Antibiotika ved injektion er mere effektive end orale, virkelig?

, Jakarta - Når du er syg og konsulterer en læge, har du nogensinde fået ordineret antibiotika? Faktisk, hvilken slags lægemiddel er et antibiotikum, og hvordan virker det til at bekæmpe sygdom, hva? Flere detaljer, lad os finde ud af mere om antibiotika i denne diskussion.

Antibiotika er en type lægemiddel, der bruges til at behandle og forebygge bakterielle infektioner. Dette lægemiddel virker ved at dræbe og stoppe bakterier i at formere sig i kroppen. Fordi de er beregnet til at udrydde bakterier, kan antibiotika ikke bruges til sygdomme forårsaget af virus- og svampeinfektioner.

Hvorfor er antibiotika nødvendigt?

Faktisk kan bakterielle infektioner, der er klassificeret som milde, komme sig af sig selv, så antibiotika er ikke nødvendigt. Men når den bakterielle infektion ikke forbedres, vil lægen normalt ordinere antibiotika. Ud over sværhedsgraden af ​​den bakterielle infektion, gives antibiotika også normalt, når:

  • Infektionen er en smitsom infektion.

  • Føles irriterende og menes at tage lang tid at hele af sig selv.

  • Der er stor risiko for at forårsage komplikationer.

Det er vigtigt at vide, at brugen af ​​antibiotika skal ske med en læges råd. Lægen vil tilpasse dosis efter patientens tilstand, informere dig om ting, der skal overvejes før og ved brug af lægemidlet, samt de bivirkninger, der kan opstå ved brug af antibiotika.

Læs også: Kend bakteriologiske tests til sygdomsdiagnose

Typer af antibiotika

Ud fra hvordan de bruges, opdeles antibiotika i 2 typer, oral og injektion (injicerbar). I mellemtiden, baseret på den type tilstand, du har, er antibiotika opdelt i flere typer, nemlig:

1. Penicillin

Penicillin bruges til mange tilstande på grund af bakteriel infektion, hvoraf nogle er Streptococcus-infektioner, meningitis, gonoré, pharyngitis og også til forebyggelse af endocarditis. Penicillin er tilgængelig i forskellige former, såsom kapsler, tør sirup og injektioner. Typerne af penicillin-antibiotika er Amoxicillin, Ampicillin, Oxacillin og Penicillin G.

2. Cephalosporiner

Cephalosporiner er tilgængelige i form af injektioner, tabletter og tør sirup. Adskillige tilstande behandles med cephalosporiner, herunder knogleinfektioner, mellemørebetændelse, hudinfektioner og urinvejsinfektioner. Typerne af cephalosporin-antibiotika er Cefadroxil, Cefuroxim, Cefotaxime, Cefotiam, Cefepime og Ceftaroline.

Læs også: Lille, men farlig, disse er 5 sygdomme forårsaget af bakterier

3. Aminoglykosider

Aminoglykosider er lægemidler, der almindeligvis bruges til at behandle mange bakterielle infektioner, såsom otitis externa, hudinfektioner og peritonitis. Aminoglykosider er tilgængelige i mange former, herunder salver, øjendråber og injektioner. Typerne af aminoglykosid-antibiotika er Paromomycin, Tobramycin, Gentamicin, Amikacin, Kanamycin og Neomycin.

4. Tetracyclin

Tetracykliner er tilgængelige i forskellige lægemiddelformer, nemlig salver, øjensalver, kapsler og injektioner. Denne type antibiotika bruges til at behandle forskellige tilstande, der opstår på grund af bakterielle infektioner, såsom syfilis, miltbrand, tyfus, brucellose og acne. Visse tetracykliner kan ikke anvendes til børn under 12 år. Typerne er Doxycyclin, Minocyclin, Tetracyclin, Oxytetracyclin og Tigecyclin.

5. Makrolider

Nogle tilstande, der behandles med makrolidantibiotika, er bronkitis, cervicitis, borreliose, pemphigus og bihulebetændelse. Makrolider selv er tilgængelige i mange former, nemlig tabletter, kapsler, tør sirup og injektioner. Typerne er Erythromycin, Azithromycin og Clarithromycin.

6. Quinoloner

Quinoloner kommer i forskellige former og med forskellige indikationer. Formerne for dette lægemiddel omfatter tabletter, injektioner og kapsler. Quinoloner bruges til at behandle mange tilstande forårsaget af bakterielle infektioner. Nogle af disse er knogleinfektioner, blærebetændelse, cervicitis og hudinfektioner. Typerne er Ciprofloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin og Norfloxacin.

Læs også: Lad os ikke parno, forhindre kontaminering af E. Coli-bakterier med disse 7 måder

Oral og injektion, hvilket er effektivt?

Selvom der er mange typer, har antibiotika det samme mål, nemlig at bekæmpe bakterielle infektioner, undertrykke og stoppe væksten af ​​skadelige bakterier i kroppen. Så hvorfor er der oral og injektion? Er der forskel på effektiviteten? Svaret er ja.

Injicerbare antibiotika er mere effektive end orale antibiotika. Effektiv i dette tilfælde er virkningen af ​​injicerbare antibiotika hurtigere end orale antibiotika. Dette skyldes, at orale antibiotika, når de sluges, kommer ind i mave-tarmkanalen og derefter ind i maven og tyndtarmen. Så efter at være blevet absorberet i tyndtarmen, så kommer antibiotika ind i blodkarrene og når organerne.

Denne proces tager selvfølgelig ret lang tid. Mens injicerbare antibiotika kan komme til organerne på kortere tid, fordi der er en proces, som han ikke behøver at køre. Injicerbare antibiotika vil blive sprøjtet ind i en vene og derefter i organet uden behov for fordøjelseskanalen. Injicerbare antibiotika gives normalt i tilfælde af alvorlig infektion. I mellemtiden, hvis infektionen er mild, er orale antibiotika tilstrækkelige.

Det er en lille forklaring om antibiotika. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!