Dette er inkubationsperioden for Singapore-influenzavirus

, Jakarta – Singapore influenza eller også kendt som mund-, hånd- og klovsyge ( Hånd-mund-og-klovsyge /HFMD) er en infektionssygdom forårsaget af en virus. Denne sygdom er sædvanligvis karakteriseret ved symptomer som forekomsten af ​​vandige knuder og kræftsår i mund, hænder og fødder. Men hvor lang præcist er inkubationsperioden for Singapore-influenzavirusset fra det kommer ind i kroppen, til det forårsager symptomer? Kom nu, find ud af svaret nedenfor.

Læs også: Sådan kan du se forskel på Singapore-influenza og skoldkopper

Singapore Flu eller HFMD er forårsaget af en virus, der stammer fra Enterovirus slægt . Den type enterovirus, der oftest forårsager Singapore-influenzaen, er Coxsackievirus og Human enterovirus 71 (HEV 71). Inkubationsperioden for Singapore-influenzavirusset fra den første infektion til debut af tegn og symptomer er tre til seks dage.

Udviklingsstadiet for Singapore-influenzasymptomer

Feber er ofte det første symptom på denne hånd-mund- og klovsyge, efterfulgt af ondt i halsen og nogle gange appetitløshed og utilpashed. En dag eller to efter feberen starter, kan der forekomme smertefulde læsioner på forsiden af ​​munden eller halsen.

Udslæt og røde pletter på hænder og fødder kan også forekomme inden for en dag eller to. Selvom hovedsymptomerne på Singapore-influenzaen involverer mund, hænder og fødder, kan udslæt også forekomme på ben, arme, balder og huden omkring kønsorganerne.

Singapore-influenza rammer oftest børn under 10 år, især spædbørn under fem år eller småbørn. Sår eller kræftsår i munden, når du oplever Singapore-influenzaen, kan få din lille til at føle sig syg, når den sluger. Derfor er symptomerne på Singapore-influenza hos børn ofte kun i form af ingen appetit eller drikke. Hvis din lille oplever denne tilstand, skal du sørge for, at den stadig får nok næring og væske. Derudover gør symptomerne på Singapore-influenza hos børn også ofte børn mere kræsne og irritable end normalt.

Læs også: Hvordan er overførsel af influenza i Singapore?

Sådan diagnosticeres Singapore-influenzaen

Hvis din lille viser symptomerne på Singapore-influenzaen som nævnt ovenfor, bør du straks konsultere en læge. Læger kan skelne Singapore-influenza fra andre typer viral infektion ved at vurdere følgende:

  • Den lidendes alder.

  • Mønster af tegn og symptomer.

  • Dann udslæt eller sår.

Lægen kan også være i stand til at tage en prøve fra en halspodning eller afføring og sende den til et laboratorium for at bestemme, hvilken type virus der forårsager sygdommen.

Singapore influenza behandling

Der er ingen specifik medicin eller vacciner til behandling af hånd-, mund- og klovsyge eller Singapore-influenzaen. Dette skyldes, at årsagen til denne sygdom er en virus, så antibiotika kan heller ikke overvinde den. Men Singapore-influenzaen vil normalt klare sig af sig selv inden for 7-10 dage.

For at hjælpe med at lindre symptomerne på Singapore-influenza hos børn og gøre dem mere komfortable, kan mødre udføre følgende behandlinger:

  • At give håndkøbs smertestillende medicin, som f.eks ibuprofen eller acetaminophen eller oral spray. Men husk, giv ikke aspirin til børn, fordi det kan forårsage alvorlig sygdom.

  • For at lindre smerter i munden eller halsen på grund af kræftsår, giv din lille kold mad såsom is, yoghurt eller smoothies . Undgå at give kulsyreholdige drikke eller juice, der indeholder syre, da de kan irritere såret.

  • Påfør en kløestillende lotion, såsom calamin til behandling af hududslæt.

Læs også: Hvordan man forebygger Singapore-influenza i at angribe børn

Det er en forklaring på Singapore-influenza-inkubationsperioden, som du har brug for at kende. Hvis din lille er syg, skal du ikke gå i panik. Kontakt en læge ved hjælp af appen lige. igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte lægen for sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hånd-mund- og klovesyge.
WebMD. Tilgået i 2020. Hånd-, fod- og klovsyge (HFMD).