Kend farerne ved at sove mindre end 7 timer om dagen

, Jakarta – Kroppen har brug for tilstrækkelig søvn, især efter en dag med aktiviteter. Normalt har voksne brug for omkring 7 timers søvn på en dag. Så hvad sker der, hvis du ofte mangler søvn eller sover mindre end 7 timer om dagen? Det viser sig, at virkningen ikke er sjov.

Mangel på søvn er blevet forbundet med en øget risiko for sygdomme, lige fra fedme, type 2-diabetes, til nedsat kognitiv funktion og hjertesygdomme. For at være klar, se diskussionen om farerne ved at sove mindre end 7 timer om dagen i den følgende artikel!

Læs også: Tag det ikke let, søvnforstyrrelser er farlige for helbredet

Sundhedsproblemer på grund af mangel på søvn

Søvn er en måde, der kan gøres for at hjælpe med at genoprette kroppens energi for at kunne vende tilbage til aktiviteter. Voksne rådes til at sove mindst 7-9 timer på en dag. Desværre ikke få mennesker, der har sovetid på under 7 timer, og det skal slet ikke undervurderes. Der er en fare, der lurer på grund af hyppig søvn mindre end 7 timer.

En af de påvirkninger, der kan opstå, er risikoen for at blive overvægtig eller fede. Når man bliver sent oppe eller ikke får nok søvn, reducerer kroppen automatisk frigivelsen af ​​hormonet leptin. Dette hormon er ansvarlig for at undertrykke appetitten og tilskynde til energiforbrug. På den anden side, når du ikke får nok søvn, frigiver din krop hormonet ghrelin, som øger din appetit.

Risikoen for type 2-diabetes er også øget hos personer, der sover mindre end 7 timer om dagen. Årsagen er, at der under søvn er en regulering af glukose og stofskifte. Når kroppen mangler hvile, vil denne reguleringsproces automatisk blive forstyrret. Ikke nok med det, mangel på søvn forårsager også en stigning i cortisol, som kan gøre celler mere modstandsdygtige over for insulin.

En anden sundhedspåvirkning, der kan opstå ved mangel på søvn, er en forstyrrelse i immunsystemet. Folk, der er vant til at sove mindre end 7 timer, har en tendens til at have problemer med immunsystemet. Faktisk siges det at gøre en person mere modtagelig for sygdom, men sværere at komme sig.

Læs også: Sunde vaner til at forebygge søvnforstyrrelser

De fleste kan opleve søvnproblemer eller mangel på søvn på grund af stress, fx på grund af arbejdsproblemer. Men vidste du, at mangel på søvn faktisk kan gøre det værre? Mennesker, der mangler søvn, har en tendens til at være mere tilbøjelige til psykiske problemer, såsom at være let stressede. Derudover medfører mangel på søvn også, at en person mangler fokus, bliver let træt og bliver let vred. Dette menes at øge risikoen for psykiske problemer på grund af mangel på søvn.

Derfor er det meget vigtigt at sørge for, at kroppen får nok søvn hver dag, mindst 7 timer om dagen. Det er meget vigtigt at indprente sig selv, at søvn er vigtig og tiltrængt af kroppen. Forsøg desuden altid konsekvent at gå i seng og vågne på samme tid hver dag. På den måde kan risikoen for søvnforstyrrelser undgås.

behold det gadgets inden du går i seng og gør sengen så behagelig som muligt. Hvis du vågner om natten, skal du undgå at se på uret og falde i søvn igen. Fordi at se på uret kan få hjernen til automatisk at beregne, hvor længe kroppen har hvilet, og andre tanker begynder at dukke op, såsom hvilke aktiviteter, man skal lave næste dag. Hvis det er tilfældet, vil søvntiden blive afskåret, og det kan endda gøre det svært at falde i søvn igen.

Læs også: Mangel på søvn kan påvirke mental sundhed

Hvis søvnproblemer fortsætter, og du føler, at du har brug for eksperthjælp, så prøv at tale med en læge på appen lige. Fortæl dine søvnproblemer eller andre helbredsproblemer igennem Videoer / Taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Her er hvad der sker, når du ikke får nok søvn (og hvor meget du virkelig har brug for en nat).
NHS UK. Tilgået 2020. Hvorfor mangel på søvn er dårligt for dit helbred.
Healthline. Tilgået 2020. Her er hvad det kan gøre for dig at få mindre end 7 timers søvn om natten.