4 måder at styrke tænderne på

, Jakarta – En af de dele af kroppen, du skal passe på, er dine tænder. En undersøgelse siger, at dårlig tandsundhed faktisk kan forårsage forskellige sygdomme, der kan bringe dit helbred i fare. Du bør være flittig med at rense dine tænder, så du undgår forskellige sygdomme som for eksempel tandkødssygdomme, ja endda betændelse i hjertet.

Gør følgende for at styrke dine tænder, så du undgår forskellige former for farlige sygdomme:

1. Opfylder dental ernæringsbehov

Ikke kun ved at børste dine tænder, faktisk at spise nogle fødevarer, der indeholder næringsstoffer til dine tænder, er meget gode til at styrke og vedligeholde din tandsundhed. Hovedindholdet i tænderne er calcium. Der er ikke noget galt med at spise mad med højt indhold af calcium for at holde dine tænder stærke. Calcium findes i mange fødevarer, såsom mælk, ost, mandler, spinat og broccoli. Du skal også spise mad, der indeholder magnesium for at opfylde dine tænders ernæringsmæssige behov. Magnesium er et mineral, der kan hjælpe med at optage calcium i dine tænder. Du kan indtage hvede, brune ris og andre kornsorter for at opfylde dine tænders magnesiumbehov.

2. Begræns forbruget af søde fødevarer

Begræns forbruget af søde eller klæbrige fødevarer. Sød og klæbrig mad vil normalt få madrester til at sætte sig fast og blive omdannet til syre af bakterierne i munden. Dette vil skabe plak på dine tænder. Hvad værre er, plak kan beskadige dine tænders struktur og forårsage huller.

3. Forbrug af tilstrækkeligt vand

Spyt er en af ​​de naturlige måder, som kan hjælpe dig med at rense madrester fra dine tænder. Det er bedst at undgå tør mund. For at øge mængden af ​​spyt i munden, bør du indtage nok vand. Ikke kun vand, juice eller te, der ikke indeholder sukker, er også godt til at øge produktionen af ​​spyt i munden. Du bør undgå sodavand og alkohol, fordi de kan beskadige tænderne.

4. Rens dine tænder og mund regelmæssigt

For at gøre dine tænder stærke skal du selvfølgelig være flittig med at rense dine tænder og området omkring munden. Du kan starte med at børste tænder. Glem ikke at vælge den rigtige tandbørste til dine tænders tilstand. Glem ikke at børste dine tænder mindst to gange om dagen for at forhindre huller i tænderne og huller i tænderne. Med god omhu undgår du selvfølgelig tandsygdomme som karies i tænderne og hævelse af tandkødet. Vær opmærksom på, hvordan du børster dine tænder korrekt. Tryk ikke for hårdt på børsten, og børst derefter indersiden og ydersiden af ​​de tænder, der bruges til at tygge. Sørg for, at alle dele er børstet rene. Børst dine tænder i mindst to minutter for at undgå tandsten. Herefter kan du skylle munden med vand eller mundskyl.

5. Tjek din tandsundhed til lægen hver 6. måned

Der er intet galt i at besøge tandlægen hver 6. måned for at forebygge tand- og mundsygdomme. Udfør tand- og plakrensning, dette vil hjælpe dig med at forlænge tand- og mundsundheden på lang sigt.

Ikke kun tandsundhed, du bør heller ikke glemme at opretholde mundsundheden ved at rense din tunge regelmæssigt. Hvis du har klager over tandsundhedsproblemer, kan du bruge applikationen . Kom nu Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!

Læs også:

  • 4 tips til at bevare tandsundheden, mens du faster
  • 4 tips til pleje af seler
  • Ideel alder for børn at gå til tandlægen