Lavt kolesteroltal, er der nogen indflydelse på kroppen?

, Jakarta – Sygdomme relateret til kolesterol er normalt forårsaget af en høj mængde kolesterol. Hjertesygdomme er en af ​​hovedårsagerne til højt kolesteroltal. Årsagen er, at kolesterol eller fedtstoffer kan tilstoppe arterier, som så kan forstyrre blodgennemstrømningen. Som et resultat kan en person opleve hjertesygdom eller slag .

Selvom det er mindre almindeligt end højt kolesterol, kan kolesterol, der er for lavt, også føre til en række medicinske tilstande. Mens højt kolesteroltal er tæt forbundet med hjertesygdomme, kan lavt kolesterol være en faktor i andre medicinske tilstande, såsom kræft, depression og angst. Følgende virkninger kan opleves af kroppen, når mængden af ​​kolesterol i kroppen er for lav.

Læs også: Det er de forskellige typer kolesterol, du har brug for at kende

Effekten af ​​lavt kolesteroltal

Faktisk er lavt kolesteroltal bedre end højt kolesteroltal det meste af tiden. Men når tallene falder til meget lave, skal du være forsigtig. Lancering fra sundhedslinje, De nøjagtige virkninger af lavt kolesterol på helbredet bliver stadig undersøgt. Indtil videre ser tilstanden med lavt kolesterol dog ud til at have en negativ indvirkning på mental sundhed.

En undersøgelse fra Duke University fra 1999 viste, at mennesker med lavt kolesteroltal var mere tilbøjelige til at have symptomer på depression og angst. Årsagen er, at kolesterol i kroppen er involveret i at lave hormoner og D-vitamin, så når lave niveauer kan påvirke hjernens sundhed. Som vi ved, er D-vitamin vigtigt for cellevækst. Når mængden af ​​dette vitamin er utilstrækkelig, begynder hjernecellerne at falde, hvilket fører til angst eller depression.

Citeret fra sundhedslinje, En anden undersøgelse fra 2012 præsenteret på American College of Cardiology Scientific Sessions fandt en sammenhæng mellem lavt kolesteroltal og kræftrisiko. Denne undersøgelse mangler dog stadig at blive undersøgt nærmere. Derudover har gravide kvinder, der har lavt kolesterol, større risiko for at føde for tidligt fødte børn eller babyer med lav fødselsvægt. Så hvad er symptomerne på lavt kolesteroltal?

Symptomer på lavt kolesteroltal

For mennesker, der har høje LDL-kolesterolniveauer, oplever de ofte ikke symptomer før et hjerteanfald eller slagtilfælde slag forekomme. Når en kranspulsåre bliver blokeret, kan en person opleve brystsmerter på grund af nedsat blodgennemstrømning til hjertemusklen. Men lavt kolesterol forårsager ikke brystsmerter, hvilket er et tegn på en ophobning af fedtstoffer i arterierne.

Læs også: Vær forsigtig, det er 5 sygdomme, der kan opstå på grund af højt kolesteroltal

Fordi lavt kolesteroltal er tæt forbundet med depression og angst, kan en person med lavt kolesteroltal opleve symptomer på depression og angst, såsom:

  • Følelse af håbløshed;

  • Let nervøs;

  • Forvirring;

  • Agitation eller følelse af irritation og rastløshed på grund af en bestemt ting;

  • Svært at træffe beslutninger;

  • Lette ændringer i leveren, søvnbesvær eller ændringer i kosten.

Hvis du oplever nogen af ​​ovenstående symptomer, skal du søge læge for yderligere identifikation. Hvis du planlægger at få dig tjekket, kan du bestille tid hos lægen på forhånd via ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Behandling af lavt kolesteroltal

Mangel på kolesterol i kroppen betyder ikke, at det kan behandles ved at spise fødevarer med højt kolesteroltal. Lavt kolesteroltal er forbundet med depression og angst, så folk med det er nødt til at evaluere deres mentale sundhed og ændre deres kost og livsstil til en sundere.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at tjekke kolesterol?

Hvis kolesteroltal påvirker mental sundhed eller omvendt, vil lægen ordinere antidepressive lægemidler. Hvis det statinlægemiddel, du tager, får dit kolesteroltal til at falde for lavt, skal dosis muligvis justeres eller erstattes med en anden type lægemiddel.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Kan mit kolesterol være for lavt?.
Duke Health. Tilgået 2020. Kvinder med lavt kolesteroltal kan være i risiko for depression og angst.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Kolesterolniveau: Kan det være for lavt?.