10 typer vacciner, som voksne har brug for

"Ikke kun børn, voksne skal også vaccineres for at øge deres immunitet mod farlige sygdomme. Adskillige typer vaccinationer, som voksne har brug for, omfatter influenza, HPV, Tdap, Hepatitis og COVID-19."

, Jakarta – Alle er forpligtet til at vaccinere for at undgå smitte med farlige sygdomme. Vaccination har vist sig at øge kroppens immunitet mod sygdomsfremkaldende vira.

Indtil videre har administrationen af ​​vacciner og immuniseringer ofte fokuseret på spædbørn og småbørn. Faktisk skal du selv som voksen stadig få vacciner for at forhindre visse sygdomme. Så hvilken type vaccine har voksne brug for? Tjek forklaringen nedenfor.

Læs også: Immunsystemet svækkes med alderen, hvordan kan du det?

Vacciner påkrævet af voksne

Lancering fra Centre for Disease Control and Prevention, Følgende typer vacciner er nødvendige for voksne:

1. Influenza

Risikoen for at få influenza kan reduceres med omkring det halve, efter at en person har fået influenzavaccinen. Hvis du stadig kan få influenza efter at have fået vaccinen, er du mindre tilbøjelig til at udvikle alvorlige symptomer, og influenzaen vil blive helbredt på ingen tid.

Alle voksne har brug for at få influenzavaccine, især gravide kvinder, mennesker med langvarige helbredsproblemer og personer over 65 år. Det er vigtigt at få en indsprøjtning hvert år, fordi influenzavirussen hele tiden udvikler sig.

2. Tdap

Tdap-vaccinen bruges til at forhindre infektion med stivkrampe, difteri og pertussis (kighoste), som kan forårsage alvorlig sygdom og endda død. Siden denne vaccine blev introduceret, er tilfælde af stivkrampe og difteri faldet med 99 %, og kighoste er faldet med 80 %.

Ikke kun børn, voksne skal også få booster Tdap hvert 10. år. Denne vaccine er endda obligatorisk for mennesker, der har problemer med deres immunsystem.

3. Hepatitis A og B

Denne vaccine skal også tages som voksen for at forhindre infektion med hepatitis A- og B-vira, der forårsager leversygdom. Hepatitis A-vaccine gives generelt i to doser med 6 måneders mellemrum. I mellemtiden kræver hepatitis B-vaccinen tre injektioner. Intervallet mellem den første og anden Hepatitis B-dosis er en måned. Derefter gives den tredje dosis mindst to måneder efter modtagelse af den anden dosis.

4. HPV

Infektion humant papillomavirus (HPV) er i risiko for at forårsage livmoderhals-, vulva- og skedekræft hos kvinder og peniskræft hos mænd. Denne virus kan også forårsage analkræft, halskræft, mundkræft og kønsvorter. HPV-vaccinen anbefales til drenge og piger i alderen 11 eller 12 år.

Kvinder under 26 år og mænd, der endnu ikke er fyldt 21, kan dog stadig få det. HPV-vaccinen fås i tre doser. Læger vil normalt give en anden dosis 1-2 måneder efter den første injektion. Den tredje dosis fortsættes efter 6 måneder.

5. Pneumokokker

Pneumokok bakteriel infektion kan forårsage lungebetændelse, meningitis, blodinfektioner og død. Der er to vacciner til at forhindre det, nemlig PCV og PPSV. PCV-vaccinen anbefales til børn under 2 år, mens PPSV anbefales til personer i alderen 65 år og derover med 1 dosis hele livet.

6. Mæslinger og røde hunde (MR)

MR-vaccinen er en erstatning for MFR-vaccinen, som i øjeblikket ikke er tilgængelig i offentlige sundhedsfaciliteter. Nu er MR-vaccineprogrammet en prioritet for den indonesiske regering som et forsøg på at kontrollere de smitsomme sygdomme mæslinger og røde hunde. Selvom MFR-immuniseringen er blevet givet i barndommen, er MR-vaccinen nødvendig for at sikre fuld immunitet mod mæslinger og røde hunde.

Læs også: Kend fordelene ved boostervacciner for kroppen

MR-vaccinen er obligatorisk for alle børn i alderen 9 måneder til under 15 år. Gravide kvinder er også forpligtet til at få MR-vaccinen før de bliver gravide for at forhindre abort og defekter hos barnet.

7. BCG

Tuberkulose er en infektionssygdom forårsaget af Mycobacterium tuberculosis. BCG-vaccinen kan give immunitet mod de dødelige bakterier. Det er derfor, BCG-vaccinen anbefales til spædbørn, børn og voksne i alderen 16-35 år, især dem med høj risiko for at blive udsat for tuberkulose. Voksne, der aldrig har fået denne vaccine før, skal også have BCG-vaccinen.

8. Skoldkopper

Varicella zoster er den virus, der forårsager skoldkopper. Denne tilstand kan forebygges ved at få skoldkoppevaccinen. Skoldkoppevaccinen gives normalt i 2 doser med 4-8 ugers mellemrum. Før du får skoldkoppevaccinen, skal du sikre dig, at du aldrig har haft skoldkopper og ikke har visse sygdomme, såsom kræft eller HIV.

9. Herpes zoster

Herpes zoster virus er årsagen til helvedesild eller herpes zoster. Herpes zoster er karakteriseret ved udseendet af knuder, der ligner skoldkopper. Området omkring knuden kan svulme op og producere en blære.

Nå, disse knuder kan forårsage kløe, svie, hovedpine og svaghed. Helvedesildsvaccinen kan forebygge helvedesild med helt op til 50 procent. Herpes zoster-vaccinen gives kun i én dosis.

10. COVID-19

Siden COVID-19-virussen brød ud, krævede den indonesiske regering, at alle voksne skulle få COVID-19-vaccinen for at bryde smittekæden af ​​COVID-19. COVID-19-vaccinen til voksne gives 2 gange med en mængde på 0,5 ml pr. dosis. Den anden vaccine gives 2 uger til 3 måneder fra den første vaccine, afhængig af hvilken type vaccine der anvendes.

Læs også: Dette er kravene til Corona-vaccinemodtagere i Indonesien

Hvis du planlægger at vaccinere, nu leverer vaccinationsbestillingsydelser, der kan udføres på hospitalet, derhjemme eller i hjemmet Kør igennem . Følgende er trinene til bestilling af vaccinationstjenester i applikationen: :

  1. Åbn appen , og klik derefter på "Bestil lægeaftale" på hjemmesiden.
  2. Klik på "Alle tjenester", og vælg "Voksenvaccinationer".
  3. Klik på filteret for at vælge vaccinationstjenesten "Hjemmepleje", "Drive Thru Vaccination" eller den type vaccination, du har brug for.
  4. Vælg dato og klokkeslæt, og klik derefter på knappen "Aftal aftale".
  5. Vælg en patientprofil, og klik på "Fortsæt"
  6. Upload et billede af din KTP og klik på "Fortsæt"
  7. Vælg en betalingsmetode og tryk derefter på "Betal".

Meget nemt og praktisk, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hvad er vaccineskemaet for voksne?
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2021. Anbefalet vaccinationsplan for voksne for alderen 19 år eller ældre, USA, 2021.
Immunize.org. Tilgået i 2021. Vaccinationer til voksne.