Ikke kun kvinder, dette er en form for familieplanlægning for mænd

"Det er ikke kun kvinder, der kan udskyde graviditeten, men også mænd kan gøre det. Ligesom kvinder varierer familieplanlægningsmuligheder for mænd også. Men blandt de mange typer præventionsmidler er kondomer de mest foretrukne."

Jakarta - Måske er de fleste mennesker ikke bekendt med familieplanlægning for mænd. Ikke overraskende er dette baseret på forståelsen af, at udsættelse af graviditeten kun kan udføres af kvinder. Faktisk kan mænd gøre det.

Faktisk, hvad angår videnskabelige undersøgelser, er brugen af ​​præventionsmidler til mænd for at forhindre graviditet uden tvivl ikke så meget som for kvinder. Nogle mænd foretrækker at ejakulere udenfor under sex for at forhindre graviditet.

Læs også: Disse 6 præventionsmuligheder under en pandemi

Forskellige valg af præventionsudstyr til mænd

Så hvad er mulighederne for prævention til mænd, der kan bruges? Her er nogle af dem:

  • Kondom

Kondomer bliver præventionsmidler for mænd, der er mere udbredte. Variationerne kan siges at være rigtig mange og nemme at få på markedet. Du kan vælge det som du vil. Ud over at hjælpe med at forhindre graviditet, reducerer brug af kondomer, når man har sex, også risikoen for seksuelt overførte sygdomme.

Desværre indrømmer ikke få mænd, at brugen af ​​kondomer under sex faktisk reducerer fornøjelsen ved selve samlejet.

  • Sperm udenfor

Ved at undgå brugen af ​​kondomer, som angiveligt reducerer følelsen af ​​sex, foretrækker mænd at ejakulere udenfor. Har mange andre udtryk, som f.eks coitus afbryde og trække ud, faktisk pointen er den samme, nemlig at fjerne sæd uden for skeden, så graviditet ikke opstår.

Vær dog forsigtig, selvom udløsning sker udenfor, er det ikke umuligt, at graviditeten stadig eksisterer. Så du bør stadig bruge kondom, især hvis du ikke planlægger at blive gravid eller have sex i din fertile periode.

Læs også: Sådan bruger du de rigtige præventionsmidler

  • Vasektomi

En vasektomi er en mindre operation, der kun tager 15 minutter. Denne type familieplanlægning for mænd gør stadig mænd oprejst og ejakulerer. Forskellen er, at sæden, der kommer ud af Mr P, ikke længere indeholder sæd. Alligevel kan denne procedure siges at være ret dyr.

  • Testosteron injektioner

Testosteron har en afgørende funktion i forhold til produktionen af ​​sædceller. Du kan vælge denne procedure, om du vil reducere eller helt eliminere sædceller. Vær dog opmærksom på de bivirkninger, der kan opstå, nemlig ændringer i seksuel lyst og forekomsten af ​​acne i ansigtet.

  • P-piller til mænd

I modsætning til kvinder er p-piller til mænd stadig i den kliniske forsøgsfase, så de sælges ikke i håndkøb. Disse piller indeholder steroidmolekyler, der hjælper med at undertrykke produktionen af ​​sædceller.

Selvom det kan siges at være ideelt, men disse piller virker kun effektivt på 18 timer, endnu mindre. Det betyder, at mænd skal tage denne pille mere end én gang om dagen. Så undersøgelser er stadig i gang for at teste effektiviteten af ​​disse piller.

Læs også: Forstå 8 fakta om IUD-prævention

  • Testosteron gel

Brugen af ​​testosterongel siges at kunne stimulere gonadotropinhormonet til at stoppe med at virke, når det påføres arme og skuldre. Gonadotropiner er hormoner, der hjælper med at stimulere produktionen af ​​hormonet testosteron.

Når testosteronhormonet har meget lave niveauer, vil sædproduktionen opleve et meget betydeligt fald. Alligevel er den effekt, der kan forekomme, nedsat libido til ejakulationsproblemer.

Det var nogle familieplanlægningsmuligheder for mænd, som du kan prøve. Du kan spørge lægen om den bedste løsning, der passer til din kropstilstand. Det er nu nemmere at spørge en læge ved at bruge appen , nok Hent via App Store eller Play Store. Kom nu, vær forsigtig med at vælge prævention!

Reference:

WebMD. Tilgået 2021. Mandlige præventionsmuligheder.

Healthline. Fået adgang i 2021. Her er grunden til, at vi stadig ikke har en p-pille til mænd.