Kend årsagerne til, at vorter opstår i hovedbunden

, Jakarta - Vorter er hudsygdomme med symptomer i form af fortykkelse af hudens yderste lag, med varierende størrelse. Vorter forekommer normalt på hænder eller fingre, men de kan forekomme overalt, inklusive hovedbunden. Hvad forårsager vorter på hovedet, og hvordan behandler man dem? Læs forklaringen herefter.

Grundlæggende opstår vorter på grund af en infektion forårsaget af en virus kaldet Humant papillomavirus (HPV). Denne virus er en type virus, der kan skade huden alvorligt. Vorter på hovedbunden ligner generelt små glatte eller ru knopper, som nogle gange vil lave aflange fremspring på overfladen af ​​hovedbunden.

Læs også: Kønsvorter, find ud af årsagen

Der er en del typer af HPV-virus, der kan forårsage vorter. Fordi det er forårsaget af en virus, kan denne hudsygdom overføres fra mennesker, der allerede har denne tilstand. Især når du har en ridse eller åbent sår på overfladen af ​​hovedbunden, vil risikoen for at overføre den virus, der forårsager vorter, øges.

Ud over direkte kontakt kan den virus, der forårsager vorter, også spredes på følgende måder:

  • Vorter kan inficere forskellige områder af hovedbunden, hvis den syge rører ved dem og derefter rører andre områder af hovedbunden.

  • Vorter kan også spredes ved at dele håndklæder, kamme, barbermaskiner, hårbørster eller hænder efter ridser.

Mulige behandlinger

Selvom vorter generelt er ufarlige, kan de forårsage ubehag, falde i udseende og risikere at sprede sig og sprede sig, hvis du ridser dem. For at slippe af med det er der flere metoder, der kan udføres, nemlig:

1. Kirurgisk excision

Kirurgisk excision er en af ​​de mest almindelige metoder til at fjerne vorter fra hovedbunden. I denne metode vil lægen bruge et skæreværktøj eller en kniv til at skære vorten for direkte fra hovedbunden. Der vil dog opstå blødninger, afhængigt af vortens størrelse. Denne metode er den mest populære, fordi den kan fjerne vorter hurtigt og fuldstændigt.

Læs også: 5 måder at slippe af med vorter på kroppen

2. Kryoterapi

I denne metode bruger læger flydende nitrogen til at hjælpe med at fryse vorterne i hovedbunden. Et specielt rør bruges til at indeholde væsken, som holder væsken ved en lav temperatur. Lægen vil løbende sprøjte denne væske på vorten og udsætte vorten for hovedbunden ved en høj temperatur, som let kan dræbe vortevævet. Herefter kan vorten omdannes til sort farve og der kan opstå vabler, hvorefter vorten langsomt forsvinder.

3. Elektrokirurgi

Den elektrokirurgiske metode er en af ​​de vigtige behandlinger til at fjerne vorter fra hovedbunden. I denne behandlingsmetode vil lægen bruge en tryllestav og pege den direkte mod de vorter, der vises i hovedbunden. Dette værktøj vil producere en elektrisk strøm, der kommer direkte ud af spidsen. Ved hjælp af denne varme vil lægen målrette vorten. Under processen kan det producere lidt røg, eller det kan føle en brændende lugt. Det er normalt for denne procedure. En af fordelene ved denne behandling er fraværet af blødning.

Læs også: Pas på, få ikke kønsvorter på grund af sex

Det er en lille forklaring om vorter i hovedbunden. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!