Pas på, få ikke kønsvorter på grund af sex

, Jakarta – Kønsvorter er kendetegnet ved klumper, der vokser i kønsområdet, anus, samt mund og svælg. Kønsvorter kan være forårsaget af en seksuelt overført virus, nemlig mennesker papilloma virus eller HPV, som består af mange typer. Omkring 360.000 mennesker i Amerika får kønsvorter hvert år, og 80 PROCENT af disse tilfælde er hos mennesker mellem 17-33 år.

Selvom det ikke er livstruende, kan denne virus forårsage komplikationer, herunder visse typer kræft. Det ubehagelige, hvis du har kønsvorter, er, at det føles kløende og pinligt, så du skal beskytte dig mod at overføre virussen.

Behandling af kønsvorter bestemmes ud fra diagnosen fra lægen. Kønsvorter forsvinder normalt uden behandling, men de kan sprede sig. De fleste mennesker beslutter at tage vorter på grund af udseendet af irritation eller rishi ser vorter til stede. Men hvis du ikke har nogen symptomer og ikke er bekymret for vorten, kan du vente på, at vorten heler af sig selv.

Hvis du er utilpas med tilstedeværelsen af ​​vorter og beslutter dig for at behandle kønsvorter, så tal med din læge om den bedste behandling for dig. Der er flere lægemidler, der kan påføres vorten, eller lægen kan fjerne vorten ved laser, kirurgi eller ved at fryse vorten.

Selvom du bemærker, at vorterne forsvinder uden behandling, kan HPV-virus stadig leve i kroppens celler, så det er stadig muligt for patienten at sprede kønsvorter til sin partner, selvom patienten ikke har tegn på vorter længere.

Den bedste måde at undgå at få kønsvorter eller andre seksuelt overførte infektioner er at have sikker sex. Sikker sex inkluderer:

  1. Brug af kondomer. Kondomer kan hjælpe med at reducere risikoen for at sprede kønsvorter, men de beskytter ikke hele kønsområdet mod direkte hud-mod-hud-kontakt.
  2. Før du har sex med nogen, skal du tale med dig selv om seksuelt overførte sygdomme. Find ud af, om han er i fare eller ej. Husk, at en person kan blive smittet uden at vide det.
  3. Hvis du har symptomer på en seksuelt overført infektion (STI), bør du udsætte at have sex.
  4. Du bør ikke have sex med nogen, der har symptomer, eller som kan have været udsat for en STI.
  5. Vær tro mod din partner ved kun at have sex med 1 person. Hvis du har flere sexpartnere, er der en øget risiko for infektion.

Hvis du er 26 år eller yngre, kan du få HPV-vaccinen skudt. Carvarix- og Gardasil-vacciner beskytter mod to typer HPV, der forårsager livmoderhalskræft. Derudover beskytter Gardasil også mod to typer HPV, der forårsager kønsvorter.

Hvis du stadig har forvirring og spørgsmål om kønsvorter eller kønssygdomme, så tøv aldrig med at diskutere det med en ekspert læge her . Du behøver ikke at gå ud af huset eller se en læge direkte, hvis du føler dig flov, via appen du kan blot diskutere via Snak eller Stemmeopkald/videoopkald . Du kan stille spørgsmål når som helst og hvor som helst kun i applikationen. Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også :

Kønsvorter, find ud af årsagen

Det viser sig, at ældre har større chance for at få en seksuelt overført sygdom!

4 vilkår, du skal kende, hvis du ønsker at donere sæd