Ud over at være rig på fibre, er det de 4 ingredienser i gulerødder

Jakarta – Har du nogensinde hørt forældre sige, at kaniner har gode og klare øjne, fordi de bliver fodret med gulerødder? Gulerødder er rige på vitamin A, som er godt for øjensundheden. Grøntsager, der er identiske med denne suppe, er også rige på fibre, typen er pektin. Pektin er en opløselig fiber, der hjælper med at sænke blodsukkerniveauet ved at bremse fordøjelsen af ​​sukker og stivelse.

Ikke nok med det, så er denne opløselige fiber en venlig føde for bakterier i tarmene, så tarmsundheden bevares og kroppen beskyttes mod sygdom. Visse typer opløselige fibre udover pektin forstyrrer absorptionen af ​​kolesterol fra fordøjelseskanalen og hjælper med at sænke kolesterol i blodet.

I mellemtiden er den uopløselige fiber i gulerødder cellulose, hemicellulose og lignin. Denne uopløselige fiber kan reducere risikoen for forstoppelse og forbedre afføringen. Udover fibre, hvilke andre gulerødder er gode for kroppen?

Læs også: 7 fordele ved gulerødder for sundheden

  • Kulhydrat

Gulerødder er hovedsageligt sammensat af vand og kulhydrater. Denne grøntsag har et lavt glykæmisk indeks. Det glykæmiske indeks er et mål for, hvor hurtigt en fødevare hæver blodsukkeret efter indtagelse. Gulerods glykæmiske indeks varierer fra 16-60, lavest for rå gulerødder og lidt højere for kogte gulerødder. Indtagelse af lavglykæmiske fødevarer har mange sundhedsmæssige fordele og er meget godt for mennesker med diabetes.

  • Vitaminer og mineraler

Det næste indhold af gulerødder er vitaminer og mineraler, især biotin, kalium og vitamin A fra betacaroten, vitamin K1 og B6. A-vitamin hjælper med at fremme et godt syn, biotin er vigtigt i fedt- og proteinstofskiftet, K1 er vigtigt for blodpropper og knoglesundhed, og B6 er involveret i omdannelsen af ​​mad til energi.

Læs også: Lær 4 fordele ved K-vitamin for kroppen at kende

  • Antioxidant

Du har måske spurgt, afhænger næringsindholdet i gulerødder af farven? Faktisk har gulerødder i nogle lande ikke kun én farve, men flere farver, såsom lilla. Nå, denne farve har noget at gøre med antioxidantindholdet i gulerødder. Antioxidanten beta-caroten giver gulerødder deres klare orange farve. Mens den lilla farve indeholder anthocyaniner, og lycopen til røde gulerødder.

  • Planteforbindelse

Gulerødder indeholder mange planteforbindelser, herunder carotenoider, som er de stærkeste antioxidanter, der har været forbundet med at forbedre immunforsvaret og reducere risikoen for mange sygdomme, herunder hjertesygdomme, forskellige degenerative sygdomme og visse typer kræft. Ud over betacaroten indeholder gulerødder alfa-caroten, lutein, lycopen, anthocyaniner og polyacetylener.

Læs også: 5 typer af sygdomme forbundet med hjertet

Det var noget af indholdet af gulerødder, som du skal kende udover fibre. Så det er klart, at fordelene ved gulerødder er så mange for at understøtte kroppens sundhed, fordi det understøttes af forbindelserne i det.

Noget af næringsindholdet i gulerødder er også en ingrediens til fremstilling af kosttilskud, såsom vitamin A. Hvis du virkelig ikke kan lide gulerødder, kan du tage disse kosttilskud. Det er ikke svært at få det, du kan købe det gennem applikationen . Selvfølgelig, Hent første ansøgning på din telefon, før du kan bruge den, hva!