Alle kan få myasthenia gravis, undgå risikofaktorerne

Jakarta - Af de mange sygdomme, der angriber nerver og muskler, er myasthenia gravis en sygdom, der skal overvåges. Myasthenia gravis er en sygdom, der opstår, når kommunikationen mellem nerver og muskler afbrydes. Denne autoimmune sygdom kan påvirke enhver, men der er flere faktorer, der kan øge risikoen.

I de fleste tilfælde er dette kroniske sundhedsproblem karakteriseret ved svækkelse af nogle muskler. Denne svækkede muskel, især musklerne omkring ansigtet, styrer øjenbevægelser, ansigtsudtryk, tygning, tale og synke. Under eller efter fysisk aktivitet vil muskelsvagheden som følge af denne sygdom normalt blive værre. Dette vil dog forbedres, når de berørte muskler hviler.

Læs også: Lær myasthenia gravis at kende, der angriber kroppens muskler

Risikofaktorer og symptomer på Myasthenia Gravis

Indtil nu vides det stadig ikke præcist, hvad der forårsager myasthenia gravis. Imidlertid menes denne sygdom at være relateret til autoimmune lidelser og thymuskirtlen. Lidelser, der opstår i nervesignaler til muskler, menes at være forårsaget af en autoimmun tilstand.

Autoimmun i sig selv er en tilstand, når en persons immunsystem oplever abnormiteter. Som et resultat vil dette immunsystem angribe sunde væv og nerver i kroppen. Nå, denne autoimmune tilstand menes at påvirke to ting, nemlig leveringen af ​​nervesignaler og thymuskirtlen.

Læs også: Hvorfor er sjældne sygdomme svære at diagnosticere?

Udover autoimmun kan myasthenia gravis også udløses af flere faktorer. For eksempel:

  • Har en far eller mor med myasthenia gravis.
  • Har en infektionssygdom.
  • Har en thymuskirtel, der ikke krymper, som hos normale voksne.
  • Ved behandling af hjerte og forhøjet blodtryk.

Det er vigtigt at undgå risikofaktorerne for denne sygdom. Derudover er der flere trin, du kan tage for at forhindre myasthenia gravis, såsom at undgå infektioner, håndtere stress og vedtage en sund livsstil, herunder seksuelle forhold.

I mange tilfælde opstår symptomerne på denne sygdom ofte om natten, når kroppen er træt efter at have gennemgået forskellige aktiviteter. Det vigtigste symptom på myasthenia gravis er svækkelsen af ​​kroppens muskler. Denne tilstand vil blive værre, hvis de svage muskler ofte bruges. Disse muskler vil faktisk forbedres efter hvile, men denne sygdom vil blive værre og nå sit højdepunkt i flere år efter de første symptomer viser sig.

Læs også: 4 sjældne og farlige autoimmune sygdomme

Normalt er øjenmusklerne, ansigtsmusklerne og de muskler, der styrer synkning, de muskler, der oftest påvirkes af denne sygdom. Ud over muskelsvaghed er der forskellige symptomer, der ofte optræder som tegn på myasthenia gravis, herunder:

  • Synet bliver sløret eller dobbelt.
  • Det ene eller begge patienters øjenlåg vil falde og være vanskelige at åbne.
  • Synke- og tyggebesvær, denne tilstand kan få den syge til at kvæles let.
  • Svækkelse af musklerne i hænder, fødder og nakke. Disse symptomer kan udløse mobilitetsproblemer, såsom at halte eller besvær med at løfte ting.
  • Åndedrætsbesvær, især når du bevæger dig eller ligger ned.
  • Ændringer i lydkvaliteten, såsom at være blød og nasal.
  • Begrænsede ansigtsudtryk, for eksempel svært ved at smile.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NIH. Hentet 2020. Myasthenia Gravis.
Johns Hopkins University. Hentet 2020. Myasthenia Gravis.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Myasthenia Gravis.
WebMD. Hentet 2020. Hvordan diagnosticeres og behandles Myasthenia Gravis?