Kend de typer af godartede tumorer, der kan opstå i kroppen

Jakarta - Tumor refererer til den overdrevne vækst af celler i kroppen, normalt præget af udseendet af en klump. Tumorer selv er opdelt i to, nemlig godartede og ondartede tumorer. Godartede tumorer fører ikke og udvikler sig til kræft, så væksten spredes ikke til andre væv i kroppen.

I modsætning til ondartede svulster, der kan udvikle sig til kræft. Maligne tumorer er også meget tilbøjelige til at sprede sig og invadere andre kropsvæv, hvilket forårsager alvorlig skade på det inficerede væv. Nå, her er nogle typer godartede tumorer, der ofte findes i kroppen:

  • Adenomer

Adenomer er godartede tumorer, der vises på det ydre lag, der tjener som en indpakning for indre organer og kirtler. Eksempler på godartede adenomer er polypper, der vokser i tyktarmen eller klumper, der opstår i leveren.

Læs også: Sådan opdages ondartede tumorer og godartede tumorer

  • Lipoma

En af de mest almindelige typer af godartede tumorer. Lipomer kan opstå på grund af overskydende fedtceller og vises ofte på hænder, nakke og ryg. Klumpen, der opstår på grund af et lipom, vil kunne mærkes meget, hvis du rører ved det, fordi det vises lige under overfladen af ​​huden, og vil føles blødt, når du rører ved det. Hvis der trykkes på, vil klumpen ikke være smertefuld, men dens position vil skifte lidt.

  • myom

Myom er en type godartet tumor, der vokser fra væggene i blodkar og muskelceller. Myomer kan også vokse fra den glatte muskel, som det er almindeligt i livmoderen eller maven.

  • Fibrom

Disse godartede tumorer opstår fra bindevæv i kroppen eller fibroid væv. På grund af placeringen af ​​bindevævet i alle dele af kroppen, kan fibromer forekomme i forskellige organer i kroppen. Alligevel er livmoderen det mest almindelige sted for fibromvækst.

Læs også: Kend forskellen mellem tumor og kræft

  • Meningiomer

Meningiomer er godartede tumorer, der opstår i slimhinden, der beskytter hjernen og rygsøjlen. Nogle tilfælde af tumorer viser, meningeom kan udvikle sig til ondartede tumorer. Alligevel er denne tilstand ret sjælden.

  • Hæmangiom

Hvis det opstår, vil hæmangiomet fremstå som et blåligt-rødt område og rage lidt ud på huden. Normalt omtales denne tilstand ofte som modermærker, der opstår på kroppen, halsen eller hovedet.

  • Papilloma

Denne tumor opstår fra epitelvæv og kan forekomme som godartede eller ondartede tumorer i forskellige dele af kroppen, herunder livmoderhalsen, huden, brystet og øjnene. Normalt opstår papillomer på grund af infektion med HPV-virus.

Læs også: Madtabuer for mennesker med ondartede tumorer

  • Osteochondrom

Disse godartede tumorer forekommer oftest i knogler. Desuden kan dets udseende generelt ses tydeligt som en klump i et område nær et led, såsom skulderen eller knæet.

  • Neurom

Så er der også neuromer eller godartede tumorer, der vises på nerverne. Neuroma er opdelt i to, nemlig schwannom og neurofibrom. Denne ene tumor vil dukke op i ethvert område af kroppen, der gennemløbes af nerver.

Ikke alle typer tumorer har symptomer. Men når de opstår, kan symptomerne variere meget afhængigt af, hvor tumoren er vokset. Hyppige kulderystelser, feber, manglende appetit, vægttab, hyppig nattesved, smerter i visse kropsdele og træthed er almindelige træk ved tumorer. Spørg straks lægen gennem ansøgningen , så du kan få behandling med det samme, og alvorlige komplikationer kan forebygges.



Reference:
Meget godt helbred. Tilgået i 2020. Forskelle mellem en ondartet og godartet tumor.
WebMD. Tilgået 2020. Godartede tumorer.