Aloe Vera er effektiv til at helbrede forbrændinger, virkelig?

Jakarta - At dømme ud fra sværhedsgraden er forbrændinger opdelt i tre niveauer, nemlig mild, moderat og svær. Behandling af forbrændinger afhænger af deres sværhedsgrad. Forbrændinger med moderate og svære grader bør søges omgående lægehjælp. Mindre forbrændinger kræver dog lægebehandling, hvis området af den forbrændte hud er relativt stort.

Generelt skader mindre forbrændinger kun den ydre hud eller epidermis lag. Derfor, hvis det brændte område ikke er stort, kan du behandle det med naturlige midler derhjemme. En af dem er aloe vera. Ja, brugen af ​​aloe vera som et naturligt middel mod sår er ikke længere i tvivl.

Aloe Vera som forbrændingsmedicin

Denne urt hjælper med at øge dannelsen af ​​keratinocytter, mens den øger stimuleringen af ​​migration af hudceller. Keratinocytter er celler, der udgør epidermis, som fungerer for at forhindre ind- og udgang af fremmede kemiske forbindelser. Ikke kun det, aloe vera indeholder også glucomannan-forbindelser.

Læs også: Dette er den rigtige behandling, når du oplever forbrændinger

Glucomannan-forbindelser hjælper med at fremme celleregenerering og dannelsen af ​​kollagen, som er en type protein, der kan hjælpe med at fremskynde sårheling. Undersøgelser publiceret i tidsskrifter Sår nævner, har aloe vera antivirale, anti-inflammatoriske og antiseptiske virkninger, som menes at kunne hele sår.

Hvis du vil bruge aloe vera som et naturligt middel til at behandle forbrændinger, bør du straks påføre gelen fra aloe vera-kødet på det område af huden, der har forbrændinger.

Men hvis du bruger hudplejeprodukter, skal du sørge for, at produktet har et højt indhold af aloe vera. Du bør også undgå at bruge produkter, der indeholder tilsætningsstoffer, såsom parfume eller farvestoffer, fordi de kan gøre huden tilbøjelig til irritation og svien.

Læs også: Har du nogensinde haft forbrændinger brug for en stivkrampevaccine, virkelig?

Andre naturlige ingredienser som forbrændingsmedicin

Det viser sig, at der udover aloe vera er andre naturlige midler til behandling af forbrændinger, som du nemt kan finde derhjemme, herunder:

  • Honning, ikke meget forskellig fra aloe vera, honning har svampedræbende, antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber, så det bruges ofte som medicin til at behandle forbrændinger.
  • Koldt vand strømmer være førstehjælp til forbrændinger. Vask straks det skadede hudområde med rindende vand i cirka 15 til 20 minutter, indtil den stikkende fornemmelse aftager. Undgå at vaske sårområdet direkte med isvand. Påfør i stedet kompressen i 5 til 15 minutter. Påfør dog ikke is for ofte, da dette kan gøre irritationen værre.

Forbrændingsbehandling, der skal undgås

Hvis du vil bruge salveprodukter til at behandle forbrændinger, bør du først spørge din læge, om den medicin, du skal bruge, virkelig kan lindre forbrændinger. Brug appen at stille spørgsmål til lægen eller købe medicin uden at skulle på apoteket.

Læs også: Førstehjælp til forbrændinger hos børn, hvad du behøver at vide

Undgå dog at behandle forbrændinger ved at påføre tandpasta, da det kan udløse infektion. Undgå også at bruge olie, herunder kokosolie, olivenolie og endda madolie. Årsagen er, at olien holder på varmen og faktisk får huden til at brænde endnu mere. Hvis der er bobler, må du ikke sprænge dem, da dette kan forårsage, at såret bliver inficeret.

Selvom det kan behandles med hjemmemedicin og behandlinger, men hvis forbrændingen du oplever ikke forbedres inden for en uge, er der store vabler, udflåd fra såret, indtil der opstår tegn på infektion, skal du straks tjekke din tilstand til det nærmeste hospital for lægehjælp behandling..



Reference:
Teplicki, Eric, et al. 2018. Tilgået 2020. Effekterne af Aloe Vera på sårheling i celleproliferation, migration og levedygtighed. Sår 30(9): 263-268.
Healthline. Tilgået 2020. Hjemmemidler mod forbrændinger.