Fnat hos babyer, her er hvordan man overvinder det

, Jakarta - Mor, når en baby oplever symptomer som kløe, smerte, kan han måske kun græde. Det er vigtigt for forældre at finde ud af årsagen til barnets ubehag. Hvis kløe er årsagen, skal du være opmærksom på, om din baby har rødt udslæt på huden. Denne tilstand kan være forårsaget af fnat eller ofte kaldet fnat.

Fnat er et kløende udslæt, der almindeligvis ses hos børn og spædbørn. Denne tilstand skal man være opmærksom på, fordi den er meget smitsom. Denne sygdom er forårsaget af små flåter eller mider med det videnskabelige navn Sarcoptes scabiei . Babyers hud er ofte mere udsat og mere følsom, derfor kan læsioner på grund af fnat udvikle sig til store læsioner, hvilket forårsager blærer eller pusfyldte knopper.

Læs også: 6 måder at behandle skørbug derhjemme

Symptomer på fnat hos babyer, se på huden

Hunmider kommer normalt ind i huden gennem hudfolder, såsom mellemrummene mellem fingrene. Miderne vil grave sig ind i eller invadere huden og danne røde "kanaler". Miderne begynder så at lægge æg på huden, som senere klækkes til larver. Det første tegn på denne infektion er små røde knopper, der måler 1-2 mm i størrelse på hænder og fødder. Fnat kan forårsage uudholdelig kløe, der gør babyer meget kræsne. Denne kløe opstår, fordi det menneskelige immunsystem danner en allergisk reaktion på miderne og de æg, der klækkes.

Lancering fra Børns sundhedAndre symptomer, der opstår, når en baby har fnat, er:

  • Der opstår knopper eller blærer;
  • Fortykket, skællende, skrabet og skorpet hud;
  • Hos ældre børn bliver han irritabel og har ingen appetit.

Fnat kan forekomme overalt på kroppen, men er mest almindelig på hænder og fødder (især huden mellem fingre og tæer), indersiden af ​​håndleddene og folderne under armene, talje- og lyskeområdet samt babyens hoved og hovedbund (sjælden hos ældre børn og voksne). I alvorlige tilfælde bliver det kløende område inficeret, hvis barnet kradser det ofte. Hvis dette sker, får han brug for antibiotika. Tag straks barnet til hospitalet for at blive undersøgt, hvis det oplever symptomerne som nævnt ovenfor. Bestil tid hos en læge via appen , så barnet hurtigere kan komme i behandling.

Læs også: Det er 5 sygdomme, der nemt angriber huden

Fnat hos babyer, gør dette

Læger vil behandle fnat ved at ordinere cremer eller lotioner for at dræbe miderne. Påfør cremen på huden over hele kroppen (fra halsen og ned), ikke kun området med udslæt. Specielt til babyer og små børn, påfør cremen i ansigtet (undtagen mund og øjne), hovedbund og ører. Klip barnets negle og læg medicinen ved fingerspidserne.

De fleste behandlinger forbliver på barnets hud i 8-12 timer, før han endelig bader. Forældre kan anvende denne crememedicin, inden barnet går i seng, og derefter rense den ved at tage et brusebad, når det er morgen.

Hvis behandlingen er effektiv, bør der ikke være nye udslæt eller gruber efter 2 til 4 dage. Behandlingen skal gentages om 1 til 2 uger. Der kan gå 2-6 uger efter vellykket behandling, før kløen og udslættet helt kan forsvinde.

Læger kan bruge oral medicin i stedet for hudlotion til behandling af fnat hos ældre børn. Din læge kan anbefale en antihistamincreme eller steroider, såsom hydrocortison, for at hjælpe med kløe.

Læs også: 5 naturlige midler til at helbrede fnat

Hvordan forhindrer man børn i at få fnat?

Fnat kan inficere alle samfundslag. Tilstanden kan spredes hurtigt gennem børnepasning og derhjemme. Fnat kan spredes ved fysisk kontakt, og mere eksponering for en smittet person øger risikoen for infektion. Derfor er de, der bor i samme husstand, modtagelige for smitte.

Familiemedlemmer og nære kontakter til en person, der er i behandling for fnat, bør behandles på samme tid, selvom de ikke har nogen symptomer. Dette hjælper med at forhindre spredning af fnat.

Vask straks tøj, lagner og håndklæder i varmt vand, og tør dem på et varmt sted. Læg dukker og andre ting, der ikke kan vaskes, i en forseglet plastikpose i mindst 3 dage. Rengør alle rum i huset, og smid derefter støvsugerposen ud. Forældre kan også forhindre barnet i at blive anbragt i børnepasning eller i at gå i børnehave eller skole, indtil han eller hun afslutter behandlingen.

Reference:
Børns sundhed. Hentet 2020. Fnat.
Skinsight. Tilgået 2020. Fnat (Pædiatrisk).
Raising Children Network (Australien). Hentet 2020. Fnat.