Hvad mødre skal vide, når børn klager over hovedpine

, Jakarta - Hovedpine forekommer ofte hos børn. Normalt er der ikke noget at bekymre sig om hovedpine, da de er forårsaget af almindelige mindre lidelser. For eksempel lette knopper i hovedet, mangel på søvn, mangel på mad eller drikke og stress. Migræne kan også forekomme hos børn i milde niveauer. Men med forebyggelse og hurtig behandling forårsager det normalt ikke alvorlige problemer.

Fordi det er almindeligt, kan nogle forældre begynde at tro, at hovedpine hos børn er normalt og normalt. Men du skal også være forsigtig, faktisk kan hovedpine hos et barn være et tegn på, at det har en alvorlig sygdom, såsom en hjernetumor eller meningitis.

Læs også: Det er 3 forskellige steder med hovedpine

Vær opmærksom, når dit barn klager over hovedpine

Der er mange ting, der kan få et barn til at få hovedpine. Så det er meget vigtigt for forældre altid at være opmærksomme og følsomme over for deres børns tilstand. Følgende er tegn på hovedpine, man skal være opmærksom på hos børn:

  • Hovedpine, der ikke stopper

Når dit barn klager over hovedpine, er den førstehjælp, som moderen giver, måske et smertestillende middel, såsom paracetamol eller ibuprofen. Efter at have taget medicinen, er næste skridt at lade barnet hvile med det formål, at hovedpinen skal aftage.

Men hvis hovedpinen fortsætter og ikke stopper, selvom du tager medicin, bør du straks tage dit barn til lægen. For hvis symptomerne på hovedpine bliver værre, endsige ledsaget af symptomer som svaghed, sløret syn og andre, kan det være et tegn på en alvorlig sygdom.

Læs også: 3 fakta om hovedpine du bør vide

  • Hovedpine til opkastning

Mødre bør også være opmærksomme på hovedpine hos børn ledsaget af symptomer på opkastning og diarré. Hvis dette sker, skal du ikke forsinke at bringe dit barn på hospitalet. Årsagen kan dette symptom være et tegn på, at der er øget tryk i hjernen.

Især hvis hovedpinen, du klager over, bliver værre dag for dag. Ud over at forstyrre aktiviteter kan denne tilstand faktisk udløse farlige sygdomme, hvis den ikke kontrolleres.

  • Hovedpine med feber

Når dit barn klager over hovedpine, så prøv at måle hans temperatur. Er det steget? Hvis ja, så prøv at spørge igen, hvis han har svært ved at løfte nakken op eller ned. Hovedpine ledsaget af feber og stivhed i nakken kan være tidlige symptomer på meningitis.

Meningitis er en sygdom, der opstår på grund af betændelse i hjernens slimhinde. Denne sygdom er forårsaget af en bakteriel eller viral infektion. Du skal være opmærksom på, at spædbørn og børn er de mest sårbare over for denne sygdom. Fordi de ikke har et perfekt immunsystem og kan bekæmpe årsagerne til sygdom.

Læs også: Lær de forskellige typer hovedpine at kende

  • Hovedpine med søvnløshed

Hovedpine, der opstår, kan ramme så intenst, at de får børn til at få problemer med at sove om natten, også kendt som søvnløshed. Hvis dette sker, skal moderen straks fastslå, hvad der udløser hovedpinen hos den Lille.

Fordi hovedpine, der forstyrrer søvn og hviletid for børn, er en tilstand, som ikke skal undervurderes. Denne tilstand skal straks behandles medicinsk og få den rigtige behandling.

Det er, hvad mødre og fædre skal vide om hovedpine hos børn. Hvis dit barn ofte klager over hovedpine, skal du straks kontakte lægen via ansøgningen for behandlingsrådgivning. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning lige nu!

Reference:

Harvard Health Publishing. Tilgået i 2021. 8 ting at holde øje med, når dit barn har hovedpine

NHS. Tilgået i 2021. Hovedpine hos børn