaldet dysenteri. Derudover bruges normalt mangostanskaller også til at stimulere immunsystemet.

Nogle mennesker bruger mangostan peeling til at behandle eksem og andre hudsygdomme. Mere fuldstændigt er her nogle af fordelene ved mangosteensvær, som du har brug for at kende:

1. Rig på antioxidanter

En af de vigtigste ingredienser i mangostanskal er dens antioxidantprofil. Antioxidanter er forbindelser, der kan neutralisere de skadelige virkninger af potentielt skadelige molekyler kaldet frie radikaler og er forbundet med forskellige kroniske sygdomme.

Mangostanskal indeholder flere næringsstoffer med antioxidantkapacitet, såsom C-vitamin og folat. Derudover giver det xanthoner, en unik type planteforbindelse, der er kendt for at have stærke antioxidantegenskaber. Antioxidantaktiviteten af ​​xanthoner har resulteret i antiinflammatoriske, anticancer-, anti-aldrings- og antidiabetiske virkninger. Således giver xantonerne i mangosteen mange potentielle sundhedsmæssige fordele.

Læs også : Her er 5 fordele ved mangosteenhud for sundheden

2. Har anti-inflammatorisk funktion

Xantoner fundet i mangostan spiller en rolle i at reducere inflammation. Xanthoner har også anti-inflammatoriske virkninger og kan reducere risikoen for inflammatoriske sygdomme, såsom kræft, hjertesygdomme og diabetes. Mangostan skorpe er også rig på fibre, hvilket giver en række fordele.

3. Har anticancer effekt

Forbindelser i mangostanskal, herunder xanthoner, kan ud over at have antioxidant- og antiinflammatoriske virkninger også hjælpe med at bekæmpe udviklingen og spredningen af ​​kræftceller. Xanthoner kan hæmme væksten af ​​kræftceller, herunder dem i bryst-, mave- og lungevæv.

4. Hjælper med at tabe sig

En af påstandene om mangosteenskrællens berømmelse er dens potentiale til at hjælpe vægttab. Det er denne anti-inflammatoriske effekt, der spiller en rolle i at øge fedtstofskiftet og forhindre vægtøgning.

Læs også: 4 fordele ved mangosteenhud for kropssundhed

5. Som hudpleje

De anti-inflammatoriske, anti-bakterielle, anti-svampe, anti-allergiske og antioxidante egenskaber ved mangostan peeling kan hjælpe med at reducere risikoen for forskellige tilstande såsom hudbetændelse, hudældning, eksem, allergier og bakterielle infektioner.

Mangostan peeling har også vist sig at være et effektivt hjemmemiddel mod acne. Dette er den mest betydningsfulde antioxidantaktivitet og reducerer produktionen af ​​reaktive oxygenarter, som er to faktorer, der påvirker acnevækst.

6. Reducerer menstruationsproblemer

Mangostanens hud og rod menes traditionelt at hjælpe med at regulere menstruationscyklussen hos kvinder. Fordelene ved mangosteen lindrer også ubehagelige symptomer, der ofte opstår før menstruation.

7. Godt for hjertesundheden

Mangosteen er meget nyttig til at reducere risikoen for slagtilfælde. Det er også muligt, at mangostan har en kardiobeskyttende effekt på antioxidantvævsforsvarssystemet og lipidperoxidation under slagtilfælde.

Læs også: 9 vidundere af mangostanhonning til sundhed

8. Sænker blodsukkeret

Mangosteen har fordele til at forebygge og holde diabetes under kontrol, fordi det kan hjælpe med at opretholde normale blodsukkerniveauer. Det har vist sig at virke hæmmende alfa-amylase , hvilket betyder, at det hæmmer de enzymer, der får stivelse til at nedbrydes til glukose.

Mangosteens blodsukkersænkende evne kommer fra dets tanatinsyre og endnu mere fra dets oligomere proanthocyanidinkomplekser (OPC'er). OPC'er er naturlige plantemetabolitter, der er bredt tilgængelige i frugt, grøntsager, nødder, frø, blomster og bark.

Udover at være gode for blodsukkeret, er OPC'er hovedsageligt kendt for deres antioxidantaktivitet, som også bidrager til antibakterielle, antivirale, antikræftfremkaldende, antiinflammatoriske, anti-allergiske og vasodilaterende egenskaber.

Har du spørgsmål til sundhed, så spørg bare lægen på . Du kan også bestille tid hos en læge på hospitalet med denne ansøgning. Praktisk vel? Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:

Organiske fakta. Tilgået i 2019. 12 kraftfulde fordele ved mangosteen
Healthline. Tilgået i 2019. 11 sundhedsmæssige fordele ved mangosteen