Baby har Hydrocele, dette er hvad forældre bør gøre

, Jakarta - Selvom det generelt er smertefrit og farligt, kan hydrocele forårsage ubehag. En hydrocele er en ophobning af væske omkring testiklerne (testiklerne), hvilket forårsager hævelse. Denne tilstand kan forekomme hos mænd i alle aldre, inklusive spædbørn. Hos spædbørn er risikoen for hydrocele normalt øget, hvis de fødes for tidligt.

Selvom de fleste årsager til hydroceles er ukendte, dannes hydroceles hos babyer normalt før fødslen. Denne tilstand kan også være et tegn på et åbent mellemrum mellem maven og pungen. I livmoderen vil barnets testikler, som er i maven, falde ned i pungen, gennem mellemrummet mellem bughulen og pungen. Begge testikler er indkapslet i en pose fyldt med væske.

Læs også: Hydrocele kan være et symptom på alvorlig sygdom

Normalt vil mellemrummet mellem maven og pungen lukke sig, før barnet er født, eller kort efter fødslen. Så vil væsken i posen blive absorberet af kroppen af ​​sig selv. Der kan dog forblive væske efter spalten er lukket, dette kaldes en ikke-kommunikerende hydrocele. Denne væske vil normalt blive absorberet langsomt i det første år efter barnet er født.

Der er også mulighed for, at mellemrummet ikke lukker, og væske fortsætter med at dræne fra bughulen, eller der er tilbagestrømning ind i bughulen, når pungen er fyldt. Denne tilstand kaldes en kommunal hydrocele, og kan være ledsaget af en lyskebrok.

I mellemtiden kan hydrocele forekomme hos voksne som følge af infektion i pungen. Filariasis eller elefantiasis, en parasitisk infektion forårsaget af ormen Wuchereria bancrofti, er den mest almindelige årsag til hydrocele hos voksne på verdensplan.

Mandlig fertilitet vil ikke blive påvirket af tilstedeværelsen af ​​en hydrocele. Men problemet er, at nogle alvorlige sygdomme kan karakteriseres ved udseendet af en hydrocele. En af dem er et lyskebrok, som er en del af tarmen fanget i bugvæggen og kan forårsage fatale komplikationer. Derudover kan hydrocele også være et tidligt tegn på infektion eller tumor.

Læs også: Har du brug for at vide, disse 5 sygdomme angriber generelt testiklerne

Hvad skal forældre gøre?

Hos spædbørn forsvinder hydroceles normalt af sig selv, indtil de er to år gamle. Hvis hydrocele er der stadig efter den alder, eller hvis der er smerter, er det nødvendigt at operere for at fjerne det. Kirurgi vil blive anbefalet, hvis hydrocele stadig er til stede, efter at babyen er 12 til 18 måneder gammel.

I mellemtiden forsvinder hydrocele hos voksne også normalt af sig selv inden for seks måneder. Medicinsk handling vil kun blive taget, hvis hydrocele er smertefuldt eller generende. Derudover udføres hydrocele fjernelseskirurgi kun, hvis hydrocele er stor nok til at forårsage ubehag og lægge pres på andre dele af kroppen.

Nogle af de risici, der kan opleves af personer med hydrocele efter at have gennemgået hydrocelektomikirurgi er:

  • Infektion.
  • Hjerterytmeforstyrrelser.
  • Blødende.
  • Blodstørkning.
  • Allergisk reaktion.
  • Nerveskade på pungen.
  • Åndedrætsbesvær.

Efter at have gennemgået en hydrocelektomi, vil lægen normalt råde patienten til at bruge rulleunderstøttelse og komprimering af pungen med isterninger for at reducere hævelse.

Læs også: Stor testikel ved siden af, Indikationer påvirket Varicocele?

Det er en lille forklaring om hydrocele hos babyer. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!